![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#421 | |
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
|
![]()
W mercedesie tak jest że jak tylko ruszę kierownicą to od razu włącza się silnik może po to to jest żeby można szybko odjechać w razie zagrożenia? Też fajnie działa hold jak mocniej wciśnie się hamulec a w mk5 muszę podnieś hamulec parkingowy ale często używam i da się przyzwyczaić.
Natomiast z wad do drga mi szyba od strony kierowcy, powyciągałem wszystko z kieszeni drzwi i myślałem że to przy głośnej muzyce ale niestety na nierównym asfalcie drga jak w kaszlaku z zerwaną linką i nawet nie chce mi się na serwis jechać bo szkoda gadać znowu mi powiedzą tak jak w mk3 miałem z hamulcem ręcznym który raz działał a raz nie i wsiadł sam kierownik serwisu pociągnął ręczny który stanął pionowo i nic gościu udał że niezauważył pociągnął drugi raz i załapał na trzecim ząbku a ten matoł z rozbrajającym uśmiechem i widzi pan już działa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 11-08-2015
Model: Ford Mondeo 1.5 EcoBoost
Silnik: 160 km
|
![]()
Czy możecie się wypowiedzieć o wadach tego Auta ? Jeśli ktoś posiada co zaobserwował złego w działaniu auta ? Czy coś się psuje ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
![]() Zarejestrowany: 29-08-2012
Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019
|
![]()
Chyba jeszcze nic nikomu się nie popsuło. Za wcześnie chyba jeszcze, żeby pytać o takie rzeczy.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
1994 Peugeot 106 1.1 60KM -> 2003 Mazda 6 GY 1.8 120KM -> 2007 Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi 125KM Titanium HB -> 2015 Ford Mondeo Mk5 2.0TDCi 150KM Titanium X Kombi -> 2019 Volvo V90 T8 Inscription 390KM |
![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
![]() Cytat:
Ja jakiś specjalnie uciążliwych wad nie stwierdziłem. Po moim wczorajszym serwisie: - to walenie przy odpalaniu spowodowane było najprawdopodobniej odpaleniem na jednym tłokuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podobno może się zdarzyć w tym silniku. Na szczęście zdarzyło się tylko raz - skrzypienie fotela: poprawione, choć czasem dalej sobie skrzypnie - dziwne stuki w zawieszeniu podczas ruszania: gdzieś do klocka hamulcowego przyczepił się 10g ciężarek od felgi stalowejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. ASO stwierdziło, że to była przyczyna. Niestety, przyczyna jest inna bo dalej słychać. - cykanie w okolicach regulacji wysokości pasa: ASO twierdzi, że poprawione. G.... prawda, dalej cyka. I dwie wisienki na torcie: Podczas oględzin na recepcji został źle zamocowany podnośnik. Jak to zobaczyłem, myślałem, że mnie krew zaleje, doradca serwisowy też lekko zbladł. Skutek to odkształcony plastikowy próg, na szczęście serwis blacharski wyprostował tak, że nic nie widać (to elastyczny plastik jak i lakier). Doradca przed podniesieniem powiedział, że to jego pierwsze doświadczenie z MK5, jednak beztrosko wsadził gumy amortyzujące pod auto i podniósł. Moja wina, że mi się lampka awaryjna nie zapaliła i nie dopilnowałem tego ignoranta. Druga sprawa to jak odbierałem auto, skrzynia była zostawiona w trybie S. Czyli nie dość, że doradca (ten sam co wygiął próg) się powściekał na testowaniu to nie potrafił prawidłowo zaparkować auta. Zastanawiałem się czy coś z tym robić ale doszedłem do wniosku, że im rzadziej auto będzie w ASO tym będzie zdrowsze. Tym samym wyleczyłem się ze zgłaszaniem pierdół bo to nie ASO Lexusa tylko Forda. Tak więc cieszyć się Panowie fajnym autkiem i omijać serwisy jak tylko się da bo tylko bardziej spieprzą. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
![]() Imię: adam
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
![]() Zarejestrowany: 11-08-2015
Model: Ford Mondeo 1.5 EcoBoost
Silnik: 160 km
|
![]()
Słabo sprecyzowałem pytanie... Chodzi mi o model benzynowy, skrzynia manualna, rocznik 2015, 1.5 EcoBoost 160 km M6, nie wiem czemu moderator tutaj przeniósł post ale on jest mądrzejszy. Czy w nowym modelu z tego roku ktoś już spotkał się z wadami, problemami ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
![]() Cytat:
4837 mm - MK4 Kombi 1871 mm - MK5 HB |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012 / 4/2011
|
![]()
@legionowo dla tego przeniosłem temat tutaj bo auto które masz jest produkowane od 09/2014- i forumowicze w tym temacie opisują swoje spostrzeżenia
Cytat:
![]() |
![]() |
#430 | |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-04-2006
Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
|
![]() Cytat:
Co do samego auta przejrzyj ten wątek. A co do silnika to przeczytaj dodatkowo wątki dotyczące Mondeo Mk IV z 1,6 Ecoboost bo to niemal ten sam silnik. |
|
![]() |
![]() |