![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 02-10-2009
Model: Galaxy
Silnik: 1.9tdi (90km)
Rocznik: 1997
|
Witam Panowie pomocy....
Mam problem z rozrzadem chodzi o to ze ponad miesiac temu wymienilem kompletny rozrzad i przez 3tygodnie bylo ok az do mementu gdy auto zaczelo ciezko palic i kopci na bialo i wkoncu nie pali wcale jak sie okazalo przestawil sie rozrzad , ustawii mi go i doslownie tydzien i znowu to samo wieczorem juz mialem dziwne odczucie na 3 biegu dodajac gazu zamula dodalem gazu i wskoczyl na obroty rano juz go nie odpalilem .... Wiec rozkrecilem caly rozrzad zmienilem delikatnie kat wtrysku na pompie i zapalil z malym opuznieniem ale to nie jest to samo wiec pytam dlaczego w tak krotkim czasie przestawia sie rozrzad dodam ze sruba na kole pasowym przy wale korbowym jest dokrecona nie luzuje sie... ford galaxy 1.9tdi 90km z 97roku |
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-11-2007
Model: Galaxy mk1
Silnik: 1,9 tdi
Rocznik: 1996
|
poluzowane, wyrobione koło rozrządu na wale - też tak miałem, wymieniłem - jak ręką odjąć :-)
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
![]() Imię: seb19801
Model: Ford galaxy mk1
Silnik: AFN
Rocznik: 2000
|
W Vento kiedyś tak miałem z podobnymi objawami
kręciłem kilkukrotnie ciepły czy zimny ciężko miałem z paleniem po zaprowadzeniu do warsztatu okazał się Klin na wale |
|
|
|
|
|
#34 |
|
![]() Zarejestrowany: 06-09-2008
Silnik: 1.9 tdi (110)
Rocznik: 1998
|
Witam.
Od kilku dni i ja mam problem z odpaleniem auta, ale tylko po dłuższym postoju jak silnik jest zimny. Na ciepłym odpala normalnie , podczas jazdy żadnych zmian. Rozrząd wymieniałem u mechanika ponad miesiąc temu, kąt wtrysku ustawiałem sam i na vagu było w granicach 050 . Teraz po podłączeniu pod komputer nie da się skorygować kąta wtrysku cały czas pokazuje 000. Jak wchodzę w blok 000 to przez ułamek sekundy pojawia się 057, 056 ale zaraz znika i jest 000 , przestawianie pompy nic nie zmienia . Może to być coś innego czy raczej to to nieszczęsne koło ? |
|
|
|
|
|
#35 |
|
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
bardzo prawdopodobne, że koła na klinach się przestawiają. Zdejmij osłonę paska i sprawdź znaki.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
![]() Zarejestrowany: 06-09-2008
Silnik: 1.9 tdi (110)
Rocznik: 1998
|
Dzięki bartixr . Zerwany był jednak klin na kole wału :/
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
nie ma za co.
musisz ładnie sfrezować (jest do tego przyrząd specjalny) czop a potem poskładać jak ma być, bo inaczej sytuacja się powtórzy. |
|
|
|
![]() |
|
|
|