![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#31 |
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: c-max
Silnik: 1,6 16v
Rocznik: 2008
|
![]()
Antej ma rację. Cenna uwaga. Antej - chcemy podłączyć kamerkę więc max 10W.
Niby przewody mają jakiś zapas obciążenia ale trzeba brać pod uwagę przekroje przewodów i to pod jaki bezpiecznik podłączamy się ,,na lewo,, dodatkowym przewodem dlatego w jednym z postów zaznaczyłem że można podłączyć się jakąś małożerną ładowarką np kamerki a nie lodówką czy odpalać papierosy zapalniczką bo jest ryzyko przegrzania kabli. 20A ok ale na dodatkowej żyłce tej co dorabiamy zamocować bezpiecznik o niższym Amperażu, w razie ,,W,, strzeli ten mniejszy. Ostatnio edytowane przez pawel-longer ; 17-03-2020 o 19:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
post skierowałem "do specjalistów" z wiedzą YT i pochodną, bo coraz więcej takich porad w tym temacie. Jak ślepo będziecie powtarzać "bo ktoś coś zrobił i działa", to w pewnym momencie coś się spali (oby to był tylko bezpiecznik). Mam już na koncie trójniki w instalacji gniazda zapalniczki (gotowe wpinki z odejściem na drugie gniazdo zapalniczki, lub inne urządzenie, na przewodach takich jak instalacja) Dopiero co skończyłem kolejną lampkę z dodanym zasilaniem "co tam sobie chcesz", ale nie więcej niż 5V 2A. Przewody do lampki mają przekrój 0.5 więc robić to z głową (na zasilanie dvr i lusterka fotochrom wystarczają, dodatkowe podświetlenie nastrojowe też wytrzymają). |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
|
![]()
Trojnik, bajpass jak zwał tak zwał, najważniejsze żeby po zainstalowaniu nie podłączać czegos co żre dużo prądu i koniecznie założyć mniejszy bezpiecznik od tego w który się wpinamy.
Prościej nie da się wytłumaczyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
ford::average
![]() Imię: Wojtek
Model: C-Max + Lanos 1.5 8V 98 LPG
Silnik: 1.8 125KM duratec manual
Rocznik: 2007
|
![]()
A nie lepiej wpiąć się po plusie z stacyjki ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
|
![]() Cytat: