![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
1. Okręcasz osłonę kolumny kierownicy (małe Torxy o ile pamiętam), 2. Masz teraz odsłonięte dwie dolne śruby mocujace okular, dwie górne są w daszku okulara od spodu - potrzebny b. krótki śrubokręt, 3. Po wyjęciu okulara masz dostęp do śrub panela włącznika, jedna śruba jest od początku niezasłonięta na dole panela w jego zagłębieniu. 4. Wyjmujesz panel i masz dostęp do włącznika od tyłu...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 30-08-2012 o 11:34 |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
dzieki, to juz wiem czemu nie chcial wylesc po wykreceniu jednej sruby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#33 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: FORD
Silnik: TRANSIT
Rocznik: 2005
|
Cytat:
Troszkę odgrzeje temat. Znalazłem przewody doprowadzone do halogenów, ale nie są doprowadzone do włącznika(pin 3 w którym powinien być przewód jest pusty) Gdzie szukać tych przewodów. Czy są doprowadzone gdzieś do kabiny, w komorze silnika czy one są tylko wyciągnięte końcówki do halogenów a dalej trzeba samemu doprowadzić do włącznika. Pozdrawiam Łukasz |
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
To dziwna sprawa, wtyczka do włącznika świateł powinna mieć ten przewód zakończony pinem i zamontowany we wtyczce. Ja nie mam przednich świateł przeciwmgielnych, ale wtyczka ma wszystkie piny i przewody...
Ale skoro go niema, to... nie go ma. Musisz gdzieś na szrocie kupić (uciąć) taką wtyczkę ze wszystkimi pinami i pociągnąć dalej instalację...
|
|
|
#35 |
|
|
Trochę rozkroiłem instalacje żeby zobaczyć dokąd idą przewody z halogenów ale szły z całą wiązką przewodów i nigdzie nie widziałem żadnego ich wyjścia więc po prostu wciąłem się nowym przewodem doprowadzająć go do kabiny, dolutowałem nowy przycisk i halogeny ładnie świecą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-12-2006
Model: Ś. P. Transit 100
Silnik: 2,5 D
Rocznik: *1992 / +2011
|
I tak trzeba po chłopsku zaradzić sobie - o ile komputer nie uzna tego za błąd ??? wtedy error komlette !!!
|
|
|
#37 |
|
|
No był jeden problem...migała kontrolka świecy żarowej i nie bylo mocy.
Komputer pokazal dwa błędy P0110 i P0235 czyli cos z czujnikami. Okazało się że wpiąłem się w przewód prowadzący do kostki przy IC(chyba) bo był tak samo biało zielony jak ten od halogenów. Tylko dlaczego świeciły jak to był zły przewód??? nie mam pojęcia... Teraz podłączyłem się bezpośrednio w kostke od halogenów i one świecą kontrolka zgasła i autko śmiga pełną mocą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#38 | ||
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-12-2006
Model: Ś. P. Transit 100
Silnik: 2,5 D
Rocznik: *1992 / +2011
|
Cytat:
Cytat:
Jak dobrze mieć autko jak na fotce poniżej ... Nikt i Nic mi nie pyskuje. NIE MA PC !!!
|
|
|
|
#39 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-01-2012
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
|
A jednak były wtyczki od przeciwmgielnych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. znalazłem tak jak ktoś już wspomniał przy chłodnicy zakończone zaślepką szarą. Ale u mnie bez przebojów jak u Łukasza, wszystko świeci wymieniłem tylko przełącznik świateł na taki z włącznikiem przeciwmgielnych i jest czad, aż się jesiennych mgieł doczekać nie mogę ;-)
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-06-2009
Model: FORD TRANSIT
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2008
|
Moglby ktos zrobic fotke, gdzie sa te wtyczki do podpiecia halogenow. Wczoraj szukalem i nie moglem nigdzie znalezc. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|