Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-09-2022, 22:06   #31
Mariup4p
ford::average

Imię: Mariusz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Podgrzewane/wentylowane fotele skóra jak rozpoznać?

Wrzucałem fotki kilka postów wcześniej .
Chyba trochę zbyt chaotycznie to opisałem .
Pod fotelem modol tylko od grzania . Wygogloealem po numerach .
Przyciski są z wiatraczkami . Grzanie działa . Świeci się na czerwono . Kiedy przełaczam na wentylację świecą się na niebiesko .
Jednakże nie ma wentylatorów podmsiedzeniami . Otwory sa w stelażu foteli pod spodem . Po 2 na jedno siedzenie .

Żeby to chodziło musiał bym kupić dwa moduly i wentylatory .
A.że jest to dosyć drogie więc sobie chyba dam spokój.
Można by też jakoś to zrobić po taniości . Czyli kupić 4 wentylatorów . Złapać z pod fotela zasilanie . Wstawić przełącznik bezprzeodowy . Piloty od włączania również można by gdzieś zamontować . Albo wrzucić gdzieś żeby były pod ręką xd
Takie Januszowe rozwiązanie . Ale gdyby dobrać dobre wiatraczki to jak by nie patrzeć spełniały by swoje funkcje .

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Mariup4p jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2022, 22:29   #32
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał Mariup4p Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wrzucałem fotki kilka postów wcześniej .
Wstawiłeś zdjęcia, na których nie widać otworów na wentylatory.
Prosiłem o te zdjęcia, bo patrząc na te otwory, a właściwie na fotel od spodu, można określić, czy fotel ma wszystkie elementy niezbędne do tego, żeby wentylacja działała jak powinna.
A to, że fotel ma otwory na wentylatory nie znaczy, że wentylatory tam były. KAŻDY stelaż fotela ma takie otwory. Nawet taki, który nie ma ogrzewania.
Cytat:
Napisał Mariup4p Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Żeby to chodziło musiał bym kupić dwa moduly i wentylatory . A.że jest to dosyć drogie więc sobie chyba dam spokój. Można by też jakoś to zrobić po taniości . Czyli kupić 4 wentylatorów . Złapać z pod fotela zasilanie . Wstawić przełącznik bezprzeodowy . Piloty od włączania również można by gdzieś zamontować . Albo wrzucić gdzieś żeby były pod ręką xd Takie Januszowe rozwiązanie . Ale gdyby dobrać dobre wiatraczki to jak by nie patrzeć spełniały by swoje funkcje .
Niestety dołożenie wentylacji w sytuacji, gdy fotel wentylowany nie był, to nie tylko dołożenie modułu i wentylatorów. To także odstępniki (siatki na gąbkach) zupełnie inne gąbki, a nawet inna tapicerka (gdy jest to alcantara).

BTW. Wentylatory są też w oparciach, więc w sumie w jednym fotelu są 4.
Ty nie masz żadnego. Jestem dziwnie spokojny, że "STARSZY PAN" wiedział dobrze, że ogrzewane i wentylowane fotele są w cenie (poszukiwane), więc je podmienił na tylko ogrzewane. Aż dziwne, że nie pomyślał, żeby jeszcze przełącznik podmienić.

PS. A zdjęcia już są niedostępne.
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-09-2022, 22:40   #33
Mariup4p
ford::average

Imię: Mariusz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012

Jutro postaram wrzucić fotki .
Nie wiem o co chodzi z tymi fotelami .
Wiem że jeszcze od kierowcy nie działa podnoszenie . Fotela kierowcy . Ale z tego co czytałem to prawdopodobnie pękła zębatka plastików bo słuchać że coś tam blokuje .
Nie mam okazji się zapytać tego Starszego pana o co chodzi z tymi fotelami ponieważ Starszy Pan....Kupiłem auto prywatnie od córki Starszego Pana która dostała to auto w spadku . No nie tylko ona po tam jeszcze rodzeństwo było trochę pierdziele ja przy załatwianiu papierów . Ale no nie wiem co tam było kręcone . Tak samo jak z tą skrzynią . Bin podaje że był automat a jest manual.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Mariup4p jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania