Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-11-2014, 21:23   #31
adam612
ford::average

Imię: Adam
Model: Focus MK3 Tytanium Kombi
Silnik: 1L (998ccm) - 125KM ecoboost
Rocznik: 2012 - Czekolada (Lunar Sky)
Domyślnie Odp: C-Max - Ghia Częstochowa - prośba o ocene.

czeslaw555 dziękuje za sprawdzenie papierków Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. browarek stawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

czyli trzeba odpuścić , autko tylko wygląda dobrze :/

Bump: -------------------------------------------------------------------

przed paroma minutami dowiedziałem sie ze mam wyjazd służbowy do Wrocławia !

Wiec po drodze chce zobaczyć jakies autko w okolicy.
Dzwoniłem juz tutaj: http://otomoto.pl/ford-c-max-i-1-8-benzyna-ghia-125km-C34414412.html
w odpowiedzi na zapytanie mailowe , dostałem taka odp;
Cytat:
Witam

Z mojej strony nie było nic naprawiane przy aucie oraz lakierowane, wymieniony został filtr kabinowy, niestety po sprawdzeniu miernikiem lakieru wyszło ze 2 elementy posiadają podwójną warstwę lakieru ( tylny błotnik prawa strona oraz drzwi przednie prawe) reszta części blacharskich posiada oryginalny lakier, niestety również niema książki serwisowej ani instrukcji obsługi, ale w załączniku dodaje pdf z przeglądy przedsprzedażowego we Francji oraz screenschoota ogłoszenia francuskiego potwierdzające przebieg, również do wglądu mogę pokazać na miejscu oryginalna fakture która otrzymałem przy zakupie na której również jest podany przebieg.

Co do opłat to cena na ogłoszeniu jest podana plus opłaty, które juz sa wykonane dla kupującego pozostaje tylko udanie sie do wydziału komunikacji na pierwsza rejestracje w kraju, koszt ok 260 zł oraz ubezpieczenie. Wystawiam fakture Vat marze na pojazd wiec kupujący jest zwolniony z opłaty skarbowej . Naprawy/ wymiany jakie zawsze polecam kupującym na sam początek to olej plus wszystkie filtry i świece zapłonowe. Również jako że zderzaki nie sa w idealnym stanie wiec przydało by im sie odnowienie lakieru.

Podaje nr vin : WF0MXXGCDM5M14091

Pozdrawiam

Stary 05-11-2014, 11:04   #32
adam612
ford::average

Imię: Adam
Model: Focus MK3 Tytanium Kombi
Silnik: 1L (998ccm) - 125KM ecoboost
Rocznik: 2012 - Czekolada (Lunar Sky)

byłem zobaczyć czarnego C-Max'a [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Autko strasznie odrabane, polerowane na niby nie polerowane, na lakierze wszedzie coś, próg lewy wgnieciony jakby na czymś dużym się samochód zawiesił, prawy z tylu jakby ktos nieudolnie lewarek podkładał. Zderzak z tyłu odstaje z lewej strony nie trzyma. Kireunkowskazy z lusterek wyskakuja i lewe lusterko po złożeniu dunda. Przy szybie na dole po zdjeciu osłony widać ze coś było dłubane bo smaru nawalone, niewiadomo po co. Wnetrze ok , powiedzmy ze wszyskto działa choć lekko zmeczone wszysko jest, Tyle z wyglądu ogołnego.
Cena 6200 + 1500 opłat, wstępnie - 600 na zderzaki ...
Ok, jazda próbna- przy odpaleniu silnika na sprzęgle mocne szarpniecie. Silnik pracuje w miare równo, momentami cos leciutko przerywa, nie byłem na diagnostyce (bo nie było po co) wiec nie wiem jak do konca silnik wyglada i czy ma wycieki. Podczas jazy oczywiscie sprzęgło do wymiany, pedał sprzegła lekko pulsuje. Auto sciąga w lewo a przy 100km/h mocne bicie kierownicy. Pytanie o diagnostyke - oczywiscie nie ma problemu ale brat w vovlco pracuje i u niego mozna sprawdzic. Cena duzo za duą jak za auto w które trzeba na początku całkiem sporo włozyć , a co jeszcze zobaczyłby meczhanik ? W tej chwili oferta znikneła, pewnie poszło do picowania.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] przy tej ofercie sprzedawca pięknie wychwala zachwala i opowiada duzo i długo . Proponuje umowe na niemca !

ten: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jeszcze w poniedziałek stał we wrocku za 12500. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Byłem tez w Oławie, ale auto już oglądałem po z mroku przy halogenach. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
auto ogołnie dobre, silnik ciezko zapalał. Widać slady zmeczenia i brak tylnej roletki, Auto wyprane wymyte. Ale ile mozna zobaczyć wieczorem.

MOZE KOMUS SIE PRZYDA JEŚLI BY SZUKAŁ AUTA W TAMTYCH OKOLICACH.

Ja w piątek robie tour de polska. Jade w strone warszawy wiec po drodze będę zwiedzać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trzymajcie kciuki
Stary 05-11-2014, 11:26   #33
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025

Cytat:
Napisał czeslaw555 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie widać tylko kto był właścicielem ....

Bump: wychodzi że w 2006r miał przejechane 10 tys km. Dwa lata i po 5 tys.km ? może i możliwe , ale jak pisali koledzy, auto na rynek F a wpisy z D

Bump: z tych papierów wychodzi ze auto miało co najmniej 2 właścicieli w D

Bump: "Auto zostało kupione w niemczech od pierwszego właściciela Przebieg jest 100% oryginał posiadam tify i książkę servisową "
hmmm a są dwaj jak pisałem
Widac re-import.
Ludzie czasem kupuja jako nowki auta z re-importu bo sa tansze.
Przyklad mam w rodzinie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

na tym TÜV bericht pisze cos o "geringe mängel" czyli niewielkie usterki.. ( zarowki, sparciale gumy lub cos o rdzy, oczywiscie w normach jeszcze bo plakietke dostal)

Ostatnio edytowane przez slawek-kali ; 05-11-2014 o 11:33
slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania