![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#31 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-06-2005
Model: Mondeo
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
|
![]()
z tym gazem to widze ze sprawa kontrowersyjna... mamy "przypadek" na forum ze autko z gazem tylko na stozku chodzilo poprawnie a na seryjnej puszce mialo strzaly....
![]() |
#32 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-10-2006
|
![]()
Jeśli założe stożek ( obojętnie jaki nawet za 500zł) czy to może źle wpłynąć na samochód??
Jaki będzie dźwięk?, nie chce buczenia jak w przypadku sportowego tłumika,mocno to wpłynie na osiągi?? zakładał bym do Focusa 2 1.6 Ti-VCT 16V.(115km) |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |||
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#34 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-11-2004
|
![]() Cytat:
Dlatego Magik07, trzeba by założyć i potestować. To samo z dźwiękiem. Dźwięk na stożku w głównej mierze jest zależny od konstrukcji kolektora dolotowego. Na pewno będzie głośniej, niż na serii, ale na ile głośniej - trudno określić. Trzeba by było spróbować.
![]() |
![]() |
#35 |
|
![]()
KriSSo, to bardziej sprecyzuje swoja wypowiedz :fcp1 dedykowane zestawy renomowanych firm nie powinny negatywnie wplynac(poprostu kiedyMagik07, rzucil na "stół" 500zl nie przyszly mi do glowy zestawy dedykowane np jakiejs Aomy czy Jacky itp) .... a dedykowany renomowanej firmy uklad dolotowy to przynajmniej w przypadku K&N kupuje sie patrzac na wykres z hamowni....oczywiscie trzeb pod to rowniez brac pod uwage pewien margines gdyz na moc ma bardzo wiele wplyw czynnikow....
![]() |
#36 |
ford::advanced
![]() Imię: Alek
Model: ST220
Silnik: MEBA
Rocznik: 05
|
![]()
Ja założyłem u siebie ostatnio k&n 57-0519 i dźwięk jest inny powyżej 30 stopni otwarcia przepustnicy, czyli tylko przy przyspieszaniu. Spalanie mi troche spadło o jakieś 0,4l/100km ale to też może dlatego że bardziej sie przyglądam i być może dlatego że dźwięk stożka "przypomina" że przyspieszamy więc troche mniej się ten gaz wciska. Zmiana osiągów tak na "oko" to troche słabszy dół i mocniejsza góra, ale to wyłącznie subiektywne obserwacje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
|
![]() Cytat:
I na tym owe dedykowanie się kończy. Podobnie z kitami Green, JR czy Pipercross. [ Dodano: 2006-10-29, 14:50 ] Cytat:
![]() |
![]() |
#38 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-10-2006
|
![]()
Sorry może i sie nie znam ,ale jakim cuden stożkowy filtr dobrej firmy może źle wpłynąć na osiągi, jakoś nie potrafie sobie tego wytłumaczyć :fcp15
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
|
![]() Cytat:
Może na początek podam Ci [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , a resztę sobie poszukaj w necie sam.
![]() |
![]() |
#40 | ||
|
![]() Cytat:
Cytat:
klucic sie nie bede bo fakt faktem dowodow na hamowni nie mam ani sam tez nie przeprowadzalem ale jesli zalozyc ten czarny scenariusz ze jednak wybil mi stozek pare kucy i Nm to i tak jest to nie odczuwalne przez kierowce a za to dzwiek to rekompensuje kilkakrotnie.... :fcp1
![]() |