Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-07-2017, 10:07   #4041
dizel1982
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał buk07 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
CS7T-14D212-Bx

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Dzięki, o to właśnie chodziło. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

To jeszcze inne pytanie. Czy ten moduł który podałeś, ma język konfigurowalny? Pytam ponieważ zakup takiego modułu na allegro z końcówką Bx jest nie możliwy. Jak są to tylko Ax. Znalazłem za 35£ na ebay-u brytyjskim tylko nie wiem na ile jest możliwość zmiany języka. Od biedy może być i angielski ale miałem już przyjemność korzystania z VC po angielsku i dodzwonienie się do kogoś wypowiadając jego imię i nazwisko było wręcz nie możliwe. Bo to tylko i wyłącznie o to chodzi.

Ostatnio edytowane przez dizel1982 ; 24-07-2017 o 10:13
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2017, 11:06   #4042
buk07

Imię: Michał
Model: S-Max Trend
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2011

Tak, to moduł wielojęzyczny. Bx nie obsługuje USB i tym się różni od Ax - tak z grubsza. Wszystko jest opisane w tym wątku, ale dokopanie się do tych informacji wymaga czasu i cierpliwości

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
buk07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2017, 11:15   #4043
dizel1982

Cytat:
Napisał buk07 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dokopanie się do tych informacji wymaga czasu i cierpliwości
Nie tylko ... Niestety im dłużej czyta się ten wątek, dostaje się większego mętliku w głowie. Ja nie dobrnąłem nawet do setnej strony i już miałem niezły kocioł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Wracając do tematu. Chyba jednak nie do końca jest tak jak piszesz bo na którejś stronie tego wątku znalazłem info że moduł z końcówką Ax, nie podejdzie do radia które nie obsługuje USB. Czyli to chyba nie działa na takiej zasadzie że kupię sobie Ax i najwyżej nie podłączę USB. On w ogóle nie zadziała z moim radiem.
Stary 24-07-2017, 12:23   #4044
lsulima
FCP member

Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016

Z Twoim radiem tylko moduł bez USB. Mam taki jakbyś chciał.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
lsulima jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2017, 12:29   #4045
dizel1982

Cytat:
Napisał lsulima Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z Twoim radiem tylko moduł bez USB. Mam taki jakbyś chciał.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Masz dokładnie moduł z oznaczeniem CS7T-14D212 i końcówką Bx? Jeśli tak to podaj cenę, mam nadzieję że się dogadamy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 24-07-2017, 14:08   #4046
dizel1982

Czy jest gdzieś na forum instrukcja albo czy ktoś takową posiada, jak wykonać samodzielnie wiązkę pod moduł BT? Chodzi o tą część od modułu do radia. Oczywiście można kupić gotową ale płacić 300zł za coś takiego to trochę sporo.
Stary 24-07-2017, 22:13   #4047
zdolnycool
ford::beginner

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 benz. 145 KM
Rocznik: 2008

Cześć,

Czytam i czytam i szukam i dalej czytam i im więcej czytam tym mniej wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mam Mondka z 12/2007, NX,'a z DVD i auto bez modułu BT, wersja C+ 803 albo 807 już dokładnie nie pamiętam. Sprawdzałem przy oświetleniu w podsufitce i mikrofonu nie mam i chyba nie mam też możliwości jego podłączenia albo nie mogę zidentyfikować wtyczki (w którym miejscu powinna być patrząc z poziomu fotela kierowcy) Znalazłem tylko tą od alarmu i była po lewej stornie. Przypuszczam, że wiązki do BT też nie będzie, aczkolwiek jeszcze nie sprawdzałem za schowkiem.

Z tego co czytałem z instrukcji to będę musiał sobie te wiązki i dla modułu i mikrofonu dorobić. Chciałbym moduł BT/VC/USB/Streaming. Biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności mam pytania:

1. Czy faktycznie można to sobie dorobić czy muszę kupić leniucha? Może jest jakaś tańsza alternatywa niż leniuch tylko co muszę wpisać na portalach aukcyjnych, żeby ją znaleźć?
2. Z tego co czytałem w innym postach chyba nie powinno być problemu, żeby taki moduł u mnie zadziałał jeżeli będzie odpowiednio przygotowana instalacja. Racja?
3. Gdyby się jednak okazało, że mam instalacje do BT to wystarczy tylko przerobić pajączka zgodnie z instrukcjami do modułu jaki bym chciał czy coś jeszcze, np przecinać aux i puszczać przez BT?

Chyba na chwilę obecną tyle. Oczywiście standardowe trzeba przestawiać elm'a to jest dla mnie jasne.
Proszę o pomoc, żeby zrobić odpowiednie zakupy i to u mnie uruchomić bo się zgubiłem w tych wszystkich postach. Chyba, że ktoś ma takie samo radio i potrzeby i już było o tym pisane, a ja nie znalazłem to proszę o info, który post.

Pozdrawiam
zdolnycool jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-07-2017, 10:26   #4048
Adam_N
ford::beginner

Imię: Adam
Rocznik: 2007

Witam temat strasznie długi i powiem szczerze zleniłem trochę z czytaniem. Mam jak kolega wyżej Mondka z 2007 roku ale mam BT/VC navi NX DVD nie wiem jaki mam moduł ale przypuszczam, że 488 a chciałbym dołożyć do tego USB. Pytanie jest następujące
- jakie części potrzebuję aby to zrealizować?
- jaki jest nr części gniazda w schowku razem z kablem?
- czy wiązkę trzeba przerabiać? czy to kwestia przepięcia modułu P&P?
Stary 25-07-2017, 10:48   #4049
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Wiązka na 100% do przerobienia.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-07-2017, 14:00   #4050
Zapas
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: Focus mk2 fl
Rocznik: 2008

Witam,
jaki konkretnie numer modułu bt/vc muszę szukać do forda focusa mk2 fl 2008 z radiem SONY 1cd mp3?

Ostatnio edytowane przez Zapas ; 26-07-2017 o 14:11
Zapas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Zasady postowania