![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: MONDEO Mk5 kombi
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2017
|
Szkoda że już kupiłem ... chętnie bym wziął od Ciebie bo takie też brałem pod uwagę... ale wybrałem takie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i dziękuję wszystkim za porade i pomoc
Ostatnio edytowane przez MichałMONDEO2017 ; 10-11-2019 o 07:41 |
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::professional
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
|
Pany, ma ktoś mk5 na felgach o szerokości 8,5" i ET35? Boje się że będą za bardzo wystawać, ale mogę się mylić... Mile widziane zdjęcia, dziękuję!
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-07-2007
Model: Mondeo
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2015
|
Ja mam odsadzenie 55 i dołożone extra 25mm. Przy 35 to i tak o 5mm mniej i nic nie wystaje. No i zostaje pól cala na pół
|
|
|
#34 |
|
|
Ale czy masz felgi 8,5"?
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#35 |
|
![]() Imię: Darek
Model: Mondeo MK5 AWD
Silnik: 2 TDCI 180 KM Powershift
|
Panowie odświeżam temat. Mam Mondka MK5 AWD z felgami 17". Czy lepiej zakupić 18 czy 19. Biorę oczywiście tylko pod uwagę zmniejszenie komfortu, czy to będzie odczuwalne. Zapoznałem się z opiniami tutaj zawartymi ale nie wszystkie dotyczą tematu więc proszę o info najlepiej użytkowników którzy mieli możliwość porównania lub o subiektywną ocenę użytkujących 19. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-10-2013
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2001
|
Cześć,
Znalazłem kilka wpisów na temat felg do Mondeo MK5 ale nigdzie konkretnie nie napisano jakie felgi można faktycznie założyć. Nie pytam tutaj o to co zaleca producent tylko rozmiar, który faktycznie wejdzie. Planuję zakup na lato felg 19x9,5 lub 19x8,5 pytanie czy jest ktoś kto zakładał takie koła i obyło się bez demontażu nadkoli itp. Mierzyłem 20" i wydają mi się nieco za duże, przy szerokości 8,5" i ET 0 byłby problem z obcieraniem, celuję raczej w 19/9,5 ET ok 15. Jeśli ktoś ma zdjęcie samochodu z felgami 19/20" też chętnie zobaczę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . |
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
fabryka przewiduje 7,5J17 ET55, lub dla 19 8j19 ET50. Zakładając 9,5j19 ET15 koło wysunie się na zewnątrz prawie 5,5 cm... lekkie przegięcie...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 23-06-2021
Model: Fusion
Silnik: 2.0 eb
Rocznik: 2016
|
Siemano.
Potrzebuje porady odnośnie felg. Oferta dotyczy się felg Oryginalnych Ford OE po renowacji, prostych nie spawanych jak i nowych felg Borbet Blx które są praktycznie w ten samej cenie. Uważacie, że warto pchać się w felgi po renowacji, czy jednak brać pod uwagę nowe Borbety ? Oba komplety prezentują się odpowiednio, ale jednak Oryginalne do Forda maję większy urok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#39 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-12-2010
Model: Mondeo Vignale MK5FL
Silnik: 2.0 Ecoblue 190 A8
Rocznik: 2020
|
Nie wiem jak to jest, ale oryginalne felgi zawsze bardziej pasują do samochodu...
W poprzednim Mondeo miałem dwa komplety felg regenerowanych i mają one moim zdaniem trzy wady: 1) Nowe malowanie nigdy nie jest tak wytrzymałe i "twarde" jak oryginał, ale to dotyczy wszystkiego z nieoryginalną powłoką lakierniczą. Trzeba bardziej uważać przy czyszczeniu, zwłaszcza przy kombinacji, którą ja miałem czyli czarna "baza" i na to chrom. 2) W przypadku ciemnych kolorów, w razie uszkodzenia jednej z felg i konieczności ponownego malowania praktycznie niemożliwe jest idealne dobranie odcienia (malowanie proszkowe + utwardzanie w piecu). Temat też przerabiałem, trzeba było zostawić zarysowaną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 3) Jeśli felgi był regenerowane z powodu oksydacji (co w naszych warunkach jest prawdopodobne) i posiadają wiele ostrych krawędzi od wewnątrz to po dwóch latach w tych miejscach znowu pokażą się bąble i farba zacznie odchodzić. Kupując nowe można założyć, że 5 lat wszystko wytrzyma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dlatego zrażony doświadczeniami do nowego Mondeo kupiłem zestaw nieoryginalnych ATSów na zimę... które też nie są bez wad, bo widać z daleka, że nie są oryginalne. Tak to wygląda w naszych jesiennych i szarych warunkach (dobierając wzór starałem się znaleźć coś najbliżej modelu, nad którym myślisz), tylko to jest 18 cali: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez kosmik.ajdzi ; 23-06-2021 o 18:38 |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO