Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 31-08-2016, 22:41   #411
Danielstalec
ford::amateur

Model: Ford mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Hej. Mozna takie radio podlaczyc do komorki i za jej pomoca miec staly dostep do sieci???

Danielstalec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-09-2016, 09:58   #412
Piotrek344
ford::average

Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1997/163KM

Cytat:
Napisał Danielstalec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hej. Mozna takie radio podlaczyc do komorki i za jej pomoca miec staly dostep do sieci???
Można, ale będzie ci baterie w telefonie ostro drenować...lepiej zakupić jakis modem 3g i podpiąc na stałe...
Piotrek344 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-09-2016, 21:44   #413
abdul1976
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: FOCUS MK 3
Silnik: 1.0
Rocznik: 2013

Witam forumowiczów. Posiadam china navi s150 na androidzie 4.0.3 w Focusie mk2 z 2007 r. Stacja fajna dźwięk lepszy niż w oryginalnym, radio działa bez zakłóceń ale trzy rzeczy psują zabawę, pierwsza to długi czas uruchamiania od 45 s do minuty(skanowanie pamięci z muzyką), druga problem z połączeniem z internetem (modem zewnętrzny) oraz trzecia najbardziej irytująca po wyłączeniu zapłonu radio natychmiast się wyłącza (oryginalne radio grało jeszcze przez dobrą godzinę). Czy wgranie nowszego androida lub innego systemu (np wince) usunie powyższe problemy. Pozdrawiam.
abdul1976 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-09-2016, 10:11   #414
Diy jan

Imię: Janek
Model: Galaxy
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016

Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Wątek cały przeczytałem i w związku z tym mam pytanie jak wygląda sytuacja w autach po 2012? Wszystkie radia mają informacje do 2011. Czy ktoś mógłby by się podzielić informacjami na ten temat tzn. czy jest coś na rynku za normalne pieniądze które będzie kompatybilne z autami po 2012.Z góry wielkie dzięki
Diy jan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-09-2016, 14:08   #415
Piotrek344

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
adn1 -w czasach nic nie zrobisz system musi sie odpalić
adn2- wina softu, chinczycy niby pisza swoje oprogramowanie, a po prostu kopiują soft od rosyjskiego kolegi Malaysk-a, na orginalnym chińskim oprogramowaniu wszystko było OK na modzie Malaysk-a występują problemy z modemem, wiec pewnie skopiowali najnowszy rom z bugiem... popatrz na inne softy
adn3 wyłacz zapłon -wyjmij kluczyk ,stacja nie zgaśnie ,zgasnie dopiero jak otworzysz drzwi
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] zrób fotkę kokpitu i wyślij sprzedawcy to Ci powiedzą czy do Twojego auta pasuje..bo kompatybilne to są wszystkie, jest tylko kwestia montażu
Stary 08-09-2016, 13:18   #416
abdul1976

Imię: Marcin
Model: FOCUS MK 3
Silnik: 1.0
Rocznik: 2013

Dzięki, właśnie jestem na etapie poszukiwań nowszego softu(wiem już że jest poprawka). Jak nie uceglę radia dam znać jak poszło(jak uceglę też dam znać).
abdul1976 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-09-2016, 08:23   #417
biesu

Imię: Przemek
Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006

Cytat:
Napisał Danielstalec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
USB dongle + aero2 -> 5zł za 3Giga na miesiąc to rozsądna oferta
Ja mam pytanka:
1. Czy dowolny unlocked 3g dongle będzie pasował czy trzeba patrzeć na jakieś supportowane modele?
2. Modowanie pamięci? Czy ktoś próbował zrobić coś z małą ilościa RAM?
3. Czy ktoś stosował modem dongle lte który rozgłasza wifi (np: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ])- czy to działa od razu po podaniu napięcia na usb oraz wyłącza się wraz z odłączeniem?
4. Czy ktoś ma doświadczenie z jakimś fajnym GPS trackerem (soft) który może wysyłać automatyczne powiadomienia opuszczeniu/osiągnięciu lokalizacji (geo fence)? Nie che mi się pisać do żony, że wyjeżdżam z pracy a ciepły obiad to podstawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
biesu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-09-2016, 09:45   #418
Piotrek344

