![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
Nr wiązki to był w Focusie mk2, w Focusie mk3 nie ma czegoś takiego jak wiązka AUX do dokupienia - bo kable są częścią większej wiązki Sugeruję poczytać od początku, dokładnie cały wątek bo jest to wyjaśnione ze zdjęciami pozdrawiam pankrakus
|
|
|
#32 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondzio
Silnik: 2,0
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Piny w obu przypadkach są diametralnie różne. Foto załączam. Widać to już nawet po ich długości... o sposobie zaczepu nie wspomnę (w tych tańszych - jest prosty języczek do mocowania). Warto też byłoby wspomnieć, że ten AUX z plastikiem jest do Focusa z poprzedniej generacji, który nijak nie pasuje do MK3, o którym jest mowa... |
|
|
|
|
|
|
#34 | ||
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
Cytat:
Bylem barfzo precyzyjny w tym co napisałem, a kolega odczytał to co chciał zobaczyć. Ostatnio edytowane przez Antej ; 15-10-2022 o 11:08 |
||
|
|
|
|
|
#35 |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondzio
Silnik: 2,0
Rocznik: 2008
|
Ja sprawdziłem - udowodniłem na foto - piny są zupełnie inne.
Inna długość, inne mocowanie. Pisałem tam wyżej o ORYGINALNYCH pinach, a nie o takich które można tam wetknąć (i modlić się później o to, żeby nie wypadły, żeby stykały, żeby nic nie trzeszczało albo nie zakłócało). ...i klient może to sobie zrobić sam osobiście bez żadnych obaw - głównie moich, że coś "nie zagra" albo co gorsza się spali.. (pół biedy jak radio) Przewaga oryginalnych nad wszystkimi innymi jest taka, że nie wylatają, są odpowiedniej długości - więc nie zrobią zwarć miedzy sobą ani do żadnego innego pina. To tyle w temacie pinów. PS. Jak tak się ludzie nauczą partactwa (na szanowanym, fachowym forum) - to później będą płonęły te auta na każdym rogu. |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: focus mk3
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2013
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
chyba chodzi o druga strone tego wątku, a konkretnie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
|
|
|
#38 |
|
|
Dziękuję!
Co prawda miałem nadzieję, że gniazdo LINE IN po prostu się wpina (na osobnej wiązce/ kostce), ale taka przeróbka nie wydaje się skomplikowana. Przy okazji jednak mam prośbę o potwierdzenie czy dobrze zakładam, że pod tak podpięte gniazdo będę mógł podłączyć np. taki adapter BT: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i w ten sposób będę mógł korzystać z BT poprzez wejście AUX? |
|
|
|
|
|
#39 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Bardzo budżetowy i moim zdaniem słaby pomysł.
Zadziała, ale obsługa i jakość pozostawia wiele do życzenia. Jak napisałem wcześniej dołóżenie fabrycznego BT nie jest trudne(kosztuje więcej), ale nie wyobrażam sobie innego rozwiązania w aucie. |
|
|
|
|
|
#40 |
|