![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-09-2008
Model: FF MK3
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
|
U mnie to samo, gdy jadę prosto lub skręcam na dobrej nawierzchni jest ok, problem dotyczy podjazdów pod krawężniki i dziur.
Przy delikatnie zużytym drążku nie koniecznie koło będzie latać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Bo przecież trzyma go jeszcze stabilizator. Pozatym z tym ruszaniem kierownicy chodziło mi o szybkie ruchy kierownicą prawo lewo ale krótkie ruchy takie około 1cm po prostu łapiesz kiere i prawo i lewo poruszasz ją szybkimi ruchami. Czy w takim momencie dobiegają stuki z okolic kolumny kierowniczej ? . |
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-10-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 145KM
Rocznik: 2008
|
tak, wiedzialem, ze o to pytasz - tak jak odpisalem wczesniej, nic nie slychac
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
|
informuje na biezaco Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
otoz dwoch mechanikow, w tym stacja diagnostyczna nic nie stwierdzila, zadnych luzow w zawieszieniu moj mechanik podejrzewa, ze byc moze amortyzator jest wydymany... takze w sb odstawiam furke Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
|
Hmmm...... ciekawe, to na trzepakach nie wyszło że amorki są beee Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Daj znać potem co i jak bo ocipieć można z tym stukaniem, kuźwa normalnie jakbym jechał trampkiem heh.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
|
na szarpakach tylko bylem, takze krecili tylko na boki, pionow nie zrobili....
przy okazji jezlei bedzie wchodzic w gre zmiana amorka, to mysle, czy nie przyglebic, mamy tu jakis temat o glebieniu mondeuszy mk3? |
|
|
|
|
|
#36 |
|
|
zatem dzwiek ten pochodzi z drazka przekladni kierowniczej, na ktorej jest luz...
robota jest dosc powazna, bo sruby sa niezle naprezone... i majster nieco boi sie za to zabierac... bo jak pojda sruby to... jakas wymiana lawy nastpi... nie wiem, nie rozkminiam juz wiecej, takze moze ktos wyjasnic ocb jak wie lepiej takze wracam do tematu od wrzesnia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak wroce z wakacji |
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
A więc miałem rację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dobrze że nie wymieniłeś amorów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Powiedz jak sprawdziłeś autko że wyszło że to drążek ?, tzn. jaką techniką to robiłeś, nie wiem, np. podniosłeś auto i ruszałeś kołem ?.
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
|
ale to nie jest drążek kierowniczy, tylko drążek od przekładni... chyba coś od maglownicy, kurde no powiem Ci, ze sam nie wiem w końcu o co lata, ale mój mechanik wie, zatem to jest najwaznijesze
majster wszedl pod samochod i szukal owego stukania, sam go nie znalazlem przeciez, bo mechanika pojazdowa to nie moja specjalnosc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
Przekładnia kierownicza to ta głów zakończona kierownicą, drążki to elementy poprzeczne układu na których z kolei są końcówki drążka. A więc stukają Ci drążki które są wymienne. Jest pewien że to drążek a nie sama maglownica ?
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
|
Kolego "massiwo" i jak tam twoje stuki ?. Możesz napisać czy uporałeś się z tym i co było przyczyną ?
|
|
|
|