![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-04-2017
Model: Ford Focus MK2 FL
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Przeczyściłem porządnie wnętrze gniazda zapalniczki papierem ściernym i pomogło. Poprzedni właściciel chyba nie używał gniazda.
Dziękuje wszystkim za pomoc. |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Mustang GT 2019 EU
Silnik: 5.0L TiVCT Coyote (450KM)
Rocznik: 2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Sam korzystam z ładowarki Alium w samochodzie oraz ładowarki Anker biurkowej (na wiele portów USB). Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I nic nie szkodzi na baterię że ładowarka ma wyższą wartość natężenia, bo zdolność ładowarki w amperach określa jakie natężenie prądu może ładowarka podać, a nie że tyle podaje, bo zgodnie z prawami fizyki, to urządzenie które "pobiera" prąd określa wartość |A|. Co innego napięcie, mierzone w |V| gdzie podłączenie napięcia 220V do telefonu pracującego na 5V zazwyczaj będzie bezlitosne dla całej elektroniki. I naprawdę polecam zaznajomić się, czym jest technologia QuickCharge i dlaczego ja swój telefon (Huwaei P9) mogę w samochodzie, naładować do pełna w niecałą godzinę i mam 3A a nie 1A... P.S. Choć podstawą do zrozumienia jest że jeśli podłączysz urządzenie które ma "zapotrzebowanie" na 1A do ładowarki, która jest w stanie podać natężenie w wartości 2 lub 3 ampery, to w żaden sposób nie wpływasz inaczej na baterię, w porównaniu z podłączeniem tego samego urządzenia do ładowarki 1A. Ostatnio edytowane przez edmun ; 14-06-2017 o 09:57 |
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Mustang GT 2019 EU
Silnik: 5.0L TiVCT Coyote (450KM)
Rocznik: 2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zablokowany
Imię: Robert
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
W celu kontynuacji tego fascynującego tematu o wyższości prądu w Audi względem Forda chciałbym powiedzieć że im mniej piję (zaczynając od 4 setek na raz) tym bardziej jestem pijany............dziwne. ADMIN weź to zakończ bo to już zakrawa..........
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Maciek
Model: Kuga MK2 FL / Fiesta MK7
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM / 1.25 Pb 82 KM
Rocznik: 2017 / 2011
|
Cytat:
Ford Kuga 2.0 TDCi 180 KM manual MK2 FL ST-Line [Mica Shadow Black] Ford Fiesta 1.25 Pb 82 KM manual MK7 pre-FL 4-d [Panther Black] był Ford Focus 1.8 TDCi 115 KM manual MK2 FL Hatchback [Panther Black] |
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
To może być na prawdę ważne i pomocne dla innych!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#38 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Maciek
Model: Kuga MK2 FL / Fiesta MK7
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM / 1.25 Pb 82 KM
Rocznik: 2017 / 2011
|
Tedi, wytłumacz o co ci chodzi.
Kolega miał problem z ładowaniem telefonu za pomocą ładowarki wpiętej w gniazdo zapalniczki. Ładowarka była dobra, bo działała OK w innym samochodzie. Nie działała w tym konkretnym egzemplarzu Forda Focusa, więc kolega przyszedł na forum i zapytał. Otrzymał kupę postów nie związanych z tematem, mimo że napisał wyraźnie, że w innym samochodzie problem nie występuje (ty się bez sensu uczepiłeś tego, że to Audi). Wy - mówię o tobie i paru innych osobach, które brały udział w dyskusji - chyba nie przeczytaliście w ogóle treści pierwotnego wpisu i zaczęliście dywagować na temat jakości ładowarek, przewodów i w ogóle prądu w Fordach. Problem był prosty do rozwiązania - upierdzielone nalotem gniazdo zapalniczki. Prawdopodobnie podczas jazdy ładowarka traciła kontakt z instalacją elektryczną samochodu i stąd problemy z ładowaniem podłączonych urządzeń. Temat powinien zająć góra 3 posty. Nie wiem skąd nagle u ciebie takie podejście do użytkowników, bo twoje poprzednie posty były zawsze merytoryczne. A tymczasem ty i reszta odjechaliście gdzieś w kosmos jak komentujący bieżącą politykę na Onecie. Przynajmniej po rozwiązaniu problemu (banalnego) mógłbyś już nie wrzucać tych ironicznych komentarzy o papierze ściernym. Mało zabawne.
Ford Kuga 2.0 TDCi 180 KM manual MK2 FL ST-Line [Mica Shadow Black] Ford Fiesta 1.25 Pb 82 KM manual MK7 pre-FL 4-d [Panther Black] był Ford Focus 1.8 TDCi 115 KM manual MK2 FL Hatchback [Panther Black] Ostatnio edytowane przez Tarmas ; 14-06-2017 o 23:04 |
|
|
|
![]() |
|
|
|