![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#4151 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4152 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-08-2006
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
Nie, sterownik LCD nie kontaktuje się z BT, w tym przypadku moduł CD jest winowajcą. Swoją drogą tyle już o tym było, że dziwię się montażyście
|
|
|
#4153 |
|
|
No tak, ale ja zakupiłem wiązkę od Komorowskich na allegro, moduł BT (sprawny, sprawdzony), wymieniłem moduł CD i dalej cisza...Telefon się łączy z modułem BT, można wpisać numer ale na słuchawkę zieloną mogę sobie klikać bez końca, nic nie zmienia, DENSO nie wybiera numeru. Tutaj jest jeszcze jakiś inny myk... https://www.youtube.com/watch?v=Yc-n...ature=youtu.be
Ostatnio edytowane przez Snajper_881 ; 27-05-2015 o 13:01 |
|
|
|
#4154 |
|
|
Wyślij moduł do mnie, sprawdzę.
|
|
|
#4155 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sławek
Model: Focus c-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2004
|
Dzięki za wszelkie wskazówki.
Snajper mam ten sam objaw, co na linku z youtube, poza tym co pisałem wcześniej. No i jestem w kropce, nie wiem co zamówić, i nie chce na marne wydawać kasy. Sprawdze jeszcze gdzie idą kable z manetki. Może to coś wyjaśni. Recondo masz racje, najlepiej będzie chwilowa podmiana modułu CD. |
|
|
|
|
|
#4156 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: focus c-max
Silnik: 1.6
|
Przeczytałem prawie cały wątek i mam kilka pytań, które potwierdzą czy dobrze zrozumiałem:
- Jeżeli mam denso prawdopodobnie z 2003 roku (c-max jest z marca 2004) to bez wymiany modułu cd nie uruchomię bluetooth. Oczywiście tego modułu też nie mam. I jedno i drugie muszę zakupić. I czy to jest model RX-1C? - Czy zamiast tego ktoś próbował zainstalować zestaw bluetooth np.: nokia ck-200 |
|
|
|
|
|
#4157 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4158 |
|
|
Jak pisałem możesz podesłać CD do mnie - sprawdzę na swoim aucie, poza tym pilot ma znaczenie: by móc mieć BT/VC musiałem wymienić w swoim Denso z 2003r właśnie moduł CD oraz pilota.... ten który miałem nie działał z navi.
|
|
|
#4159 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sławek
Model: Focus c-max
Silnik: 2.0
|
Jednak manetka ma duże znaczenie. Sprawdziłem i u mnie kable od manetki idą do sterownika navi (visteon - ten drugi od góry) oraz do napędu dvd w schowku. Jednym słowem obydwa urządzenia potrzebują sygnały z manetki do prawidłowej pracy.
Do sterownika navi wchodzi na złącze B pin 6 i 8, a do napędu DVD na pin 3 i 4. Mam prośbę do Snajpera i Recondo - pochwalcie się jakie macie numery sterownika navi (ten moduł 2 od góry firmy visteon). Bo mam podejrzenia że to właśnie on też musi być wymieniony na 4 z przodu. |
|
|
|
|
|
#4160 |
|
|
Wymieniaj jak czujesz potrzebę. Mój ma numer 3.
|
![]() |
| Tagi |
| denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
|
|