![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-10-2008
Model: galaxy
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1995r
|
Dex85, Świece które kupowałem niedawno do mojego galaxa kosztowały w serwisie 40 zł/szt a komplet przewodów wys napięcia (4 kable) 252 zł.
A do corsy byle bosze i czempiony kosztowały mnie 50zł na których przejechałem 3 000 km a w serwisie opelka 9,99 zł za szt GM przebieg x 10 Pozdrawiam.
|
|
|
#32 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-10-2008
Model: galaxy
Silnik: 2.0 DOHC
Rocznik: 1995r
|
tomi98, Nie twierdzę że tego nie należy robić . Pamiętam nawet z lat dziecinnych że to była powszechna procedura w fiatach125p czy polonezach.Jednak w moim po co mam kombinować skoro chodzi bez zastrzeżeń ?????? Przekonany jestem że aby kombinować z przerwą na świecach to powinien być jakiś powód i być może Ty kolego go miałeś.
Jednak ja podkreślam iż wymieniam te części kupione w serwisie i w stanie nienaruszonym montuję - i chodzi jak złoto . Pozdrawiam.
|
|
|
#33 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-11-2006
Model: Citroen C8
Silnik: 2.2 HDI
Rocznik: 2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-05-2008
|
Witam wszystkich !
Przejechałem ok. 2 tys km. na nowych wtryskach membranowych ,auto praktycznie jeździ tak samo na gazie jak i na benzynie . Powróciłem też do świec zapłonowych z fabryczną przerwą. Zadziwiający jest fakt że na starych wtryskach szarpało silnikiem a co do mocy to mogłem ścigać się co najwyżej z polonezem , po wymianie wtrysków silnik dostał kopa a spalanie gazu bz. Wtryski firmy Stefanelli ESGI tyle dowiedziałem się od gazowników gdyż nie jestem w stanie bez lupy odczytać co producent napisał Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-06-2008
Model: Mondeo ST220
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2002
|
ja w końcu zmieniłem świece i kable na nowe i musze powiedzieć że to jest to. najmniejszego szarpnięcia ani śladu, zmniejszenie przerwy na świecach złym rozwiązaniem nie jest, ale jednak nowe to nowe... latawiec ile Cie wtryski kosztowały?
|
|
|
|
#36 |
|
|
Zrobili w ramach reklamacji , dodatkowo potraktowali moje auto doświadczalnie gdyż sami nie wiedzieli czy warto je montować .
Myślę że generalnie wszystkie warsztaty zakładające inst. gaz. będą przechodziły na wtryski membranowe. Po moich usterkach z inst. gaz. jestem przekonany , jeśli silnik dobrze pracuje na benzynie to na dobrze zestrojonej inst. gaz. też będzie pracował ok . Gaz kupuję teraz gdzie popadnie, poprzednio tylko na stacjach firmowych. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
Jeszcze jedno ostatnie wyjaśnienie . Ktoś na forum napisał aby nie mieć kłopotów z inst gaz należy zakładać w sprawdzonych zakładach .
Firma która założyła mi inst z całą odpowiedzialnością jest godna polecenia , problem trudny do wykrycia tkwił w wadliwych wtryskach ich niestabilna praca definitywnie nie pozwalała określić przyczyny. |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-11-2006
Model: Citroen C8
Silnik: 2.2 HDI
Rocznik: 2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
Muszę tym razem zaprotestować!!!!!!!!!!
Wg. gwiazdek wskazuje że jestem amatorem , parę lat wstecz prowadziłem zakład mech . pojazdowej i jakieś pojęcie o autach myślę że mam. W moim przypadku z inst. gaz. był problem z wtryskami , gdyż ich praca była bardzo nie stabilna w zasadzie im cieplej tym gorzej. Po wymianie wtrysków na nowe poprawiło się ale tylko na chwilę , co wskazywało że jednak wys. napięcie zawodzi. Mogę z całą odpowiedzialnością polecić firmę która zakładała mi gaz , pretensje mam do prod. wtrysków dwie listwy w każdym przypadku wadliwe. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
|
Zawsze cos wadliwego moze sie zdarzyć i nie pomoże tu najlepszy zakład montujacy na świecie.
|
|
![]() |
|
|
|