![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#31 |
ford::advanced
![]() Imię: tomek
Model: mondeo mk4 kombi
Silnik: 2,0 duratec he
Rocznik: 2007
|
![]()
Ja w sklepie zamawiałem na sztuki rozmiar ważny i zielone z tego co pamiętam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Fusion
Silnik: 2.5
Rocznik: 2013
|
![]() Cytat:
zaczalem od kontroli cisnienia czynnika jednak okazalo sie ze jest ok. Spojrzalem na kompresor przy uruchomionym silniku oraz klimatyzacji niestety sprzegielko nie zalacza sie. Domyslam sie ze moga tego byc dwie przyczyny albo zacinajace sie sprzegielko albo napiecie nie dochodzi (no bo domyslam sie ze sprzegielko sterowane jest napieciem). Czy moglby mi ktos pomoc i podpowiedziec ktory przekaznik jest odpowiedzialny za dostarczenie napiecia na cewke sprzegielka ? EDIT : kontroli cisnienia dokonal spec od nabijania czynnika, zauwazylem ze sprezarka klimatyzacji ma czujnik cisnienia, moze to on jest winowajca - moze podpowie ktos jak go sprawdzic ? [przepraszam za brak polskich znakow] Ostatnio edytowane przez Marcofusion ; 28-04-2020 o 21:20 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
FCP member
|
![]()
Czy orientuje sie ktos ile czujnikow posiada uklad klimatyzacji w FUSION mnk5 " 13r wersja S
klima manualna jednostrefowa Jak na razie wiem o czujniku cisnienia kompresora klimatyzacji |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
Jeden maly szczegolik - podlaczylem czujnik termometru zewnetrznego i wszystko hula, klima bangla jak powinna. FUSION mk5 "13r wersja "S" (bida) klima manual jedna strefa czynnik 590 gr (134a) cisnienia po 5 Bar rezystancja cewki sprzegielka kompresora 18 Ohm czujnik cisnienia na kompresorze dwu pinowy bistabil steruje napieciem pelnym (jak na aku) bezpiecznik pole nr 22 wartosc 10A (gorna skrzynka w komorze silnika) przekaznik (maly) pole nr 33 (gorna skrzynka w komorze silnika) Ostatnio edytowane przez Marcofusion ; 07-05-2020 o 11:45 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 15-06-2024
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 1.6
Rocznik: 2015
|
![]()
Witam , mam pytanie czy jest możliwość zrobienia testu klimatyzacji przez forscan w Ford mondeo mk5 2015
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
ford::professional
![]() Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
|
![]()
Co masz na myśli przez test klimatyzacji? Przecież czy działa czy nie to czuć po nawiewach
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
ford::beginner
![]() Imię: Artur
Rocznik: 2017
|
![]() Cytat: