![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
taaa z oklurami tez to przechodziłem , zajęło mi to tydzień Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::average
![]() Imię: Mateusz
Model: Mondeo Titanium X
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
trzeszczało u mnie jak cholera, nie tylko przy środkowej konsoli, ale też przy środkowym słupku (np przy zjeżdżaniu z krawężnika).
w ASO załatwili to w 2 dni, z racji że ze środkowym słupkiem musieli jechać do blacharni, ponoć jakaś narośl ze spawu została :/ tak czy inaczej już nic nie trzeszczy, nawet po dociskaniu paluchem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI180km
Rocznik: 2016
|
Kolego ja rozebrałem konsole i poskładałem doklejając rzep taki do kurtek ten miększy i jest cisza nic nie skrzypi pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-04-2006
Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
|
Jako, że u mnie również to ustrojstwo trzeszczy zaprawiony w bojach w rozgrzebywaniu mkIII pokusiłem się na rozgrzebanie tego elementu w mkIV.
Mamy tu podłużną główną część konsoli, obudowę przy mieszku przekładni skrzyni biegów i wbudowaną w nią ramkę, ramkę wokół miejsca na kubki i samą obudowę na kubki. W głównej części są dwa elementy klejone. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeden generalny wniosek. Konsola trzeszczy nie tylko z powodu złego połączenia elementów, które się na nią składają ale IMO przede wszystkim z powodu samego plastiku, który jest skandalicznie miękki i cienki. Plastik, z którego zrobiono główną największą część konsoli (z prawej) jest tak cienki, że chwytając ją z brzegu od przodu lub tyłu można nią pomachać jak gałązką. Pomimo że rozłączyłem wszystkie elementy plastik trzeszczy prawie sam z siebie, szczególnie w miejscu gdzie jest schowek i zapalniczka bo ten element (u mnie chrom) jest przyklejony a właściwie zgrzany z resztą. Podobnie obudowa przy przełączniku podgrzewania siedzeń i miejsca na kubki, która też jest wklejona. Ta konsola to jakieś totalnie nieporozumienie. W mkIII jest to o niebo solidniej rozwiązane. Chyba zacznę wierzyć w argumenty Gerconsa. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wniosek: Aby solidnie rozwiązać problem na moje oko najlepiej byłoby podkleić konsolę od spodu matą bitumiczną aby wzmocnić i usztywnić plastik. No i oczywiście zastosować rozwiązania na zaizolowanie miejsc w których łączą się plastiki, które już tu opisano. Ostatnio edytowane przez Pulse ; 17-04-2010 o 13:59 Powód: Wniosek |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-12-2008
Model: Mondeo MK IV
Silnik: Duratec 1,6 125 KM
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Za to skrzypi cos z tylu (kombi) i nie wiem czy to jest ten slawetny problem gdzies pomiedzy drzwiami kierowcy a pasazera z tylu czy cos innego. |
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Michał
Model: Audi A6 Allroad C8
Silnik: 3.0 TDI 349KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Resztę plastiku przetopili na premię dla racjonalizatora Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#37 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
#38 |
|
ford::advanced
Model: Mondeo 5DR MK4
Silnik: 2,0 145 KM
Rocznik: 2009
|
Nie wiadomo jak długo, bo ja też słyszą już jakieś lekkie trzeszczenie.
Na razie staram się nie szukać specjalnie, a zarazem uspokoić, że to mocowanie nawigacji wydaje takie odgłosy - tyle ze dotychczas nie wydawało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
![]() Zarejestrowany: 12-10-2010
Model: Mondeo MK4 Silver X
Silnik: 1.6 125KM
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Mój mądziak ma na liczniku 500km i już zaczęły się trzaski tego plastiku wkoło popielniczki. Jeżdżę bardzo ostrożnie, omijam dziury i złe nawierzchnie. Okazuje się jednak, że to za mało. Chciałbym zdemontować ten kawałek plastiku, ale boję się, że coś uszkodzę. Poradźcie szczegółowo jak zdemondować ten plastik? Dzięki |
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-12-2009
Model: Mondeo
Silnik: 1,8
Rocznik: 2008
|
Poradziłem sobie z tym problemem nastepujaco:
podczas przeglądu w ASO Szumilas (Sosnowiec) poprosiłem o rozwiązanie problemu w ramach kończącej się gwarancji, co mili Panowie niniejszym uczynili Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jest cicho jak makiem zasiał. Posmarowali chyba czymś, może silikonem i nie żałowali bo jego resztki jeszcze w okolicy wyczułem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| konsola , trzeszczy , tunel |
|
|