![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
u mnie za wymianę sprzęgła kompresora mechanik wziął 200 zł.(wyjął kompresor,wyczyścił porządnie wałek,posprawdzał wszystkie uszczelnienia zewnętrzne,założył sprzęgło wyregulował wszystko)chciałem kupić nowy pasek ale nie było potrzeby,za ponowne nabicie 50 zł |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam
nastąpił kolejny etap mojej przygody ze szwankującą klimą. wczoraj przestała działać i pojawił się błąd P0645 Obwód sterujący przekaźnika sprzęgła AC. - na początek biało-pomarańczowy kabelek do sprawdzenia. Jednak zanim to, to chciałbym sprawdzić czy jak podłączę na krótko w gnieździe przekaźnika R3 to ruszy klima. i teraz sedno: które Piny zewrzeć? |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
![]() Imię: Paweł
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Dzięki kolego za pomoc
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#35 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-02-2017
Model: Warczy i trąbi Mąłdieło sztery Qąbi
Silnik: dwulitrowybenzynowyszesnastozaworowy
Rocznik: najsampierwszy
|
Witam. Pozwolę sobie odgrzać.
Mondeo mk4 benzyna 2.0. Ten sam problem, wszystko wskazuje na uwaloną cewke - nie cyka, nie reaguje na napiecie na gniazdo przekaznika, w foscanie PiD ACC_ALW = off cały czas.. Mam druga sprezarke na stole, dzis dobieralem sie do tej na aucie - czy na pewno jest mozliwosc demontazu 2 pierscienia segera w kole pasowym (osadzony dosc gleboko)??? Do podluznicy od kola sprezarki jest z 5cm, brak dostwpu od gory (kolektor dolotowy), bardzo slaby dostep od reflektora. Ledwo szlo wtyczke z cewki zdjac... Od dolu sprzeglo odkrecic idzie, ale jakos nie ne moge zwizualizowac sobie pracy szczypcami zdegera w tak malej szparze miedzy podluznica a kolem. Czy ktos to robil i podpowie jak? Robie sam i nie usmiecha mi sie spuszczanie czynnika... Ostatnio edytowane przez Moundieu ; 22-10-2019 o 17:47 |
|
|
|
|
|
#36 |
|
ford::professional
![]() Imię: ADAM
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1,8 cm3 DURATEC HE
Rocznik: 2003
|
Aby sprawdzic dokładnie elektromagnes, w miejsce wtyczki załóz dwa kable na konektory, jeden podłacz kabel do masy, drugi do plusa akumulatora, i zobaczysz czy elektromagnes reaguje. Jezeli nie, to jest mozliwosc jego wymiany bez zdejmowania sprezarki, jak bedzie za ciasno, to mozna na srubach poluzowac, bez odkrecania przewodów klimatyzacji.
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-02-2017
Model: Warczy i trąbi Mąłdieło sztery Qąbi
Silnik: dwulitrowybenzynowyszesnastozaworowy
Rocznik: najsampierwszy
|
Aha, czyli jedną z tyłu sprężarki odkręcić a pozostałe 2 rozluzować i opuścić od stroną koła pasowego (jak w wątku s-maxa)? Czy trzeba odkręcić całą sprężarkę (bez rozpinania przewodów) i podwiesić na drucie?
Ostatnio edytowane przez Moundieu ; 22-10-2019 o 18:51 |
|
|
|
![]() |
|
|
|