![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#401 | ||
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: S-max/Subaru
Silnik: 2.5T/3
Rocznik: 2009/2006
|
Cytat:
Cytat:
pozdr |
||
|
|
|
|
|
#402 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
|
Nie chodziło mi o aluminiową nakrętkę na końcówce wentyla (tak naprawdę jest to plastik w kolorze srebrnym) tylko raczej o zakończony sześciokątem aluminiowy "komin", który trzyma czujnik na feldze. Poniżej masz zdjęcie czujników.
Jeżeli pojawiły się ponownie kreski tzn. że nie masz czujników w zimówkach. Jak będziesz się znów bawił ELMConfigiem to wartrości ciśnienia pojawią się ponownie. Tak jak pisałem wcześniej podejrzewam że są to ostatnie wartości odczytane z kół z czujnikami. |
|
|
|
|
|
#403 |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: S-max/Subaru
Silnik: 2.5T/3
Rocznik: 2009/2006
|
to teraz rozwiałeś moje wątpliwości, w zimówkach ich nie ma, przy okazji sprawdzę jak to wygląda w letnich.
pozdr |
|
|
|
|
|
#404 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Rafal
Model: S-MAX
Silnik: 1,5 EB
Rocznik: 2015
|
Dziś miałem wymieniane koła + nowe czujniki. Czy one automatycznie powinny zczytać wartość cisnienia? Czy tez trzeba je jakoś do tego "zmusić"? Po wymianie kół mam pokazywaną wartość ciśnienia z kół letnich (wulkanizator powiedział, że pompował inne wartości). Nie ma też żadnego komunikatu, ze coś jest nie tak. Wygląda tak, jakby się system zawiesił i pokazuje wynik poprzednich kół. Aktualizacja ciśnienia z panela użytkownika nic nie zmienia.
|
|
|
|
|
|
#405 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
|
Trzeba przejechać około 5-10km by nowe wskazania się pokazały.
|
|
|
|
|
|
#406 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Rafal
Model: S-MAX
Silnik: 1,5 EB
|
Dzięki. Tyle jeszcze nie przejechałem. W serwisie Ford powiedzilei mi, ze wystraczy 300m.
|
|
|
|
|
|
#407 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
|
300m to na bank za mało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
|
|
|
|
|
#408 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: FOCUS
Silnik: 2.0
|
Cytat:
Cześć. od 05/2006 do 05/2015 producent podaje synchronizacje przez OBD. od 06/2015 sam resetujesz system z poziomu menu kierowcy. Xfelgi.pl Bump: Na początku napompuj o 0,5 bara więcej niż zaleca producent, jak już się zsynchronizuje to ustawisz sobie tak jak powinno być. Inna sprawa ze nie zawsze tam gdzie producent podaje synchronizację przez OBD, synchronizacja za pomocą narzędzia jest konieczna .... Xfelgi.pl |
|
|
|
|
|
|
#409 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 17-05-2007
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
- nie wprowadzaj w błąd. System sam wykryje czujniki. Nic nie należy robić, bo nie ma to sensu. Kwestia tylko przejechania jakiegoś dystansu.
Ja miałem jeden bardzo uparty czujnik, który potraktowałem jako uszkodzony, ale nie miałem czasu go zmieniać. Nagle po dwóch tygodniach pojawił się i śmiga. Natomiast wiem z doświadczenia, że 3-5 km i 99% czujników pojawia się. |
|
|
|
|
|
#410 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: FOCUS
Silnik: 2.0
|
Cytat:
Na jakiej podstawie zakładasz że każdy ma taki sam system jak Twój ? Rożne systemy były montowane w rożnych rocznikach. Zakładam że jest to najnowszy wersja systemu TPMS jaka dostepna jest w fordzie i jest tak jak napisałem. Switch on ignition; using the information display control, select; vehicle settings; tyre pressure sys; press and hold OK button until confirmation appears; if your vehicle has a tire pressure monitoring system reset button, press and hold button until confirmation appears. Xfelgi.pl |
|
|
|
|