Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-07-2010, 23:32   #31
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Rano po odpaleniu piski pod maską

Cytat:
Napisał pupek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam taki sam problem zawsze jak samochód postoi trochę rano albo jak wychodzę z pracy to popiskuje w okolicy paska. Sprężarka klimy wymieniona na starej było to samo. Czy może to być koło pasowe na wale bo tam jest jakiś tłumik drgań jak dobrze pamiętam.
Piski takie jak twoje i innych powyżej pochodzą z rolki napinacza i sprzęgiełka na alternatorze. Czasami jeszcze łozysko na kompresorze klimy.

Cytat:
Napisał Megus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak przeczytałem sobie stary post Stefano (o kotach) i przypomniało mi się coś - trochę nie na temat, ale musiałem napisać. Otóż, pewnego wiosennego poranka, poszedłem na parking przed domem, wsiadłem do swojego opla kadetta (stare czasy), włączyłem zapłon ... i coś mnie tknęło - dawno nie sprawdzałem poziomu oleju w silniku, wstyd gdyby "padlinka" zatarła się z braku oleju. A co tam, wyłączyłem zapłon, wysiadłem, otwieram maskę, a tam na silniku, z łbami na kole paska klinowego leżą sobie dwa małe koty i śpią. Cwaniaki nie słyszały nawet otwarcia maski. Jak po paru sekundach się obudziły, to zrobił się taki popłoch, że nie wiedziały, w którą stronę uciekać. Gdybym włączył rozrusznik jak zawsze, to pewnie miałbym też niezłą masakrę pod maską. Może czuwała nad nimi Opaczność?
Sorry za OT.
To fajnie, ze uratowałes te futrzaki. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrowienia.

Ostatnio edytowane przez Stefano ; 09-07-2010 o 23:35
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania