Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-10-2017, 13:14   #31
Rob^
FCP member

Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Automo- możliwa ściema w raportach!!!

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
CEPiK 2.0
Wychodzi na to że jeśli to zacznie działać to firmy typu autodna przestaną być potrzebne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Było niesamowite Mondeo i zadziorna Kuga ST-Line jest Fiesta EcoBoost 1 liter !!! i Fordowa wyprawówka
Rob^ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-10-2017, 13:16   #32
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011

Przydadzą się do ściągania raportów z zagranicy dla tych mniej obeznanych ze sposobami na to.
Stary 24-10-2017, 13:35   #33
dorsiu
ford::average

Imię: Przemek
Model: Focus
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2005
Domyślnie Re: Odp: Automo- możliwa ściema w raportach!!!

Cytat:
Napisał Rob^ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@dorsiu oczywiście że na autodna są dokładnie te same informacje
Wykupiłeś raport na Autodna? Bo po wpisaniu twojego VIN na autodna, z podsumowania raportu nie wynika, żeby były tam informacje o szkodach. Przy polu "historia pojazdu" jest tylko 1 wpis (pewnie data rejestracji). Więc moim zdaniem, Autodna nie korzysta z tego źródła, co Autobaza i Automo, które pokazują "szkody".
dorsiu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-10-2017, 14:32   #34
Rob^
FCP member

Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Re: Odp: Automo- możliwa ściema w raportach!!!

Cytat:
Napisał dorsiu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wykupiłeś raport na Autodna? ....
Tak wykupiłem go Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
link autodna -> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
link automo -> [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak ktoś zgłosi szkodę, którą pokrywa TU, to TU musi taką szkodę odnotować. .
Jasne czyli w moim przypadku wracamy do pytania kto zgłosił szkodę i z czyjego ubezpieczenia była wypłata bo ani ja ani Compensa się do tego nie przyznaje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jest światełko w tunelu ... dostałem co prawda lakoniczne ale jednak odpowiedzi na e-maile wysłane do ww portali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poprosiłem o informacje gdzie lub kto dokonał wpisów i z jakiej to bazy pochodzą ... czekamy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Było niesamowite Mondeo i zadziorna Kuga ST-Line jest Fiesta EcoBoost 1 liter !!! i Fordowa wyprawówka
Rob^ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-10-2017, 14:52   #35
przemekgr
ford::amateur

Model: Passat
Silnik: 2.0
Rocznik: B6

Ciekaw jestem co Ci odpiszą.
Bo tu śmierdzi klasyczną fuszerką. Czyli jakieś dane zaciągają plus sprytny algorytm żeby dodać zdjęcia z sieci.
Niemniej jakość danych jest wątpliwa plus sprzedają zdjęcia które nie zostały umieszczone na ich portalu.
Podsumowując klasyka gatunku, partyzantka i łatwa kasa. Dla upartego człowieka któremu by się chciało sprawa pewnie do wygrania w procesie cywilnym jeśli się okaże, że te dane nijak nie pokrywają się ze stanem faktycznym.
przemekgr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-10-2017, 16:10   #36
xtremesystems
ford::beginner

Model: octavia 3 fl
Silnik: 1,8Tsi
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Ford Mondeo MK4 Titanium LXS EcoBoost 240KM PoweShift Ice White

tez nie mozna winic kolegi ze ta strona takie raporty robi. najgorsze ze nie wiadomo skad co jest. mam kwity na 3 naprawy a z tej stronki wyszlo ze wycen bylo 5. teraz oczywiscie jak ktos wykupi raport to ja bede bity w dupe. auto mam od nowosci

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
xtremesystems jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-10-2017, 17:33   #37
artur1970
ford::expert

Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019

Wszelkie informacje udostępnione za pośrednictwem serwisu autoDNA mają charakter informacji pomocniczych i stanowią jedynie wskazówki dla Użytkownika.

Informacje zawarte w serwisie autoDNA mogą ulec zmianie, bez wcześniejszego powiadomienia przez ASDIRECT Sp. z o.o. o tym fakcie.

ASDIRECT Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treść danych zawartych w Raportach.

Treść taka może być niepełna lub niezgodna ze stanem rzeczywistym.

Wszelkie treści i znaki graficzne zamieszczone w serwisie autoDNA chronione są prawami autorskimi przysługującymi ASDIRECT Sp. z o.o.Wykorzystywanie tych treści lub znaków graficznych w sposób inny niż wyraźnie dozwolony warunkami

czy ktoś nadal wierzy bezgranicznie w te raporty ?
artur1970 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-10-2017, 17:48   #38
artur1970
ford::expert

Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - jeżeli chcesz nadal dodawać info o przeszłości aut, bierz przykład z firm generujących raporty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ASDIRECT Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treść danych zawartych w Raportach. Treść taka może być niepełna lub niezgodna ze stanem rzeczywistym.

lub

Automo

Nie gwarantujemy, że dane dostępne na Stronie, w tym Dane Pojazdu, są kompletne oraz prawidłowe, ani nie zapewniamy, że Strona będzie stale dostępna, lub że treści dostępne na Stronie, wliczając Dane Pojazdu, będą aktualne.

Bump:
Cytat:
Napisał Rob^ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
powiem to wprost... zostały skradzione z mojego ogłoszenia na gumtree.pl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
a zauważyłeś, że pod każdym zdjęciem jest wygenerowany link ? oczywiście wskazuje na serwis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
artur1970 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-10-2017, 18:04   #39
actchris
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał xtremesystems Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tez nie mozna winic kolegi ze ta strona takie raporty robi. najgorsze ze nie wiadomo skad co jest. mam kwity na 3 naprawy a z tej stronki wyszlo ze wycen bylo 5. teraz oczywiscie jak ktos wykupi raport to ja bede bity w dupe. auto mam od nowosci
To dopisz jeszcze do swojego wywodu że:

"ostatnia szkode ktora mialem ba te ok 500 zl. to sprzedalem firmie skupujacej szkody. doplacili mi jakies grosze. a oni by wzieli 2392?"

sprzedałeś szkodę za 500 zł a firma które sprzedałeś zrobiła wyceny już we własnym zakresie stąd dodatkowe wyceny w raporcie. Wiadomo że takie firmy nie robią nic za darmo, oni wzięli 2000 ty 500 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
actchris jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-10-2017, 18:42   #40
xtremesystems
ford::beginner

Model: octavia 3 fl
Silnik: 1,8Tsi
Rocznik: 2017

dopisalem w drugim temacie. mnie nie obchodzi ile oni wzieli bo nie chcialo mi sie po sądach latac ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ])

chodzi natomiast czemu na moim aucie sa ich wyceny. auto mialo trzy szkody a portal podaje ze 5 (nijak nie idzie odroznic z pokazanego przez ciebie raportu ile wycen dotyczy jednej szkody. )ownie dobrze mogly byc 4 albo 5 szkod

Ostatnio edytowane przez xtremesystems ; 24-10-2017 o 18:45
xtremesystems jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania