![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
|
Dzisiaj mechanik powiedział, że się poddaje. Sprawdzał wszyskie rurki srurki, wymienił klapy w kolektorze, sprawdzał kamerami czy nie ma jakiejś dziury i ciul wie czego, psikał plakami czy nie uchodzi gdzieś powietrze... nic nie znalazł a obroty przy odpalaniu na zimnym silniku jak były wysokie tak są. Ma ktoś może jakieś sugestie co jeszcze mogę zrobić poza sprzedaniem auta ? Zaznaczam że takie rzeczy jak przepustnica były czyszczone i sprawdzane. Ktoś mi jeszcze powiedział że przy przepustnicy jest jakaś śruba która reguluje jej pracę. Może ktoś coś powiedzieć na ten temat ??
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-02-2025
Model: ford c-max
Silnik: beznyzyna 1.8 duratec he
Rocznik: 2007
|
Cześć, niedawno kupiłem ford c-max z 2007r duratec 1.8 125KM.
Mam problem z za wysokimi obrotami na biegu jałowym, utrzymują się na poziomie około 1100. Spala powyżej 11l/100km może ma to jakieś znaczenie. Jest to moje drugie auto i nie wiem czy tak ma być czy coś jest nie tak. Jeśli jest coś nie tak to co może być przyczyną? |
|
|
|
![]() |
|
|
|