Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-01-2016, 19:15   #31
galloper
ford::advanced

Imię: Rafal
Model: S-MAX
Silnik: 1,5 EB
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego

Zgadzam się z PiotrKil odnośnie aystenta pasa ruchu. Też sie trochę bawiłem. Trzeba trzymac się srodka jezdni. Jak się za bardzo zbliży do linii to kontra. Takie sobie.
Podgrzewanej kierownicy nie mam ale za to garaż :-)

galloper jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-01-2016, 19:17   #32
loop_77

Model: Tiguan II/BMW F30 Estoril Blue
Silnik: 2.0 TFSi 220 KM/335i Xdrive
Rocznik: 2016/2012

To powiem szczerze , ze nie wiedziałem ze jak się ustawi pomoc w aystencie pasa ruchu to samochód sam się utrzymuje na danym pasie .
Mimo to mam ustawione tylko wibracje . Dobrze ze można to szybko wyłączyć wyłącznikiem w manetce od kierunkowskazów bo przyznam , ze trochę to denerwujący system Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podgrzewana kierownica miodzio-polecam rownież .
Stary 11-01-2016, 19:34   #33
gmlodecki
ford::beginner

Imię: Grzegorz
Model: S-Max Titanium
Silnik: 2,0 TDCI 180 hbp PowerShift
Rocznik: listopad 2015

Panowie i jeszcze jedno co zauważyłem . Jadę sobie ,gra radyjko i jest super . Zatrzymuję się i wyłączam silnik , jeszcze chwilkę z kochanką Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w samochodzie rozmawiamy i w radyjku piękna nastrojowa muzyka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Buziaczek na do widzenia , kochanka otwiera drzwi i radyjko -wyłączone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a ja z niedokończonym utworem muzycznym w uszach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gmlodecki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-01-2016, 19:38   #34
loop_77

Model: Tiguan II/BMW F30 Estoril Blue
Silnik: 2.0 TFSi 220 KM/335i Xdrive
Rocznik: 2016/2012

Myślałem ,Ze jak drzwi kierowcy się otworzy to się wylacza radio ... Oj to słabiutko słabiutko .
Ale radio chyba się tak czy siak wyłącza po jakimś czasie po zgaszeniu silnika ,nawet jak drzwi nie otworzysz .

Ostatnio edytowane przez loop_77 ; 11-01-2016 o 19:41
loop_77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-01-2016, 20:01   #35
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

nawet w MK4 sie radio wylacza po otworzeniu przednich drzwi (obydwu).

Odnosnie rowerzysty. Jakbys wlaczyl kierunek tak jak nalezy, to by ci auto nie skontrowalo. No ale po co? przeciez to prad zuzywa, nie?
Zreszta i tak bym uzywal tego raczej tylko na autostradach i expresowkach. Na normalnych drogach tylko ostrzezenie.

Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 11-01-2016 o 20:19
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-01-2016, 20:02   #36
Khonamesta

Imię: Damian
Model: Ford S-Max II
Silnik: 2.0 180 Km

Cytat:
Napisał loop_77 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To powiem szczerze , ze nie wiedziałem ze jak się ustawi pomoc w aystencie pasa ruchu to samochód sam się utrzymuje na danym pasie .
Mimo to mam ustawione tylko wibracje . Dobrze ze można to szybko wyłączyć wyłącznikiem w manetce od kierunkowskazów bo przyznam , ze trochę to denerwujący system
Też się trochę tym bawiłem ale po dwóch kontrach przez komputer od razu pojawiło się pikanie, że kierowca zmęczony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. aystent parkowanina - test -> 2 razy jeden dla zabawy jeden żeby znajomym pokazać, że samochód sam jeździ i na tym przygoda zakończona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał loop_77 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja raz tylko uzywałem tego"bajeru" i to tylko z czystej ciekawości .
Myśle ze będę z tego korzystał raczej sporadycznie . Bardziej przydała by mi się kamerka z przodu , której niestety nie posiadam
Uwierz mi, że przy takiej pogodzie totalnie bezużyteczny gadżet- kamera cała zachlapana obraz totalnie nieczytelny- a nie chce mi się wierzyć, że przed zaparkowaniem czy trudnym manewrem wyjdziesz z auta i przetrzesz kamerę- czujniki w zupełności wystarczają

Bump:
Cytat:
Napisał gmlodecki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i jeszcze jedno , posiadam oryginalne belki dachowe mocowane do takich dziurek po otwarciu drzwi i wszystko jest fajnie ale mój box dachowy ma 2 metry długości czyli od tylnej belki wisi w powietrzu prawie metr Lipa
Jaki masz boks - bo ja za tydzień ruszam na ferie , belki czekają na założenie - ale fakt relingi dawały możliwość przynajmniej małej regulacji a tu dupa... dwa punkty i nic więcej.
Uszczelki jakoś strasznie się nie odkształcają po montażu ??

Bump: Aaaaaa i mam chyba pierwszą usterkę nie działa w pełni podgrzewanie tylnej szyby - serwis już zaprasza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - jak na fotkach
http://zapodaj.net/b9e64e0f8f464.jpg.html
http://zapodaj.net/31dd45b97e0a0.jpg.html

Ponadto z zauważonych podczas mrozów:
- gdy temperatura spada poniżej zera - za każdym razem komunikat: sprawdź oświetlenie adaptacyjne- nie działa w automacie - dopiero po porządnym rozgrzaniu
- skrapla się para wodna w kloszach lamp przednich i tylnych - fakt , że samochód stoi cały czas na dworze ale........

Ostatnio edytowane przez Khonamesta ; 11-01-2016 o 20:23
Khonamesta jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-01-2016, 20:42   #37
gmlodecki

Cytat:
Napisał Khonamesta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też się trochę tym bawiłem ale po dwóch kontrach przez komputer od razu pojawiło się pikanie, że kierowca zmęczony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. aystent parkowanina - test -> 2 razy jeden dla zabawy jeden żeby znajomym pokazać, że samochód sam jeździ i na tym przygoda zakończona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Uwierz mi, że przy takiej pogodzie totalnie bezużyteczny gadżet- kamera cała zachlapana obraz totalnie nieczytelny- a nie chce mi się wierzyć, że przed zaparkowaniem czy trudnym manewrem wyjdziesz z auta i przetrzesz kamerę- czujniki w zupełności wystarczają

Bump:

Jaki masz boks - bo ja za tydzień ruszam na ferie , belki czekają na założenie - ale fakt relingi dawały możliwość przynajmniej małej regulacji a tu dupa... dwa punkty i nic więcej.
Uszczelki jakoś strasznie się nie odkształcają po montażu ??

Bump: Aaaaaa i mam chyba pierwszą usterkę nie działa w pełni podgrzewanie tylnej szyby - serwis już zaprasza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - jak na fotkach
http://zapodaj.net/b9e64e0f8f464.jpg.html
http://zapodaj.net/31dd45b97e0a0.jpg.html

Ponadto z zauważonych podczas mrozów:
- gdy temperatura spada poniżej zera - za każdym razem komunikat: sprawdź oświetlenie adaptacyjne- nie działa w automacie - dopiero po porządnym rozgrzaniu
- skrapla się para wodna w kloszach lamp przednich i tylnych - fakt , że samochód stoi cały czas na dworze ale........

Witaj ,mój box to Mont Blank chyba 540 a szybą się nie przejmuj . Wszystko jest z nią ok . Grzeje co ma grzać a na górze to są ścieżki antenowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 11-01-2016, 20:48   #38
Khonamesta

Imię: Damian
Model: Ford S-Max II
Silnik: 2.0 180 Km

Cytat:
Napisał gmlodecki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witaj ,mój box to Mont Blank chyba 540 a szybą się nie przejmuj . Wszystko jest z nią ok . Grzeje co ma grzać a na górze to są ścieżki antenowe
Dzięki!!! Człowiek całe życie się uczy- aczkolwiek serwis dostał te same fotki i się lekko przerazili koniecznością wymiany szyby
Hmmm ja mam thule motion xl - parę cm jeszcze dłuższa od Twojej - jestem ciekaw jak to będzie wyglądało
Khonamesta jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-01-2016, 20:53   #39
gmlodecki

Cytat:
Napisał Khonamesta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki!!! Człowiek całe życie się uczy- aczkolwiek serwis dostał te same fotki i się lekko przerazili koniecznością wymiany szyby
Hmmm ja mam thule motion xl - parę cm jeszcze dłuższa od Twojej - jestem ciekaw jak to będzie wyglądało
Wygląd wyglądem ale jak wsadzę torby to boź się złoży na dach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Wpadłem na patent I w tunele pod spodem boxu przymocowałem profile stalowe 2*2 cm ,mam nadzieję ,że będzie ok . A co do tej szyby - też byłem w servisie I przyjęli auto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak oddawali to dopiero się dowiedziałem ,że to antena Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 11-01-2016, 20:54   #40
PiotrKil
ford::average

Imię: Piotr
Model: S-Max
Silnik: 1,5EB

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odnosnie rowerzysty. Jakbys wlaczyl kierunek tak jak nalezy, to by ci auto nie skontrowalo. No ale po co? przeciez to prad zuzywa, nie?
Nie miałem zamiaru zjeżdżać ze swojego pasa, na drodze nikogo nie było ani z przodu ani z tyłu, więc kierunkowskaz nie był wymagany.
Nie będę się zagłębiał w temat, bo widzę, że kolega czepliwy i umoralniać chce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PiotrKil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania