Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-10-2014, 15:33   #391
Paramedyk
ford::average

Imię: Grzegorz
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Wersja soft Convers+

Cytat:
Napisał orion512 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niedawno naprawiałem Conversa któremu fiksowała magistrala MM CAN. Z jednej strony gasło radio z drugiej nie było czego pokazywać.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Być może u Ciebie jest podobnie
W Converse+ to dość częsty przypadek. Widziałem już kilka sztuk takich.
Posprawdzaj wiązki, ewentualnie aby uzyskać pewność można podmienić licznik.
Jeśli nie znajdziesz innej przyczyny to daj znać.
Ok. Dziś wieczorem coś pogrzebię. Też mi to wygląda na jakąś usterkę w przesyle sygnału. Na szczęście póki co da się z tym żyć (najbardziej upierdliwy dla mnie jest brak telefonu) więc ciśnienia nie ma. Ale jak dojdę "do ściany" to się odezwę. Dzięki.

Paramedyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-10-2014, 20:04   #392
Paramedyk

Imię: Grzegorz
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał bartoszek_pl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wyjmuj BT, szkoda roboty, możesz ewentualnie go zrestartować - ten sam bezpiecznik co radio pod nogami pasażera. Jak to nie pomoże, odłącz aku na trochę, jak to też zawiedzie, to szukamy poluzowanej wtyczki przy radiu albo innej usterki.
Po problemie. Pomogło tylko wyciągnięcie bezpiecznika, włożenie, kod i audio jest na conversie. Dzięki za pomoc.
Paramedyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-11-2014, 22:35   #393
mucha_fkp

Imię: Łukasz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2008
Thumbs up Odp: Wersja soft Convers+

I Ja dziś dzięki koledze [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] dołączyłem do grona posiadaczy softu rosyjskiego Mortala z PDC i PTC,
wszystko śmiga mimo modułu PAM - 7g92 (aktualizacja nie była potrzebna)
Jeszcze raz dziękuje bardzo, i polecam kolegę [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] za miła atmosferę i obsługę :-)
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 2014-11-09 17.33.04.jpg (79.1 KB, 178 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez mucha_fkp ; 09-11-2014 o 23:16
mucha_fkp jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-11-2014, 22:54   #394
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał mucha_fkp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I ja dziś dzięki koledze dołączyłem do grona posiadaczy softu rosyjskiego Mortala z PDC i PTC,
wszystko śmiga mimo modułu PAM - 7g92 (aktualizacja nie była potrzebna)
Jeszcze raz dziękuje bardzo,
Nie ma problemu . Miło było pozamieniać kilka słów i poznać kolegę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdrawiam Tomek
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 2014-11-09 17.33.04.jpg (79.1 KB, 119 wyświetleń)
Stary 10-11-2014, 22:35   #395
michal81
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2007

Przeczytałem cały wątek i jestem naprawdę pod wrażeniem. Wielki szacunek dla kolegi Orion512. Marzy mi się converse+ z softem by Orion512 w moim aucie, ale niestety nie mogę nic upolować w wersji euro za jakieś rozsądne pieniądze. Gdyby ktoś coś wiedział, widział, słyszał to niech da znaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
michal81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-11-2014, 23:13   #396
sashxxx

Model: 1.mondeo mk4 2. F10 535d
Silnik: TDCI
Rocznik: 2007,2011

Orion512 a czy jest mozliwosc wgrania Twojej wersji w conversa angielskiego przy tym zeby wciaz licznik byl w milach.
sashxxx jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-11-2014, 23:21   #397
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

To akurat nie wymaga żadnej roboty. Samo tak będzie. Jedynie odwrotna opcja ("aby wreszcie mile zamieniły się na kilometry"...) wymagała by dodatkowej aktywności kolegi Oriona (umie tak zrobić...).
Stary 10-11-2014, 23:28   #398
sashxxx

Rozumiem ze tylko wchodzi osobiste pojawienie sie u kolegi Orion512 aby mogl takiej modyfikacji?? Mieszkam w UK i troche kiepsko z dojazdemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Moze istnieje jakas opcja online-kredyt etc.

Ostatnio edytowane przez sashxxx ; 10-11-2014 o 23:31
Stary 10-11-2014, 23:33   #399
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał sashxxx Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mieszkam w UK
pisz do kolegi cliner .
ma odpowiedni sprzęt i wgra Ci wersję zrobioną przez Rosjan.... pisz ze od leszcz ... to mój ziomek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 10-11-2014, 23:56   #400
sashxxx

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pisz do kolegi cliner .
ma odpowiedni sprzęt i wgra Ci wersję zrobioną przez Rosjan.... pisz ze od leszcz ... to mój ziomek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ok. Dzieki za infoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zastanawiam sie czy nie lepiej bedzie jak sobie kupie UCDS i zrobie sobie smemu na miejscu a sprzet bedzie kolejnym moim narzedziemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Posiadam juz rozne programatory i sprzety diagnostyczne takze jeden wiecej nie zaszkodzi.
Odpowiedz

Zasady postowania