![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::average
![]() Imię: Norbert
Model: Focus
Silnik: 1.8 16v
Rocznik: 2003
|
Problem zrobili Ci jak tylko sprowadzili szrot. Przeczytałem cały wątek, powodzenia bo z mechaniorami bywa ciężko.
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
|
Wito, jeżeli masz zamiar jeżdzić tym samochodem po naprawie, bo ci sie podoba, lub z jakichś innych względów, to radzę abys dopilnował tego remontu, to znaczy abys wiedzial, co robią z tym silnikiem przed żłożeniem. Bo jak chca zrobic jak najniższym kosztem, aby się pozbyć upierdliwego klienta, to potrafią to zrobić, na razie będzie chodził, ale po jakimś czasie problemy powrócą. Bo jak jest silnik rozebrany, to bardzo łatwo jest zweryfikować wiele części które trzeba wymienić, jeżeli silnik ma długo jeżdzić, lub niekoniecznie, aby było taniej.Możesz z nimi się dogadać, że niech zrobią dobrze ze sprawdzeniem głowicy, lub założenie nowych tłoków z pierścieniami , czy nie jest pęknięta głowica, wymiana zaworów, prowadnic, itd, .., a ty możesz trochę im dołożyć kasy do zakupienia potrzebnych części części , i wtedy będziesz miał spokój na parę lat.
No, ale to twój wybór. Ostatnio edytowane przez salom ; 01-08-2013 o 15:50 |
|
|
|
#33 | |
|
![]() Zarejestrowany: 04-08-2011
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Witek
Model: Focus (hatchback)
Silnik: 1.8 Benzyna
Rocznik: 2002
|
Jednak powiedzieli, że nie opłaca im się robić remontu i oddadzą kasę, bo zrobili pierścienie...nie pomogło, uszczelniacze na zaworach...nie pomogło, teraz widzą że tłoki do roboty ...moje pytanie teraz do Was, co proponujecie .
Albo biorę to auto takie jak jest, i kupuje silnik (najchętniej sprawdzony od kogoś z forum tu) i sam go montuje ? albo oddają kasę a ja szukam na nowo auta, tylko boje się że znowu trafię na ****o, a tutaj i blacha jest zajebista, i hamulce kompletne z przodu nowe, i 4 prawie nowe zimówki, a jak pojadę na 2 koniec polski i blacha będzie trefna a po jakimś czasie silnik trafi, albo hamulce trzeba będzie robić, itp., więc sam nie wiem co lepsze tylko jak trafić żeby kupić tanio w miarę ale dobry silnik, jak to sprawdzić ? |
|
|
|
|
|
#35 |
|
|
Jest takie przysłowie .. cokolwiek nie zrobisz, i tak będziesz żałował.
|
|
|
|
#36 |
|
![]() Zarejestrowany: 04-08-2011
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2008
|
Tylko jesli silnik jest tak zajechany, ze az tloki trzeba wymieniać to jest pewnie duża szansa, ze inne podzespoly tez będą w kiepskim stanie. Albo ktoś go bardzo zaniedbywal albo ma ogromny przebieg. Obym nie miał racji, ale z czegoś to musi wynikać.
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: był Focus
Silnik: 1800 benz
|
Moja rada będzie krótka - BIERZ KASĘ I SZUKAJ INNEGO AUTA !!!
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Focus Mk2
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2006
|
Wito,
Jeśli w Twoim nieszczęściu znajomy jest skłonny oddać Tobie pieniądze, jakie zapłaciłeś za ten samochód, to bierz i uciekaj. Kup sobie inne auto. Naprawdę. I dlaczego zaraz z końca Polski, skąd w ogóle taki pomysł, żeby tak daleko szukać samochodu? Przecież nie rozglądasz się za rzadkim klasykiem, tylko za normalnym autem użytkowym, jakich w rozsądnej odległości jeżdżą tysiące. Czy potrzebujesz samochodu już, teraz, zaraz? Czy to Twój pierwszy samochód? Jeśli możesz sobie pozwolić na odrobinę cierpliwości i auto ma Tobie jeszcze jakiś czas posłużyć, to rozejrzyj się za samochodem z Twojej okolicy. 50, najdalej 100 kilometrów w zupełności wystarczy. Odpuść sobie komisy i handlarzy. Oczywiście, w prywatnych ogłoszeniach również znajdują się oszuści, ale jest ich o wiele mniej niż wśród Mirków z komisu. Samochód, który sobie wybierzesz i przejdzie Twoje oględziny (a wiesz już chyba o wiele więcej niż jeszcze 2 miesiące temu, prawda?) zawieź na stację diagnostyczną z komputerem, tam sprawdzą go fachowcy. PS. Jeśli w samochodzie masz rozsypany silnik, to chociażby w środku był masażer, odpuść go sobie. Hamulce, czy opony zimowe to drobnostki (w sensie pieniędzy również) w porównaniu z problemami i nerwami jakie Ciebie czekają podczas remontowania tego samochodu. Powodzenia i trzymam kciuki! |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
![]() Imię: Norbert
Model: Focus
Silnik: 1.8 16v
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Witek
Model: Focus (hatchback)
Silnik: 1.8 Benzyna
Rocznik: 2002
|
Macie rację, chyba zadzwonie jeśli będzie aktualne to ogłoszenie i pojadę obejrzeć...bo właśnie to auto jest moim marzeniem, w tym klorze i z takim wyposażeniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]), na dodatek w moim mieście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,
PS. 1 auto nadal mam bo to cintek i nie mogę go coś sprzedać bo każdy chce go kupić prawie za darmo a sami mówią że stan jest naprawdę świetny, więc jeszcze trochę muszę poczekać. Foczka będzie moim 2 autem ... tylko nie wiem kiedy znajdę tą właściwą, choć ta w krk wydaje się extra jeśli jeszcze jest aktualna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| benzyna , dymi , focus |
|
|