Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-07-2010, 15:11   #31
Deryll
ford::professional

Imię: Darek
Model: Volvo XC90 / BMW X3 E83
Silnik: D5 2.4 185KM / 3.0D 218KM
Rocznik: 2007 / 2007
Domyślnie Odp: Usuniecie filtra FAP w Fordzie z sterownikiem DELPHI

Napiszę od siebie. V-tech miał mi to usunąć, kasa jak najbardziej 1400 PLN. Ale problem do tej pory nie został usunięty, trzy razy jeździłem do Krakowa, a to że mam do nich w dwie strony 800 km to mój koszt w zasadzie. Teraz po prostu olali mnie. Teraz tak się zastanawiając to dołożyłbym 1 tyś PLN i miałbym nowiutki DPF z Serwisu. Jakiś czas temu napisali do mnie że pracują nad problemem. To nie jest uczciwe takie postępowanie. Kasa poszła w d...

Deryll jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2010, 15:23   #32
Mariusz

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan

Jeśli piszesz, że tak było naprawdę to bardzo nie w porządku ze strony V-techa. A może w sprawie się wypowie kolega Heko? Może zna sprawę? A jeśli nie zna to może go Twój problem zainteresuje i jakoś go pomyślnie rozwiąże.

668855686
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2010, 15:31   #33
Deryll

Imię: Darek
Model: Volvo XC90 / BMW X3 E83
Silnik: D5 2.4 185KM / 3.0D 218KM
Rocznik: 2007 / 2007

Kolega Heko jest jak najbardziej w porządku. Za jego pośrednictwem umówiłem się w V-Techu. Na kolejne moje wizyty w Krakowie umawiałem się bezpośrednio z gościem który mi to robił. Jeżeli faktycznie nad tym problemem pracują to w porządku, ale skoro kasa za usługę zapłacona to chciałbym aby jakoś mój problem zniknął.
Deryll jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2010, 19:43   #34
Tari
ford::average

Imię: Marek
Model: Mondeo MK3 Kombi/Galaxy MK3
Silnik: 2x Mondeo: MK3 2,2 130/MK3 2,2 155/MK3 2,2 155/Galaxy 2007 2,0 140
Rocznik: M2006/M2007/G2007

wiec tylko przypomne ze wystarczy wymiana kompa + kodowanie wtryskow i kluczykow.
kompleksowo dobrze by tez zmienic egr i wiazke do niego na taka jak byla w dawcy.
jak ktos nie mial tempomatu to moze od razu kupic kompa z tempomatem i odchodza koszty aktywacji.
do dzis nie moge zrozumiec czemu ludzie bardziej boja sie zmienic kompa na inny oryginalny niz dawac komus grzebac w jego oprogramowaniu ;>

starego dpfa do zyda, moze nawet czujnik ktos kupi i wychodzi tanio ;>

Ostatnio edytowane przez Tari ; 22-07-2010 o 19:45
Tari jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2010, 22:33   #35
benio

Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009

Cytat:
Napisał Deryll Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Napiszę od siebie. V-tech miał mi to usunąć, kasa jak najbardziej 1400 PLN. Ale problem do tej pory nie został usunięty, trzy razy jeździłem do Krakowa, a to że mam do nich w dwie strony 800 km to mój koszt w zasadzie. Teraz po prostu olali mnie. Teraz tak się zastanawiając to dołożyłbym 1 tyś PLN i miałbym nowiutki DPF z Serwisu. Jakiś czas temu napisali do mnie że pracują nad problemem. To nie jest uczciwe takie postępowanie. Kasa poszła w d...
Właśnie wybierałem się do V-Tech'u, aby wywalić DPF'a, ale jak poczytałem o Twoich problemach to mi się odechciało.
A po za tym za te 1,4k złotych samo programowanie bez fizycznej "kastracji" Mondka z DPF'a to nie teges. Za taką kasę to powinien być komplet, a nie tylko programowanie.
W takim razie ja zaczekam, aż ceny spadną i będą robić to jak należy za pierwszym razem bez konieczności poprawki (jazdy w tą i spowrotem) oraz będzie to nie tylko "off" ale i "out" DPF.
Zważywszy na powyższe teraz będę czekać też na inną firmę, która również pracuje nad tym problemem - może będą szybsi i skuteczniejsi od V-Techu.

Współczuję Ci Deryll, bo jest to wkurzające - kasa wydana a efekt mizerny.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez benio ; 16-08-2010 o 20:33
benio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2010, 08:24   #36
nepcior
ford::beginner

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006

Cytat:
Napisał Tari Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wiec tylko przypomne ze wystarczy wymiana kompa + kodowanie wtryskow i kluczykow.
Tari, od dawna chcę to zrobić. Tu już są bardziej szczegółowe informacje. Napisz plis, jaki numer części forda użyłeś (kompa). Chodzi mi o ten w stylu 4S71-12A650-JB. Jak dopasować? Rocznikiem i wyposażeniem? Nie jest łatwo kupić takiego kompa. Na allegro jest ich sporo, ale kiedy pytam, jaki był egr i czy miał dpf, to w odpowiedzi dostaje brednie, świadczące o tym, że nie wiedzą o czym mowa. Na przykład "miał katalizator, więc dpf już raczej nie"...
Stary 25-07-2010, 21:18   #37
heko
FCP TUNER

Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał benio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zważywszy na powyższe teraz będę czekać też na inną firmę, która również pracuje nad tym problemem - może będą szybsi i skuteczniejsi od V-Techu.
...spoko...inne firmy też czekają na wyniki prac w VtechGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...mamy jednego na dłużej..a nie na parę godz....efekty już są...DPF nie dopala i została już tylko jedna kontrolka do "zgaszenia"
Cytat:
Napisał benio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A po za tym za te 1,4k złotych samo programowanie bez fizycznej "kastracji" Mondka z DPF'a to nie teges.
..co do ceny...1400zł. to dla wyjaśnienia cena kompleksowa wraz z chipem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum...a "kastracja" u naszego tłumikarza to 200zł...

...poza tym pierwsze Mondki na Delphi zaczęły wywalać usterki dopiero po wyjeździe z Krakowa..więc były problemy z diagnozą...a próby na które było tylko parę h nie przynosiły efektów...praca na tym sterowniku jest b. trudna...ale tak jak było na początku ...nikt nie chipował Fordów poza Vtech...więc i teraz się uda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

https://www.facebook.com/GCSTuning
FF3 RS 2.3EB 440+KM 600NM
Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW

Ostatnio edytowane przez heko ; 25-07-2010 o 21:28
heko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-07-2010, 23:09   #38
benio

Cytat:
Napisał heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
co do ceny...1400zł. to dla wyjaśnienia cena kompleksowa wraz z chipem ..a "kastracja" u naszego tłumikarza to 200zł...
Coś nie kumam.
Co znaczy cena kompleksowa wraz z chipem (czy znaczy to: chiptuning + off DPF?) - proszę łopatologicznie?

Ostatnio edytowane przez benio ; 25-07-2010 o 23:12
Stary 25-07-2010, 23:20   #39
heko
FCP TUNER

Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018

Cytat:
Coś nie kumam.
Co znaczy cena kompleksowa wraz z chipem (czy znaczy to: chiptuning + off DPF?) - proszę łopatologicznie?
..dokładnie..i dodam że to ceny dla forumowiczów FCP MKP

https://www.facebook.com/GCSTuning
FF3 RS 2.3EB 440+KM 600NM
Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW
heko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-07-2010, 09:13   #40
benio

Cytat:
Napisał heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
..dokładnie..i dodam że to ceny dla forumowiczów FCP MKP
No to kurde mnie zaskoczyło pozytywnie.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A jeżeli mam już chipa (wykonany poza V-Tech) i chciałbym tylko wyłączenie DPF'a to jaki koszt?

Ostatnio edytowane przez benio ; 16-08-2010 o 20:41
Odpowiedz

Zasady postowania