![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#31 |
ford::average
![]() Imię: Arek
Model: Mondeo MK3 FL
Silnik: 2.0 TDCI Ghia
Rocznik: 2004
|
![]()
Niektórzy na chama z forda chcą zrobić audi, NIE DA SIE!!! Smieszy mnie jak widze jadące auta z wężami od choinek (nawet dobre i konkretne fury wiara przerabia) ale....
Jeśli chodzi o jakąś oszczędność żarówek i aku to czemu nie byle było to bezpieczne i zgodne z przepisami. Jeśli nawet by tak nie wyszło to chyba nie jest wielki problem jak max raz w roku zmienisz żarówke a na 4-5 lat aku, to są mniej więcej tak zwane koszty eksploatacji.
#32 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-03-2009
Model: Audi a4
Silnik: 3.0TDI
Rocznik: 2010
|
![]()
Tak wyglądają długie na 30% używane jako dzienne. Gasną po zapaleniu pozycyjnych lub mijania, zależy od podłączenia.
|
![]() |
![]() |
#33 | |
![]() Zarejestrowany: 15-10-2008
Model: Sprzedany
Silnik: Duratec 1.8 HE 125KM
Rocznik: 2001
|
![]() Cytat:
Dla mnie akurat rozwiązanie z długimi na 30% jest jak najbardziej sensowne. Światła dzienne legalne, odbłyśnik od świateł mijania się nie wypala i przynajmniej nie zapomnę włączyć świateł - parę złotych zawsze w kieszeni po spotkaniu z miśkami... a_iverson - dzięki za fotki, wygląda super. |
|
![]() |
![]() |
#34 | |
![]() Zarejestrowany: 03-03-2009
Model: Audi a4
Silnik: 3.0TDI
Rocznik: 2010
|
![]() Cytat:
pozdro |
|
![]() |
![]() |
#35 |
ford::expert
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
![]()
tak
|
![]() |
![]() |
#37 |
![]() Zarejestrowany: 13-11-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TD
Rocznik: 2016
|
![]()
A próbował ktoś podłączyć ten regulator do efektu 30% pod automatyczne światła?
Co mam na myśli - jak jest jasno jest efekt 30%, gdy się ściemni to czujnik włączy normalne światła a długie wyłączy. Jeżeli dobrze kombinuję to wystarczy to podłączyć na wyjściu czujnika zamiast do świateł mijania jak na tym rysunku. Proszę o ewentualne poprawki, a jeżeli się da to odrazu kupuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
#38 |
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
![]()
Ja akurat nie mam AUTO ale trzeba znaleźć tylko sygnał 12v, który włącza automat. myślę, że trzeba go poszukać na włączniku świateł. przydał by się jakiś schemat kostki włącznika.
|
![]() |
![]() |
#39 |
![]() Zarejestrowany: 21-02-2009
Model: Mondeo Mk3 kombi Ghia
Silnik: 2.0 Pb
Rocznik: 2004
|
![]()
Ja mam automatyczny włącznik. Jeszcze nie podłączyłem tego ustrojstwa (nie mogę znaleźć tych kabli co idą do długich), ale według mnie to żadna różnica, czy włączysz sobie światła (mijania) ręcznie, czy zrobi to za Ciebie automat w momencie kiedy zrobi się odpowiednio ciemno. Myślę, że podłączenie jest dokładnie takie samo. Ale może się mylę.
Ostatnio edytowane przez macslad ; 02-04-2010 o 09:10 |
![]() |
![]() |
#40 | |
![]() Zarejestrowany: 13-11-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TD
Rocznik: 2016
|
![]() Cytat:
BTW a do mk4 też będzie pasowało? Bo zamontowali mi jakiś automatyczny włącznik - ksenony można wyłączyć TYLKO przełączając światła na pozycje. Trzeba to przerobić bo szkoda światełekGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
|
|
|