![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
Rocznik: 2001
|
Cytat:
jak jadę po auto to jest to max 24h w zależności od odległości auta z Niemieckiego rynku mają przewagę nad polskimi odpowiednikami - drogi, lepsze wyposażenie ... i wolę dopłacić tam niż przepłacić u nas ... a ja kolejnego auta z polskiego salonu nie kupie... przejechałem się raz... wystarczy ... wolę kupić od Niemca .... jakoś moje mondeo złomu nie przypomina :fcp2
|
|
|
#32 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 20-08-2008
Model: C-MAX KUGA - zamówiona
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
do Cobretti
nie pojechałem w ciemno , miałem kilka upatrzonych aut , kolega na miejscu pracuje więc miałem z kim jeździć i oglądać. niestety tak trafiłem że nic nie znalazłem dla siebie , jak był super w dobrej cenie to przebieg powyżej 150.000km a auto z przebiegiem 50.000km u turka mnie nie interesowało w polsce kupiłem ciutke drożej jak za granicą, ale bez stresu załatwiania multum formalności, znam całą historie auta i się cieszę auto dwu letnie nie jest wybite więc argument że jeździł po naszych dziurawych drogach mnie nie interesuje, poza tym mam przedłużoną gwarancję a że ty jesteś zadowolony to ok, nikomu źle nie życzę, tylko opisałem mój przypadek |
|
|
|
|
|
#33 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 01-10-2007
Model: Volvo
Silnik: spalinowy
Rocznik: nie młody
|
Bez przesady z tymi autami z niemiec, kilku znajomych zajmuje sie wlasnie sprowadzaniem aut lub wyjazdami po nie, jeden nawet pracuje w warsztacie w niemczech wyjazdowo, nie jest tak kolorowo jak 10 lat temu, ceny duze w wiekszosci, przekretow bardzo duzo, duzo aut klepanych nawet nie macie pojecia co niemcy robia zeby auto jeszcze poszlo do handlu.
To juz nie tamte czasy ze za granica to super samochody, oczywiscie sa i dobre auta ale cena zabija. I niech nikt nie gada takich glupiot typu w polsce sie nie da kupic dobrego auta za normalne pieniadze, oczywiscie ze sie da, tylko jesli ktos zobaczy jakas szczelinke przy blotniku, lampie etc. i juz mowi wszystkim ze auto bite to pozal sie Boze nad takimi specjalistami. Niektorzy nie maja bladego pojecia o mechanice/blacharce, a jak jedzie po auto to mowi "panie przez to bity byl bo szczelina sie nie zgadza". To ja sie nie dziwie ze pozniej ktos taki opowiada ze tu byl tam byl i wszystkie bite. Trzeba troszke wiedziec/umiec zeby oceniac auto czy bite czy jakies. A najlepsze jest to ze jak jest w Polsce auto lekko pukniete to kazdy wybrzydza ze zlom czy bity, ale pojedzie za granice i przyciagnie auto z walnietym bokiem czy drzwiami i mowi super woz wyklepie sie i bedzie git... Mam kolezke kory w golfie 2 2 lata temu przespawywal caly przod, (auto po wypadku), od podszybia, pzniej lakier i wszystko. Najlepsze bylo to ze jak gosc pojechal na diagnostryke to diagnosta nie stwierdzil nie poprawnej geometri, nawet nie zauwarzyl ze auto bylo robione w taki sposob Fakt ja nie kupowalem auta za granica ale bylem dwa razy na wijezdzie po autka, pracowalem jako blacharz, teraz jako lakiernik wiec cos tyam moge powiedziec o samochodzie, a sa tacy co raz z mechanikiem byli po saqmochod i juz sieja panike ze tu graty a tam sprzety. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
|
Magik123, Twoje uwagi co do stanu aut oferowanych za granicą, ich cen oraz rzekomych przekrętów pozostawiam to bez komentarza ....
