Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-07-2017, 22:40   #31
Danio's
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 201X
Domyślnie Odp: Wymiana Sync2 na Sync3

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja przy wymianie nie biorę już nawet za darmo...
Eee... za darmo to można przygarnąćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak coś to podeślij chętnych PW

Ostatnio edytowane przez Danio's ; 16-07-2017 o 22:49
Danio's jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-07-2017, 22:42   #32
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał Danio's Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...jak coś to pisz na PW
Pisz do chętnych na wymianę. Nie bardzo mam czas i ochotę na pośrednictwo...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 16-07-2017, 22:53   #33
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

U mnie poszło za 500 z kartą F5 i hubem. Ceny na alledrogo mówią same za siebie. :-(
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2017, 10:06   #34
kaan1

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hmmm... zabiłeś mi teraz ćwieka. Już nie pamiętam. Zima była dawno. :-)
Ja mam - podobnie jak foteli
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - jakie wrażenia z użytkowania Synka3 ? Jakie wydzisz zalety dla których warto wydać taką kasę?

- nowsze mapy ? (jak wygląda kwestia ich aktualizacji w przyszłości - kto to może zrobić)?
- obsługa głosowa w języku polskim - czy działa lepiej jak w Sync 2 w jęz. angielskim?
- możliwośc korzystania z map Googla (korki)?
?
co jeszcze ...

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 17-07-2017 o 10:33
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2017, 11:06   #35
cattani75

Z updatem map nie jest chyba za fajnie, niestety. Przynajmniej na razie - ale o problemach niech opowiedzą @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] .
Obsługa głosowa jest fajna - lepiej się wybiera, bo jest to mniej angielskie, ale nie idealne. Np. żeby wybrać "ZIKIT - dziury" (akurat mam taki wpis w telefonie, żeby wiedzieć, co to za numer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), musiałem się trochę namęczyć.
Podawanie celów nawigacji też się odbywa głosowo, ale trzeba sobie przyswoić listę komend, czego oczywiście jeszcze nie zrobiłem. ;-) Problem jest zwłaszcza, jak się rąbniesz w gadaniu - nie wiem, czy da się wtedy jakoś cofnąć o jeden krok, czy należy zacząć wszystko od nowa. Ja zacząłem od początku. ;-)
Android Auto oczywiście działa, ale... żeby z powrotem skorzystać z mapy Synca3, trzeba odpiąć telefon. Więc tutaj u mnie nic się nie zmieniło i nadal mam drugi telefon zapięty w uchwycie i na nim jest Google Maps.
Nawigacja fajniej działa, bo podaje nazwę ulicy, w którą masz skręcić, a do tego nie panikuje na każdym skrzyżowaniu. W przeciwieństwie do Googli nie wyprzedza też komunikatami rzeczywistej sytuacji topograficznej.
Fajnie to mieć, ale uważam, że 3000 to cena wygórowana jak za efekt. Nie żebym miał pretensje do kogokolwiek (żeby nie było - jestem bardzo wdzięczny @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] za trud pracy! :-)), ale cena za uzyskanie funkcjonalności Sync3 vs Sync2 powinna być w okolicach 500-1000. :-)
Chciałem sobie kupić zabawkę, to sobie kupiłem, ale znam 100 lepszych sposobów na wydanie takiej kasy. :-) @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - zapraszam na demonstrację. Przy okazji zobaczę, jak jeździ klekot. :-)
Stary 17-07-2017, 11:37   #36
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...cena za uzyskanie funkcjonalności Sync3 vs Sync2 powinna być w okolicach 500-1000. :-)
...
Ponieważ do wymiany potrzebne jest całe urzadzenie (ekran+APIM+mediahub) to nie sądzę by nawet za 3 lata udało się dojść to takiej ceny za kompletny Sync3 w wersji navi EU... Wg mnie cena "nasycenia" będzie oscylowała ok. 2.000zł.
Natomiast obecnie cena 3kzł to bardzo dobra oferta - urządzeń kompletnie brak, a to co ja mam (ze Stanów) nie da się zaoferować za mniej niż 3,5k. Właściciele salonowych Mustangów i tak się zgadzają dość sprawnie...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale pomarzyć nikomu nie bronię...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 17-07-2017, 12:15   #37
cattani75

Cena jest rynkowa. Ale wg mnie nie przedstawia rzeczywistej wartości, jaką się uzyskuje przez wymianę z Sync2 (pomijam, że nie domontowujemy różnicy funkcjonalności, ale całość).
Za cebulkę tulipana też kiedyś płacono całymi majątkami... ;-)
Stary 17-07-2017, 14:51   #38
kaan1

Imię: Andrzej
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016

@ cattani75 - jasne, muszę tylko zjechać z wakacji ...

Myślę, że cena wynika z faktu ograniczonej podaży - praktycznie nowe systemy. Jest szansa że jak zacznią się pojawiać rozbitki - lub wejdzie nowszy system, to cena spadnie do tych max. 1000 zł
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2017, 20:41   #39
biner
ford::professional

Imię: slawek
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015

cena jest atrakcyjna jakbym zamawiał samochód i wziąlbym biede i wtedy jest gitara, a tak z tego co czytam SYNC3 WULGARYZM nie urywa.

Ostatnio edytowane przez SRS ; 17-07-2017 o 21:15
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-07-2017, 21:02   #40
cattani75

Ale gadżet jest! Teraz myślę nad modyfikacją otwierania klapy... z buta. ;-)
Odpowiedz

Zasady postowania