Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-04-2019, 14:39   #31
zal2000
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Wysokie obroty po odpaleniu.

Dzisiaj mechanik powiedział, że się poddaje. Sprawdzał wszyskie rurki srurki, wymienił klapy w kolektorze, sprawdzał kamerami czy nie ma jakiejś dziury i ciul wie czego, psikał plakami czy nie uchodzi gdzieś powietrze... nic nie znalazł a obroty przy odpalaniu na zimnym silniku jak były wysokie tak są. Ma ktoś może jakieś sugestie co jeszcze mogę zrobić poza sprzedaniem auta ? Zaznaczam że takie rzeczy jak przepustnica były czyszczone i sprawdzane. Ktoś mi jeszcze powiedział że przy przepustnicy jest jakaś śruba która reguluje jej pracę. Może ktoś coś powiedzieć na ten temat ??

zal2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-03-2025, 00:29   #32
shijoi
ford::amateur

Model: ford c-max
Silnik: beznyzyna 1.8 duratec he
Rocznik: 2007
Domyślnie Za wysokie obroty na biegu jałowym

Cześć, niedawno kupiłem ford c-max z 2007r duratec 1.8 125KM.
Mam problem z za wysokimi obrotami na biegu jałowym, utrzymują się na poziomie około 1100. Spala powyżej 11l/100km może ma to jakieś znaczenie. Jest to moje drugie auto i nie wiem czy tak ma być czy coś jest nie tak. Jeśli jest coś nie tak to co może być przyczyną?
shijoi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania