![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#31 |
ford::beginner
![]() Imię: Pawel
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 163
Rocznik: 2011
|
![]()
Witam,
podlacze sie pod temat bo dzis wystapil u mnie podobny problem. Nie moglem zgasic silnika. Wcisniecie START/STOP na chwile jakby odcinalo zasilanie bo bylo slychac cykniecie przekaznikow i swiatla blyskaly ale to tyle. Musialem zdlawic auto na hamulcu. Silnik zgasl ale zaplonu nadal nie moglem wylaczyc i pojawil sie komunikat o nierozpoznanym kluczyku. Zero reakcji na kluczyk, rowniez na zamykanie auta. Odlaczylem na chwile akumulator i wszystko wrocilo do normy ale pytanie moje, czy cos sie zaczyna sypac, czy to taka przypadlosc ? Jesli cos sie zaczyna dziac, to wolalbym zareagowac wczesniej. Auto, to S-max 2011 (lift) 163 PS. Pozdrawiam Pawel |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
ford::amateur
![]() Imię: KRZYSZTOF
Model: FORD KUGA
Silnik: 2.0 DIESEL
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam! Mam podobny problem tylko jadąc pojawił mi się błąd awaria silnika i auto straciło moc. Wyłączyłem silnik i po ponownym odpaleniu pojechałem dalej. Po kilku dniach ponownie ten sam problem i później odpalając silnik od razu wyskakuje awaria silnika i nic nie można zrobić. Po podłączeniu do komputera wyskakuje błąd immobilisera a po skasowaniu błędu odpala bez problemu. Po kilku odpaleniach auta pojawia się problem znowu. Jeśli ktoś może pi pomóc to proszę o kontakt. Ford kuga 2.0 diesel rok 2008.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: kuga
Silnik: 2000
Rocznik: 2011
|
![]()
Dzien dobry. Ford kuga diesel 2011. Od dzis rana auto nie widzi kluczyka. Nie moge otworzyc auta, odpalic, nie wlaczaja sie zadne kontrolki. Baterie w dwoch kluczykach zmienilem i to dwukrotnie i nic nie pomoglo. Auto otworzylem kluczykiem standatdowym bez pilota. Ale to tyle i nadal nie widzi kluczyka nie zapalaja sie zadne kontrolki. Kierownica zablokowana i nie moge przeparkowac czy odholowac auta.Bardzo prosze o porady sugestie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()