Ukazała się nowa wersja softu Kol@Malaysk-a, działa na niej poprawnie wygaszacz ekranu (ciągle z tym miałem problemy-nie pokazywał prędkosci).Uwaga uaktualizacja nie pokazuje domku na pasku (czyli wróc i strzałki powrotnej) trzeba edytować plik status_bar.ini -np notatnikiem i zmienić
# Show/Hide Home button
# Показать/Скрыть кнопку Домой
# true - Hide : false - Show
# true - Скрыть : false - Показать
home=true na false
i
# Show/Hide Back button
# Показать/Скрыть кнопку Назад
back=true na false

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_20160924_091021.jpg (92.4 KB, 247 wyświetleń)
Stary 28-09-2016, 08:38   #419
grzecho

Model: S-MAX
Silnik: 2.0 HE LPG
Rocznik: 2008

Polecam soft od Malaysk`a. Posiada b.dużo przydatnych modyfikacji. Jakość dźwięku dużo lepsza niż na stock`owym sofcie. Jest na bieżąco aktualizowany. Bardzo ważne info dla chcących zmienić soft. Sprawdźcie, który model radia posiadacie (MTCB czy MTCD). Grozi brickiem ! 90% stacji sprzedawanych w 2016 to model MTCD.
grzecho jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-10-2016, 22:56   #420
denekdne

Imię: Daniel
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 140KM

Cytat:
Napisał Piotrek344 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ukazała się nowa wersja softu Kol@Malaysk-a, działa na niej poprawnie wygaszacz ekranu (ciągle z tym miałem problemy-nie pokazywał prędkosci).Uwaga uaktualizacja nie pokazuje domku na pasku (czyli wróc i strzałki powrotnej) trzeba edytować plik status_bar.ini -np notatnikiem i zmienić
# Show/Hide Home button
# Показать/Скрыть кнопку Домой
home=true na false
i
# Show/Hide Back button
# Показать/Скрыть кнопку Назад
back=true na false

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Kolego po zdjęciu, wydaje mi się że mam takie samo radio. Moje jest od Joying.

Dzisiaj je pierwszy raz montowałem i natknąłem się na problemy.

Przyczyną wydaje się być Canbus Decoder, ale pewien nie jestem.

Oto objawy:
Przed włożeniem do otworu intalacyjnego na radio, jednostka działała elegancko przez jakieś 3 godziny. Po włączeniu zapłonu radio startowało, a po wyłączeniu zapłonu system się wyłączał (na wyłączonym zapłonie nie dało rady włączyć radia-ale wiem, że to norma) Jedyne czego nie mogłem ustawić do sterowania z kierownicy - albo nie działało wcale, albo działało ale klawisze (następny i poprzedni) były odwrócone i tutaj padło podejrzenie na Canbus Decoder.

Większy problem pojawił się później, kiedy podłączyłem antenę od radia i GPS'a i wsunąłem radio w otwór instalacyjny, to jeszcze przed dokręceniem stwierdziłem, że jeszcze raz przetestuje czy się włącza i wyłącza.

I tutaj nagle zmiana. Teraz radio działa na wyłączonym zapłonie(w ogole nie reaguje na guzik zapłonu) Czy samochód jest odpalony czy nie, to radio i tak żyje swoim życiem. Co najgorsze nie można go wyłączyć.

Pomóżcie Panowie. Czy ktoś z Was miał podobne problemy? Czy macie pomysł co dalej z tym zrobić i co może być problemem? Canbus Decoder? Skąd nagle pojawił się stały + na zasilaniu?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Radio włącza się odrazu po podpięciu kostki do radia. Nie trzeba włączać zapłonu. W ogóle nie reaguje na zapłon.
denekdne jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
radioodbiornik

Zasady postowania