Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-03-2013, 16:37   #31
aprox99
ford::expert

Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
Domyślnie Odp: Nierówna praca na zimnym

Nie musisz szukać,wymiana wtrysków pomoże

aprox99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-03-2013, 09:01   #32
juri2069

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014

Wydaje mi sie, podkreslam : wydaje ze to nie wtryski poniewaz dzieje sie tak tylko przy odpaleniu,..... gdyby wtryski byly wykonczone to nie dawaly by o sobie znac i na zimnymi na cieplym??
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-04-2013, 22:44   #33
MICHAL MK3 2.0TDDI
ford::amateur

Imię: Michal
Model: mondeo
Silnik: 2.0TDDI
Rocznik: 2003

Witajcie rowniez mam podobny problem tylko moj dymek jest jakby lekko niebieski uwazam jednak ze to beda wtryski ile moze kosztowac remont wtryskow? I czy je sie regeneruje czy wymienia na nowe?
MICHAL MK3 2.0TDDI jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2013, 19:43   #34
juri2069

Nooo to przed odstawieniem samochodu pytam jeszcze raz czy te drgania na zimnym oraz kopcenie jak wcisne do spodu ( duze kopcenie) to oznaka wtrysków?
Dodam ze wymienione świece oraz wąz od IC także chyba nic innego nie pozostaje jak odstawienie do Przybówki....
Puszczanie bialego dymka przy paleniu to moze byc oznaka turba ale tym sie nie przejmuje narazie chyba ze wtryski równiez tak potrafią puszczac biały dymek tylko na zimnym.... dodam ze turbinka bardzo cicho i ladnie pracuje przy dodawaniu gazu. A ciągnie od ok 1600 obrotów
Prosze o kilka porad czy te objawy to typowe wtryskow prosze panstwaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 06-06-2013, 17:22   #35
juri2069

Ponawiam pytanie wiem ze juz pytałem ale poprosze o kilka potwierdzeń fachowców czy mogę śmialo robic wstryski czy gdzies indziej poszukacGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakby nie bylo 500 zł za sztuke drogą nie chodzi , nie chce tak w ciemno dawac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 06-06-2013, 17:38   #36
Tvvardy
ford::professional

Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku

Zawsze możesz dać wtryski do sprawdzenia ale jeśli nie masz wyskakującej sprężynki zostawiłbym je w spokoju. Pierwsze od czego bym zaczął to wymiana filtra paliwa po drugie sprawdzenie świec żarowych. Sprawdzenie parametrów diagnostyka komputerowa. Możesz zrobić próbę przelewową nie zawsze miarodajną ale zawsze coś może wykazać. Niektóre wtryski miewają małą dawkę rozruchową i po wymianie lub/i czyszczeniu problemy ustępują.

Ostatnio edytowane przez Tvvardy ; 06-06-2013 o 17:48
Tvvardy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-06-2013, 17:47   #37
juri2069

Więc świece wymieniłem tydzień temu , filtr paliwa nowy , Komputer zadnych blędów, zadnej sprężynki. Tylko te objawy co napisałem wyżej, szaroanie na zimnym, bialy dymek przy odpaleniu, czarna chmura za mna jak wdepne, lejądwa wtryski , spalanie na trasie 7 litrów...
Sprawdzenie wtrysków 200 zł i trwa 2 dni , srednio mi się opłaca i kalkuluje z czasem
A podejrzewam ze nikt przed sprzedaza z niemiec nie robil komus prezentu w postaci robienia wtryskow.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przebieg 190 000 ( teoretycznie ) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnia rzecz jaką zrobie to zatankuje na Bliskiej , do tej pory tylko i wyłącznie orlen

Bump: Może ktoś jest z podkarpacia kto robił próbe przelewową i mi pomoże lub ktoś poleci kogoś dobrego od wtrysków ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aktualnie jestem stalowa wola nisko rzeszow , czasami krosno
Stary 06-06-2013, 17:58   #38
Tvvardy
ford::professional

Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku

Bo błędów nie będzie. Próbę przelewową możesz wykonać we własnym zakresie, koszt takiej "aparatury" to koszt kilku złotych. A sprawdzałeś czy wszystkie węże masz całe nie są nigdzie pęknięte?
Tvvardy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-06-2013, 18:04   #39
juri2069

Tak sprawdzałem ale nie wszystkie, do niektórych trzeba z kanalu , o widzisz jeszcze to posprawdzam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czytalem temat o próbie przelewowej ale nie wiem, chyba jestem za tępy aczkolwiek mechaniki i eksperymentów sie chętnie podejme, nie zrozumialem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Musze poszukac bo gdzies mi sie schował ten temat i jeszcze raz poczytac tylko nie wiem co on ma na celu.
Jezeli w pewnym czasie do woreczka poplynie wiecej niz 30 ml to wtrysk jest do bani ??
Stary 09-06-2013, 23:04   #40
juri2069

A może być przyczyną takich objawów dziura w którejs rurze?
Bo keidys wymieniałem tą sławetną od IC ale nie patrzyłem na inne. Ile tam tych rur jest do sprawdzenia?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jedna do IC jedna przy turbie....więcej mi do glowy nie przychodzi
Odpowiedz

Zasady postowania