![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#4041 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
|
Cytat:
To jeszcze inne pytanie. Czy ten moduł który podałeś, ma język konfigurowalny? Pytam ponieważ zakup takiego modułu na allegro z końcówką Bx jest nie możliwy. Jak są to tylko Ax. Znalazłem za 35£ na ebay-u brytyjskim tylko nie wiem na ile jest możliwość zmiany języka. Od biedy może być i angielski ale miałem już przyjemność korzystania z VC po angielsku i dodzwonienie się do kogoś wypowiadając jego imię i nazwisko było wręcz nie możliwe. Bo to tylko i wyłącznie o to chodzi. Ostatnio edytowane przez dizel1982 ; 24-07-2017 o 10:13 |
|
|
|
|
|
|
#4042 |
|
![]() Imię: Michał
Model: S-Max Trend
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2011
|
Tak, to moduł wielojęzyczny. Bx nie obsługuje USB i tym się różni od Ax - tak z grubsza. Wszystko jest opisane w tym wątku, ale dokopanie się do tych informacji wymaga czasu i cierpliwości
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4043 | |
|
|
Cytat:
Wracając do tematu. Chyba jednak nie do końca jest tak jak piszesz bo na którejś stronie tego wątku znalazłem info że moduł z końcówką Ax, nie podejdzie do radia które nie obsługuje USB. Czyli to chyba nie działa na takiej zasadzie że kupię sobie Ax i najwyżej nie podłączę USB. On w ogóle nie zadziała z moim radiem. |
|
|
|
|
|
|
#4044 |
|
FCP member
![]() Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Z Twoim radiem tylko moduł bez USB. Mam taki jakbyś chciał.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4046 |
|
|
Czy jest gdzieś na forum instrukcja albo czy ktoś takową posiada, jak wykonać samodzielnie wiązkę pod moduł BT? Chodzi o tą część od modułu do radia. Oczywiście można kupić gotową ale płacić 300zł za coś takiego to trochę sporo.
|
|
|
|
|
|
#4047 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-01-2015
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 benz. 145 KM
Rocznik: 2008
|
Cześć,
Czytam i czytam i szukam i dalej czytam i im więcej czytam tym mniej wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam Mondka z 12/2007, NX,'a z DVD i auto bez modułu BT, wersja C+ 803 albo 807 już dokładnie nie pamiętam. Sprawdzałem przy oświetleniu w podsufitce i mikrofonu nie mam i chyba nie mam też możliwości jego podłączenia albo nie mogę zidentyfikować wtyczki (w którym miejscu powinna być patrząc z poziomu fotela kierowcy) Znalazłem tylko tą od alarmu i była po lewej stornie. Przypuszczam, że wiązki do BT też nie będzie, aczkolwiek jeszcze nie sprawdzałem za schowkiem. Z tego co czytałem z instrukcji to będę musiał sobie te wiązki i dla modułu i mikrofonu dorobić. Chciałbym moduł BT/VC/USB/Streaming. Biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności mam pytania: 1. Czy faktycznie można to sobie dorobić czy muszę kupić leniucha? Może jest jakaś tańsza alternatywa niż leniuch tylko co muszę wpisać na portalach aukcyjnych, żeby ją znaleźć? 2. Z tego co czytałem w innym postach chyba nie powinno być problemu, żeby taki moduł u mnie zadziałał jeżeli będzie odpowiednio przygotowana instalacja. Racja? 3. Gdyby się jednak okazało, że mam instalacje do BT to wystarczy tylko przerobić pajączka zgodnie z instrukcjami do modułu jaki bym chciał czy coś jeszcze, np przecinać aux i puszczać przez BT? Chyba na chwilę obecną tyle. Oczywiście standardowe trzeba przestawiać elm'a to jest dla mnie jasne. Proszę o pomoc, żeby zrobić odpowiednie zakupy i to u mnie uruchomić bo się zgubiłem w tych wszystkich postach. Chyba, że ktoś ma takie samo radio i potrzeby i już było o tym pisane, a ja nie znalazłem to proszę o info, który post. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#4048 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Rocznik: 2007
|
Witam temat strasznie długi i powiem szczerze zleniłem trochę z czytaniem. Mam jak kolega wyżej Mondka z 2007 roku ale mam BT/VC navi NX DVD nie wiem jaki mam moduł ale przypuszczam, że 488 a chciałbym dołożyć do tego USB. Pytanie jest następujące
- jakie części potrzebuję aby to zrealizować? - jaki jest nr części gniazda w schowku razem z kablem? - czy wiązkę trzeba przerabiać? czy to kwestia przepięcia modułu P&P?
|
|
|
#4049 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Wiązka na 100% do przerobienia.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
#4050 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Focus mk2 fl
Rocznik: 2008
|
Witam,
jaki konkretnie numer modułu bt/vc muszę szukać do forda focusa mk2 fl 2008 z radiem SONY 1cd mp3? Ostatnio edytowane przez Zapas ; 26-07-2017 o 14:11 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|