![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#31 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-03-2014
Model: galaxy mk1
Silnik: 2.0 dohc
Rocznik: 96
|
![]()
powiedzcie co myslicie o moim przypadku ? dodaje film [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: galaxy mkI
Silnik: 2.0 dohc + LPG
Rocznik: 1996
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
![]() Cytat:
remont uważam za nieopłacalny - wrzuć drogi motor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: galaxy mkI
Silnik: 2.0 dohc + LPG
Rocznik: 1996
|
![]()
Brzmi nie ciekawie, sprawdź zaworek w pompie olejowej, potem zmierz kompresje i będziemy mieli obraz w jakiej kondycji jest silnik. U mnie była kompresja na dwóch cylindrach 7,5 i niestety remont już mu nie pomógł. Wymieniłem silnik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
![]() Zarejestrowany: 13-03-2014
Model: galaxy mk1
Silnik: 2.0 dohc
Rocznik: 96
|
![]()
na kanale widzialem dopiero ze ktos niedawno robil prawdopodobnie glowice jest czysciutka jak po planowaniu i widac swieza uszczelke pod nia... auto w czasie jazdy jest w miare zrywne i raczej mocy mu nie brakuje... wiec sam juz nie wiem :c
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
![]() Imię: maciek
Model: mk1 ghia
Silnik: 2.0
Rocznik: 1997
|
![]()
podłącze się pod temat mam podobne stukanie w silniku na poczatku myślałem że to łańcuch wyciągnięty puka po ślizgach ale ostatnio przy wymianie świec zapłonowych zauważyłem że jak odepne przewód świecy (pierwszu od akumulatora) i chodzi na 3 cylindrach to stukania brak a na 4 cylindrach dam ponad
1500 obr/min stukanie cichnie dodam jeszcze że na zimnym silniku po nocy też nic nie stuka Ostatnio edytowane przez macieked9 ; 18-03-2014 o 20:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
ford::expert
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
![]()
panewka stuka ? zawory ?
weź stetoskop i posłuchaj gdzie stuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
![]() Imię: Marek
Model: galaxy ghia
Rocznik: 2006
|
![]()
pedro6 - możesz odkręcić od strony rozrządu blache boczną przekręcasz ją i masz po lewej stronie pompe oraz z lewej strony zaworek jest taka śruba , wystarczy że jest poluzowana na 2- gwinty i klapa masz słabe ciśnienie. Aby ją przykręcić musisz ściągnąć tą blache oraz to koło pasowe tylko uważaj z młotkiem jest kruche , pompe wyciągnąć tą srube wykręcić wyczyścić dokładnie i wkręcić na klej ( są w mororyzacyjnych ) skęcić i po 24 h ma pełną moc . na moje oko jak ci klepie z dołu silnika to na bank masz tłoki 1 lub dwa .Dorwałem do swojego 2 szt i z silnika co wyciągłem też były stuki całe szczęście że 2 tłoki miał dobre , i co ciekawe tam też była wykręcona śruba. To jest zmora w silniku 2.0 i 2.3 poprostu nie ma zabezpietrzenia.jak byś wymieniał tłoki to wymień wszystkie pierscienie ja kupiłem róznica jest wielka na starych miałem luzu 0.95 a na nowych 0.25 za pionki dałem 160zł kompl 4-tł. I JESCZE WAŻNE SPRAWDŻ CZY NIE MASZ OWALU NA CYLINDRZE TAM GDZIE SIĘ RUSZA TŁOK W SWORZNIU bo inaczej KLAPA u mnie nie było łysło mi się .
Bump: tłok w sworzniu !!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Junior Moderator
![]() Imię: Dominik
Model: Galaxy mk2
Silnik: 2.3+LpgTech516
Rocznik: 2000
|
![]()
Wy to sami wszystko robicie?
Bo jak jeżdżę po mechanikach i pytam czy by mi tego chociaż nie sprawdzili to robią wielkie oczy - "o co Ci chodzi człowieku" ?
![]() |
#40 |
![]() Imię: Marek
Model: galaxy ghia
Rocznik: 2006
|
![]()
jeżeli znasz się dość trochę na silnikach to nie ma problemu ! a z drugiej strony forumowicze też bardzo dużo pomagają . Każdy coś przechodził i naprawił to teraz dzieli się z innymi - TO SIĘ NAZYWA KOLEŻEŃSKA POMOC ! na odległość
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
pompa oleju , zawór nadmiarowy , zawór przelewowy , zawór zwrotny |
|
|