Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > LPG
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-10-2008, 15:21   #31
stachumal
ford::advanced

Model: galaxy
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1995r
Domyślnie Re: [MK2] Szarpanie na gazie, nowa sekwensja

Dex85, Świece które kupowałem niedawno do mojego galaxa kosztowały w serwisie 40 zł/szt a komplet przewodów wys napięcia (4 kable) 252 zł.

A do corsy byle bosze i czempiony kosztowały mnie 50zł na których przejechałem 3 000 km a w serwisie opelka 9,99 zł za szt GM przebieg x 10

Pozdrawiam.

Stary 28-10-2008, 15:30   #32
stachumal
ford::advanced

Model: galaxy
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1995r

tomi98, Nie twierdzę że tego nie należy robić . Pamiętam nawet z lat dziecinnych że to była powszechna procedura w fiatach125p czy polonezach.Jednak w moim po co mam kombinować skoro chodzi bez zastrzeżeń ?????? Przekonany jestem że aby kombinować z przerwą na świecach to powinien być jakiś powód i być może Ty kolego go miałeś.

Jednak ja podkreślam iż wymieniam te części kupione w serwisie i w stanie nienaruszonym montuję - i chodzi jak złoto .

Pozdrawiam.
Stary 28-10-2008, 20:41   #33
tomi98
ford::professional

Model: Citroen C8
Silnik: 2.2 HDI
Rocznik: 2005

Cytat:
chodzi jak złoto
i tego Ci życzę......i wszystkim użytkownikom, ale jak coś nie bangla to szukamy rozwiązania :fcp4
tomi98 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-11-2008, 16:58   #34
latawiec
ford::beginner

Witam wszystkich !
Przejechałem ok. 2 tys km. na nowych wtryskach membranowych ,auto praktycznie jeździ tak samo na gazie jak i na benzynie .
Powróciłem też do świec zapłonowych z fabryczną przerwą.
Zadziwiający jest fakt że na starych wtryskach szarpało silnikiem a co do mocy to mogłem ścigać się co najwyżej z polonezem , po wymianie wtrysków silnik dostał kopa a spalanie gazu bz.
Wtryski firmy Stefanelli ESGI tyle dowiedziałem się od gazowników gdyż nie jestem w stanie bez lupy odczytać co producent napisał

Pozdrawiam.
latawiec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-11-2008, 17:42   #35
Dex85
ford::average

Model: Mondeo ST220
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2002

ja w końcu zmieniłem świece i kable na nowe i musze powiedzieć że to jest to. najmniejszego szarpnięcia ani śladu, zmniejszenie przerwy na świecach złym rozwiązaniem nie jest, ale jednak nowe to nowe... latawiec ile Cie wtryski kosztowały?
Stary 02-11-2008, 23:52   #36
latawiec

Zrobili w ramach reklamacji , dodatkowo potraktowali moje auto doświadczalnie gdyż sami nie wiedzieli czy warto je montować .
Myślę że generalnie wszystkie warsztaty zakładające inst. gaz. będą przechodziły na wtryski membranowe.
Po moich usterkach z inst. gaz. jestem przekonany , jeśli silnik dobrze pracuje na benzynie to na dobrze zestrojonej inst. gaz. też będzie pracował ok . Gaz kupuję teraz gdzie popadnie, poprzednio tylko na stacjach firmowych.
Stary 14-11-2008, 09:07   #37
latawiec

Jeszcze jedno ostatnie wyjaśnienie . Ktoś na forum napisał aby nie mieć kłopotów z inst gaz należy zakładać w sprawdzonych zakładach .
Firma która założyła mi inst z całą odpowiedzialnością jest godna polecenia , problem trudny do wykrycia tkwił w wadliwych wtryskach ich niestabilna praca definitywnie nie pozwalała określić przyczyny.
Stary 14-11-2008, 10:53   #38
tomi98
ford::professional

Model: Citroen C8
Silnik: 2.2 HDI
Rocznik: 2005

Cytat:
Ktoś na forum napisał aby nie mieć kłopotów z inst gaz należy zakładać w sprawdzonych zakładach
ja tak pisałem :fcp14 i jak życie udowadnia, zawsze będa problemy ( wady ukryte itp. ) niektórych nie sposób wyeliminować, ale wybierajac najlepszy zakład możemy nasze ryzyko awarii i problemów minimalizować :fcp26
tomi98 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-11-2008, 23:08   #39
latawiec

Muszę tym razem zaprotestować!!!!!!!!!!
Wg. gwiazdek wskazuje że jestem amatorem , parę lat wstecz prowadziłem zakład mech . pojazdowej i jakieś pojęcie o autach myślę że mam.
W moim przypadku z inst. gaz. był problem z wtryskami , gdyż ich praca była bardzo nie stabilna w zasadzie im cieplej tym gorzej.
Po wymianie wtrysków na nowe poprawiło się ale tylko na chwilę , co wskazywało że jednak wys. napięcie zawodzi.
Mogę z całą odpowiedzialnością polecić firmę która zakładała mi gaz , pretensje mam do prod. wtrysków dwie listwy w każdym przypadku
wadliwe.
Stary 15-11-2008, 00:32   #40
Slawko

Zawsze cos wadliwego moze sie zdarzyć i nie pomoże tu najlepszy zakład montujacy na świecie.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania