![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Czyli zwiększyłeś ciśnienie o 0,3 bara zyskując 0,4 litra. Tutaj mówimy o spalaniu na poziome 2 litrów więcej, niż te silniki palą… Musiałby jeździć na 4 totalnych flakach przy założeniu że spalanie wzrasta linowo w zależności od mniejszego ciśnienia w kołach.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::advanced
Imię: Marcin
Model: Focus mk4
Rocznik: 2018
|
Tego nie wiemy. Może jeździ na 1.5 albo i mniej, czasem tego nie widać od tak. Tylko jak podepniesz manometr, albo zaczniesz pompować.
Z tym spalaniem w mieście to też różnie. Miałem samochód który palił w mieście 22l LPG a w trasie 10. Ostatnio też założyłem temat o spalaniu. Według mądrych głów na forum to wszystko u mnie ok. Nie powinno się porównywać dwóch różnych samochodów. Ale V50 z bagażnikiem na rowery paliło mi tyle co Focus bez bagażnika. Tu i tu 1.6d tylko w Focusie nowszy. Ostatnio edytowane przez Flisator ; 19-10-2024 o 13:05 |
|
|
|
|
|
#33 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
|
Nie wiem jak w Cieszynie ale trochę wyżej na południe 1,5 bar to widać i to „fest” Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dyć to prawie buła na dole opony taka że nie sposób nie zauważyć. Wydaje mi się że to nie tędy droga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#34 | ||
|
ford::beginner
![]() Imię: Olek
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam. |
||
|
|
|
|
|
#35 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciek
Model: Focus MK3
Silnik: 1.5 TDCI
|
Spalanie to rzecz względna. Ja też z przerażeniem kiedyś czytałem jak mało pali 1.5. Nie ma błędów, niepokojacych objwów to nie ma się czym przejmować. Przeczytałęm na forum niemieckim, że palą więcej te auta, które miały akcę sewrisową tzw. odsiarczanie. Mój akurat miał więc juz jest argument na podwyższone spalanie.
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
|
Cześć,
Mam nadzieję, że dobrze zrobiłem logi. Na wszelki wypadek 2 razy. Ale jakoś nie znalazłem PID'a odpowiedzialnego za doładowanie wyrażonego w kPa :/ albo coś źle robię, albo jeden z pidów to to o co chodziło, ale jednostki mi się nie zgadzają. Chyba że chodzi o MAP, to faktycznie atmosferyczne + doładowanie to by się zgadzało, max 2.5 bara. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Cytat:
Pozdrawiam, olekte Ostatnio edytowane przez olekte ; 29-10-2024 o 15:38 |
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
Wgrany na próbę soft jeden starszy niż najnowszy, 860 KM trasa 70% autostrada, max do 140, ale raczej 120 kmh - spalanie 5.3L z tankowania.
Ostatnio edytowane przez olekte ; 23-12-2024 o 19:19 |
|
|
|
![]() |
|
|
|