![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 10-01-2006
Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015
|
nie to ja mam ponad min bo na max tylko, że miałem niemal pod korek
Jeden Procent dla "Małego Komika" Jest: BMW E61 LCI 520D Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD były Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936 Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216 |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Cezary
Model: kuga
Silnik: 2.5 t LPG
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Zakładamy rurkę na odpowietrznik sprzęgła a drugi koniec na odpowietrznik na zacisku hamulca.Luzujemy obydwa i pompujemy hamulcem ale nie za szybko.Druga osoba może obserwować ,czy przestają iść bąbelki do zbiorniczka ,ale nie jest to konieczne.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zablokowany
Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
|
a jak wpuscimy przez przypadek troche powietrza to musimi odpowietrzac hamulce
ja dziekuje za takie ulepszenie |
|
|
|
|
|
#34 | ||
|
ford::professional
![]() Imię: Cezary
Model: kuga
Silnik: 2.5 t LPG
Rocznik: 2009
|
Cytat:
[ Dodano: 12-12-2007, 23:56 ] Sposób jest przetestowany, nie ja go wymyśliłem,sprawdza się w 100%, dzisiaj tak odpowietrzałem Omegę ,polecam ten sposób. [ Dodano: 12-12-2007, 23:58 ] Cytat:
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zablokowany
Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97
|
Cytat:
ale jezeli tobie sie to sprawdza i udaje to luz, ja tam tego nigdy nie zrobie, ale juz urodzila mi sie w glowie modyfikacja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mozna by to zrobic duza strzykawka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. albo sciskajac butelke z plynem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dzialanie takie samo jak opisales a ryzyko zerowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-01-2008
|
witam mam mondeo mk3 z silnikem 2.0 padlo mi sprzeglo zaprowadzilem do mechanika i na tym koniec. koles mi juz to robio 3 tygodnie maskara ale najlepsze jest w tym ze twierdzi ze wymienil tarcze docisk zlozyl i zaczal mu ciec wysprzeglik czyli ta cała pompa sprzeglowa oki wymienil na nowa tak twierdzi i tez cieknie teraz koles twierdzi ze chyba złe czesci zamontowal i to jest przyczyna . pomozcie czy koles ma racje czy tylko tak sciemnia moim zdaniem zle odpowietrza uklad tylko ze on sie do tego nie przyznaje.
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#37 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-06-2009
Model: Ford Galaxy
Silnik: 1.9TDi
Rocznik: 2003
|
Witajcie, odkopie temat bo sprzęgło naprawiam już od prawie 2 miesięcy. Zaczęło się od wpadania pedału sprzęgła ale za to bez żadnych problemów z wrzucaniem biegu czy zgrzytaniem Po rozejrznaniu się w warsztatach wybrałem opcje tańszą i w tym przypadku mechanik się raczej – jak dla mnie – nie sprawdził. Najpierw wymienił sprzęgło, pompę i łożysko a dwumase wstawił tą sama, efekt był taki że na pierwszym i wstecznym biegu strasznie szarpało autem, na reklamacji tylko odpowietrzył i przez jeden dzień było OK, niestety rano znowu to samo. Dodam że pedał po zmianie sprzęgła jjest akiś taki dziwny, płytki lub jak dla mnie mało sprężysty a na samej gorze to wogole nie odbija. Po kolejnej reklamacji okazało się że jest do wymiany dwumasa, no i znowu auta przez tydzień nie miałem. Na jeździe próbnej zaznaczyłem że coś ciężko wchodzi jedynka a mechanik na to że on zrobił wszystko dobrze. Teraz po prawie 3 tygodniach znowu jadę na odpowietrzanie bo nie mogę już włączać i wyłączać biegu pierwszego i wstecznego. Ciekawe czy odpowietrzenie coś da? stibi
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-10-2011
Model: Mondeo MKIII pakiet RS
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002
|
Witam, u mnie problem jest taki ze czasami mam problem z wbiciem 1 i 2. Zauwazylem tez ze mam lekki luz na pedale sprzegla (kilka cm). Czasami zdarzy sie ze lekko wpadnie mi pedal sprzegla. Co moze byc przyczyna? zapowietrzone sprzeglo?
Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
|
|