popatrz sobie na mojej stronie do galerii jakie auta ja sprowadzam Klientom... i nie mów, że cena dobrego auta zabija .... jak się nie oczekuje od auta używanego żeby było jak nówka sztuka to mogę Całe forum zaopatrzyć w fordy wg. życzenia w o wiele lepszym stanie niż to co u nas .... poza tym jak ktoś "trzeźwo" myśli to wie że skoro u nas np. mondeo kosztuje 25.000zł to takiego w Niemczech za tyle nie kupi skoro kosztują w przeliczeniu ok 30.000zł za ten sam rocznik .... bo dobre auto kosztuje ale nie są to "przebitki" rzędu 50% nad tym co w Polsce... Polacy jak widać dookoła lubią być oszukiwani - "prawdziwy, oryginalny, nie powtarzalny" przebieg.... zaledwie 80.000km w 5 lat .... w dieslu w dodatku :fcp16 co do speców masz racje... też mnie tacy "irytują" .... dlatego pewnikiem przy sprzedaży swojego sie nasłucham... jak i był walony .... w szczególności jak zdecyduję się pomalować maskę bo jest w odpryskach ... :fcp2 także ja osobiście każde następne auto dla siebie kupie w Niemczech.... i sądzę , ze każdy który sam osobiście kupi w Niemczech będzie też tam kupował ....
|
|
|
#35 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
No tak, ale jak wiadomo kiedys jak to wszystko sie zaczynalo to mozna bylo wychaczyc bardzo dobra fure za nie duze pieniadze, teraz jest juz taki nalot ze i niemcy kombinuja jak tylko, taka prawda i bedzie jeszcze gorzej, niemiec nie jest glupszy.
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
|
Cytat:
nie.. zresztą, co ja będę się tłumaczył za Niemców czy inną "nać" sprzedającą auta ... Ty masz swoje zdanie na temat sprzedawców - nie wiem... moze masz jakieś uprzedzenia ... ja kupowałem od róznych "narodowosci" auta i jakoś nie było z tym problemu - ważniejsze jest GDZIE kupujesz auto ... jak będzie salon w którym pracują np. arabowie to co?? nie kupisz bo arab i na pewno "kręci" ?? czy pójdziesz do "komisu" gdzie jest rodowity niemiec który przy twoim marudzeniu ze tu rysa a tam wgniot to: 1. delikatnie Ci powie ze to auto używane 2. po chamsku Ci powie ze jak sie nie podoba to won
|
|
|
|
#37 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-05-2008
Model: Mk3
Silnik: 2,0 16V DI
|
Cytat:
|
|
|
|
#38 |
|
|
przemek... daj spokój nie zmienisz nastawienia narodu ... kazdy ma swoje "ja wiem bo ja słyszałem" ....
a Ty czy ja wiemy ze jest inaczej ... ale o tym trzeba się przekonać na własne oczy a nie "ja słyszałem... ; kolega kupił od turka i złom" ...
|
|
|
#39 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
A Ty kolego to moze najpierw przemysl to dwa razy nim powiesz, rasista nie jestem co do samochodow, sam bym teraz kupil z Niemiec czy innego kraju, ale nie wmawiajcie na okolo ze wszystkie auta sa super bo duzo sie zmienilo przez kilka lat, i tak samo tam jak i tu mozna kupic zlom zabrany ze zlomowiska, a jak wiadomo duzo tam aut jest na zlomowiskach takich co tu jeszcze jezdza lub sa na handel. Ja nie zajmuje sie sciaganiem aut, i nie lubie dyskutowac z kims kto je sciaga bo wiadomo jaka bedzie rozmowa. pzdr |
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
|
nie wiem jaka będzie rozmowa - mozesz uswiadomić (ściagam auta ale pod Klienta konkretnie)
a to "porcja" aut od oszustów internetowych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a tu jako przykład ML 400CDi od dealera: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|