![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Zbyszek
Model: MK3
Silnik: tdci
Rocznik: 2006
|
W lancerze miałem podobnie, luzy na dźwigniach zaworowych zniknęły, bo gniazda zaworowe i zawory " wyklepało "
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::average
![]() Imię: Mateusz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010
|
Przerabiałem ten temat w Mondeo MK3 2.0 LPG. w zimie problemu nie było bo odpalało na ssaniu a w lecie zawsze gasnął po odpaleniu, a za drugim razem pięknie trzymał obroty. Wszystko ustało po wyczyszczeniu zaworka odpowietrzenia skrzyni korbowej (znajduje się w odmie)
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
![]() Imię: Artur
Model: Fiesta mk6 / Mondeo mk3
Silnik: 1,4 TDCI / 2,0 Pb + LPG
Rocznik: 2002 / 2006
|
Wymieniłem wkład pompy (sama pompkę bez kosza) i niestety bez zmian. Macie jeszcze jakieś sugestie? Zaglądać do separatora oleju? Ponoć tez może powodować takie objawy.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-03-2019
Model: mondeo mk3
Silnik: 1.8
Rocznik: 2004
|
Miałem to samo, pomogła wymiana świec auto potrafiło gasnąć przy zmianie biegów. Przy okazji sprawdziłem przewody WN jak było ciemno i okazało się że niezłą choinkę miałem pod maską.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
![]() Imię: Artur
Model: Fiesta mk6 / Mondeo mk3
Silnik: 1,4 TDCI / 2,0 Pb + LPG
Rocznik: 2002 / 2006
|
Witam , wyczyściłem zaworek w separatorze oleju oraz dorobiłem nowy wężyk do tego zaworka. Po tym zabiegu wszystko było ok do czasu, aż teraz na dworze znów zrobiło się cieplej. Przy niższych temperaturach o dziwi było ok. Myślicie, zd ten zaworek może jeszcze powodować takie problemy? Może powinien być nowy... dziwi mnie to, ze zrobili się cieplej i jest gorzej
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Hubert
Model: Ford Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDCI 85kw 115hp
Rocznik: 2007
|
Hej może ktoś coś doradzić ? Mondek mk3 115koni 2.0 tdci 2007. Cięzko odpala a jak odpali to musze go trzymać na gazie tak 1500obr bo jak puszcze to odrazu gasnie, ma błąd położenia wałka rozrządu. Oddałem wtryski do regeneracji, wymieniłem filtr paliwa. Czy ktoś coś doradzi co mam zrobić żeby odpalił ? ps. szkoda go złomować nie ma w ogóle rdzy.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|