![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: Focus ecoboost MK3 / Fiesta ST 182KM MK7
Silnik: 1.0
Rocznik: 2012
|
Klima u mnie działa prawidłowo dość skutecznie schładza auto tylko buczy jak by miała odlecieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
|
Na razie spróbuje sprawdzić i ewentualnie uzupełnić poziom czynnika w układzie oraz dolać oleju do sprężarki. Może tutaj leży przyczyna. Jak to nie pomoże to w tedy chyba jednak zdecyduje się na wymianę sprężarki.
|
|
|
|
#33 |
|
|
Życzę powodzenia w dolewaniu oleju do sprężarki.
A wiesz chociaż jak sie to robi ?? |
|
|
|
#34 |
|
|
Kolego szkoda czasu ja po wymianie sprężarki uzupełnilem czynnik bo w aso 300 napełnili a powinno byc 390 przy tej okazji dodalicmy 70 gram oleju i tez nic to nie pomoglo powinno byc 170 ale nigdy całego nie sciągnie - trzeba z tym powalczyć a nie się poddawać. Trzeba wymienić sprężarkę na nową wolną od wad i ma to zrobić FORD POLSKA a nie ty we własnym zakresie.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
|
Kolego nie rezygnuj z gwarancji bo zacznie Ci stukać kolumna kierownicy bo to kolejna wada smaruja i stuki po 200 km powracaja
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
|
Witam. Dziękuję za wszystkie rady i sugestie. Z wypowiedzi wynika, że Fiesta to jedna wielka jeżdżąca bomba z opóźnionym zapłonem. Jak nie klimatyzacja to kolumna kierownicza. Oczywiście na gwarancji nic nie zrobią. Pozdrawiam
Bump: Czas chyba jednak pomyśleć o jej sprzedaży, stracić ale kupić inny pozbawiony wad samochód. Na pewno nie Ford. |
|
|
|
#37 |
|
![]() Imię: Edward
Model: fiesta mk7
Silnik: 1.25 82km
|
kolumne kierownicy, cieknącą pompe wody, wymiane łączników stabilizatora zrobili na gwarancji, ja nawet nie zgłaszałem ale wyszło na przeglądzie,wiec widać wszystko zależy od ASO.
Co do klimatyzacji to cały układ jest spaprany, bo nawet ten nieszczęsny wentylator który u mnie chodzi głośno jak w samolocie, czy jest -5 czy +30 chodzi tak samo czyli na pełnych obrotach a przecież jeśli chodzi w niskich temperaturach na takiej mocy to silnik jest niedogrzany... Wczoraj stałem na światłach rowerkiem, podjechała fiesta obok, wentylator pracuje cicho - jakieś 20% tego co u mnie, patrze przez szybe - klima włączona czyli widać że wbrew temu co pisano na forum fiesta nie ma tylko jednego biegu wentylatora. |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Cytat:
Ja pisałem o mojej Fieście MY'09, czyli z drugiego roku jej produkcji długo przed liftingiem, gdzie nie zaobserwowałem 2 biegów wentylatora. Nie wiem jak głośno u Was pracuje, ale u mnie w środku przy wyłączonym radiu trzeba sie dobrze wsłuchać, żeby usłyszeć działający wentylator chłodnicy. A w C-maxie to wentylator ledwo słychać dopiero stojąc przy zderzaku, przy włączonej klimie i 32 stopniach na zewnątrz. |
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
![]() Imię: Edward
Model: fiesta mk7
Silnik: 1.25 82km