Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 20-10-2016, 20:09   #4121
anastazyy
ford::advanced

Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

dziwne że AC nie załatwia sprawy.

anastazyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-10-2016, 20:15   #4122
Korchez
ford::average

Model: Mondeo MK5 Titanium Mica Shadow Black
Silnik: 2.0 203 KM EB AT =>240 by Totek2
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Panowie z innej beczki. Czy MK5 ma czujnik grubości klocków hamulcowych?
Coś mi ostatnio zgrzyta przy hamowaniu. Przebieg 35 000. Badać grubość klocków czy coś na desce powinno dać znać wcześniej że się klocki kończą?
Korchez jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-10-2016, 20:22   #4123
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

No coś Ty, @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Przecież to auto klasy średniej za ponad 100 tysi. ;-)
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-10-2016, 20:50   #4124
dobo
ford::beginner

Model: Mondeo Mk5 Titanium
Silnik: 1.5 EB AT
Rocznik: 2016

Nie wiem, czy pamiętacie moje oburzenie w związku z montażem czujników alarmu serwisowych zamiast fabrycznych. Sprawa trwała trochę, bo najpierw zapomnieli, potem dowiadywali się w Fordzie, jak rozwiązać sprawę, a następnie ja nie mogłem podjechać (już odżałowałem podróż z Krk do Tychów, niech stracę, jak mam mieć spokój mentalny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Na plus dodam, że najpierw przyeksperymentowali na jakimś salonowym, potem dopiero byli gotowi na moje auto. Co dziwnego, nie jest to osłona identyczna z taką, jaka być powinna w Mondeo. Może ta standardowa nie występuje sama, bez podsufitki. Nie wiem, nie drążyłem. Mam gratis lusterko i nie wystają żadne czujniki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_20161020_174728.jpg (97.8 KB, 111 wyświetleń)
dobo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-10-2016, 20:59   #4125
Korchez

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No coś Ty, @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Przecież to auto klasy średniej za ponad 100 tysi. ;-)
W passacie B5FL miałem czujniki klocków Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 20-10-2016, 21:01   #4126
kaan1

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM

Cytat:
Napisał anastazyy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dziwne że AC nie załatwia sprawy.
Brak nawiewu na szybę - zły tryb AC, zablokowany nawiew? U mnie nawet w deszczowy dzień jak dzisiaj nie parowały bez klimy - ale wyraźnie nadmuch jest mocniejszy - głośniejszy bez AC

Bump:
Cytat:
Napisał Korchez Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W passacie B5FL miałem czujniki klocków Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Golf też ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-10-2016, 21:04   #4127
Touch'n'go

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018

A wycieraczki to zbierają? W tym okresie często kondensacja następuje na zewnątrz auta, klima ochładza szybę i wilgoć z powietrza zewnetrznego kondensuje sie na powierzchni szyby... możesz zmniejszyć efekt kondensacji redukując nawiew "chłodnego" powietrza na szybę i dając nawiew na kratki i nogi. No i możesz zbierać wycieraczką...

To jest niezależne od Twojego auta, taki urok piździernika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-10-2016, 21:06   #4128
kaan1

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM

Cytat:
Napisał dobo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co dziwnego, nie jest to osłona identyczna z taką, jaka być powinna w Mondeo. Może ta standardowa nie występuje sama, bez podsufitki. Nie wiem, nie drążyłem. Mam gratis lusterko i nie wystają żadne czujniki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zainstalowali alternatywną osłonę z czujnikami? I do tego masz lusterko do podglądania co się dzieje na tylnej kanapie - może to jakiś zestaw promocyjny flot Taxi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale na serio, jestem pod wrażeniem serwisu i dilera - da się !!!
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-10-2016, 21:18   #4129
Korchez

Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Golf też ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W sumie wypasiony Golf kosztuje tyle co Mondeo.
Może powinienem jednak zostać w salonie VW Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 20-10-2016, 21:38   #4130
piotrek1919

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 160

Cytat:
Napisał Touch'n'go Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A wycieraczki to zbierają? W tym okresie często kondensacja następuje na zewnątrz auta, klima ochładza szybę i wilgoć z powietrza zewnetrznego kondensuje sie na powierzchni szyby... możesz zmniejszyć efekt kondensacji redukując nawiew "chłodnego" powietrza na szybę i dając nawiew na kratki i nogi. No i możesz zbierać wycieraczką...

To jest niezależne od Twojego auta, taki urok piździernika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wydaje mi się , że ta odpowiedź i sugestia bedzie najtrafniejsza bo tak jak piszesz to powstaje na zewnątrz i wycieraczki mi to zbierają tylko momentalnie powstaje znów. Wyłącze nawiew na szybę i obczaje. Bo kombinowałem z wyłączaniem klimy i włączaniem i bez poprawy.
piotrek1919 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania