![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#4231 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Nie zamieniłbym na 1.5. Mimo spalania. Wciskam i jedzie. 1.5 wyło i nie jechało. Przynajmniej ja to tak widziałem w automacie.
ACC miałem też w mk4 przy ręcznej skrzyni i też używałem w mieście, choć z automatem działa dużo fajniej. Brakuje tylko inteligentnego limitera prędkości jak w Smaxie, ale wciąż liczę np. na @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , że coś mu się uda wyczarować. :-) |
|
|
|
|
|
#4232 |
|
ford::average
![]() Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021
|
ACC może być na skrzyni manualnej, choć uważam to trochę bez sensu. Może nie mam racji bo nigdy nie jechałem w takiej konfiguracji ale przykładowo jak coś przed nami zwolni do 50km/h (np taki passat bo więcej pod górę nie da rady;P) a my mamy "zapiętą" szóstkę, to nasze auto też zwolni do prędkości tego paska, tylko jak potem z tej szóstki wróci np do zadanych 140km/h? Przykład dość ekstremalny ale możliwy.
Inny temat....Panowie mam ostatnio dziwną rzecz z połączeniami telefonicznymi wychodzącymi. (zresztą z przychodzącymi jest identycznie). Mianowice jak wybieram jakikolwiek numer to najpierw na SYNCu pokazuje się komunikat "połączenie przez "< >" nie możliwe". W głośnikach rozlega się "call ended", po czym system wybiera zadany numer i jednak zadzwoni tam gdzie chciałem zupełnie bez problemu. Co to jest ten symbol "< >"? Ponadto od czego zależy następująca rzecz....Załóżmy w domu wykonuję tel do kogoś tam. Na drugi dzień przychodzę do auta oczywiście SYNC automatycznie łączy się z moim fonem i jak na "zegarach" wybieram "telefon -> połączenia wychodzące" to mam tam ten użyty dzień wcześniej numer. Czasem jednak tak się nie dzieje. Mało tego, czasem nie mam w "połączeniach wychodzących" nawet takiego numeru z którym rozmawiałem będąc w aucie. Od czego to zależy? Wie ktoś coś? Ostatnio edytowane przez qlszef ; 28-10-2016 o 00:01 |
|
|
|
|
|
#4233 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Co do tempomatu ACC w manualu, to w mk4 był komunikat, żeby zmienić bieg. I naprawdę fajnie się z tym jeździło.
|
|
|
|
|
|
#4234 |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
|
a ja bym ponownie wybrał 2,0 EB bo wydaje mi się bardziej sprawdzoną jednostką niż 1,5. Manuala bym nie wziął z tego powodu że na jeździe próbnej bardzo dziwnie chodziło sprzęgło i wysoko brało,a po drugie marzył mi się automat i jeśli będzie mnie stać na kolejne auto to na pewno będzie to automat.
|
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Maciej
Model: MKV
Silnik: 2.0, 180 KM
Rocznik: 2017
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4236 | ||
|
![]() Imię: Andrzej
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
Tak jeden wzór tapicerki w materiale - potem to już tylko skóra lub pół-skóra Cen przeglądów nie porównywałem - różnica jak będzie to głównie w materiałach (olej) - jeśli konieczne, można sobie materiały samemu podstawić na przegląd ale wychodzę z założenia że lepiej dogadać się odnośnie ceny Bump: Cytat:
A ta mata ClimAir to ile kosztuje i czy można ją dołozyć w salonie? |
||
|
|
|
|
|
#4237 |
|
![]() Imię: Maciej
Model: MKV
Silnik: 2.0, 180 KM
Rocznik: 2017
|
Sorka, miało być belki (bagażnik dachowy). Relingi oczywiście w standardzie.
A mata ClimAir ochronna to: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Wybrałem ją dlatego, że bagażnik w kombi ma duży, lakierowany i niczym niezabezpieczony fragment zderzaka pod klapą więc pewnie przy pierwszym za/wyładunku cięższych bagaży, lakier byłby porysowany. Nie widziałem tej listwy na żywo ale ze zdjęcia wynika, że po zamknięciu klapy jest on niewidoczny. W innym przypadku wziąłbym pewnie przezroczystą folię. Zapłaciłem za niego 315 zł. Pewnie gdybym miał go dokupić do istniejącego auta wziąłbym np. to: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] lub w pakiecie z nakładkami na progi: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ale przy konfiguracji i zakupie nowego auta ceny tego typu akcesoriów giną w kwocie za całokształt. Apropos: czy w MK5 progi drzwiowe mają jakieś listwy zabezpieczające czy warto coś dokupić bo szczerze mówiąc nie pamiętam? |
|
|
|
|
|
#4238 | |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo mk5 Titanium
Silnik: 1,5 EB
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja dla tych wydechów wybrałem 2,0 EB bo tak pewnie bym jeździł 1,5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4240 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
|
Idzie jak wściekły a pali mniej bo to wolnossąca V6 jest. Prywatnie wolałbym mercedesa a służbowo wolałbym mercedesa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|