Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-03-2013, 20:14   #441
teqton
ford::average

Imię: Marcin
Model: Mondeo MKIV Titanium
Silnik: 2.3L Duratec-HE (160PS) - automat
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Cytat:
Napisał FM18tdci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
teqton
Moja podpowiedź UniroyalRainExpert
Wybór zawsze jest subiektywny, podobnie jak to czy cena jest dozaakceptowania czy nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za odpowiedź. A mógłbyś uzasadnić dlaczego akurat te ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 18-03-2013, 11:31   #442
FM18tdci

Imię: Titanium X
Model: Ford Mondeo Titanium X
Silnik: 1,8 TDCi 92 kw

Zmieniając opony zawsze czytam branżowe testy i opinie. Staram się wybierać nie górną półkę, ale solidny złoty środek (w relacji jakość/cena) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Uniroyale RainExperty to wysoko notowane opony letnie zarówno w testach ADAC (które osobiście uważam za najbardziej miarodajne), jak i na rodzimych portalach oponiarskich. Ich największą zaletą jest bardzo dobre trzymanie się drogi nawet w warunkach dużego nawilgotnienia nawierzchni, czyli bardzo dobre minimalizowanie efektu aquaplaningu.

W ubiegłym roku - już po kupnie, przy ich zakładaniu usłyszałem od właściciela serwisu oponiarskiego który mi je zakładał (i pracujących tam ludzi), że to bardzo dobry wybór.

W tym roku dodatkowo odnawiałem alufelgi u zupełnie innego speca i w innym mieście, i jak zobaczył UniroyaleRE to sam z siebie w ogóle o to niepytany stwierdził, że to bardzo dobre opony. Ponoć też na takich jeździł i sobie bardzo chwalił. Zwłaszcza tę przyczepność nawet na sporych kałużach.
Tak oto utwierdzam się w przekonaniu, że wybrałem słusznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No ale dalej jest to wybór subiektywny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
FM18tdci jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-03-2013, 11:35   #443
teqton

Imię: Marcin
Model: Mondeo MKIV Titanium
Silnik: 2.3L Duratec-HE (160PS) - automat

A ja porównałem je z CONTINENTAL ContiPremiumContact 5 i wychodzi że te są dużo lepsze, nie sądzisz ?
Stary 21-03-2013, 12:46   #444
slick
ford::advanced

Imię: Mat
Model: Ford Focus
Silnik: 2.5 RS
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Opony poprawiające komfort jazdy.

Bump:
Cytat:
Napisał teqton Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja porównałem je z CONTINENTAL ContiPremiumContact 5 i wychodzi że te są dużo lepsze, nie sądzisz ?
Hejka,

No pewnie, że Continentale piątki miażdżą Uniroyale bo pomiędzy nimi jest różnica klas. Ale rzeczywiście nowe opony continentala mają bardzo dobre rezultaty w testach. Pozdro!

Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 14-07-2014 o 13:54
slick jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2013, 10:13   #445
FM18tdci

Imię: Titanium X
Model: Ford Mondeo Titanium X
Silnik: 1,8 TDCi 92 kw

"A ja porównałem je z CONTINENTAL ContiPremiumContact 5, nie sądzisz?"
Sądzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Continentale w testach ADAC są bezkonkurencyjne.
Niemniej jak pisałem wyboru dokonywałem jako złotego środka w relacji jakość cena. Nie muszę mieć wszystkiego Haj- Faj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
FM18tdci jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-03-2013, 11:08   #446
slick
ford::advanced

Imię: Mat
Model: Ford Focus
Silnik: 2.5 RS
Rocznik: 2010

Hejka,

To jak na złoty środek to bardzo dobry wybór moim zdaniem. No mają bardzo dobre wyniki nie tylko w testach ADAC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdro!
slick jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2013, 09:55   #447
Ingen
ford::beginner

Imię: Adam
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2007

Podłącze się do tematu.

Kupiłem MK4 na 17-stkach 235/45R17 zimowych. Teraz trzeba się rozglądać za letnimi i pytanie czy na te felgi założę np 225 szerokość? chyba nie. Czy w takim razie na nasze "kulawe" drogi lepiej założyć 235/50 czy 55? Czy to będzie miało jakiś wpływ na jazdę?
Ingen jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2013, 10:35   #448
dario6273
ford::professional

Imię: Darek
Model: KUGA MK2 ST Line
Silnik: 2.0Tdci-200Km/450N
Rocznik: 2017

Możesz założyć 215/50 R17 tak jak w poliftowych mondkach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dario6273 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2013, 12:20   #449
Ingen
ford::beginner

Imię: Adam
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał dario6273 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Możesz założyć 215/50 R17 tak jak w poliftowych mondkach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale, pytam jako laik całkowity, Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. opona 215 wejdzie mi na felgę na której miałem 235? Nie będzie dla niej zbyt wąska?
Ingen jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2013, 12:34   #450
dario6273
ford::professional

Imię: Darek
Model: KUGA MK2 ST Line
Silnik: 2.0Tdci-200Km/450N
Rocznik: 2017

Tu masz link ;[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to jest kalkulator opon (przelicznik ) wpisz sobie (po lewej stronie tabelki) rozmiar 235/45 R17 a z boku wyskoczy ci najbliższy zamiennik 215/50 R17Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dario6273 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
felgi , koła , mk4 , mondeo mk4 , opony , rozmiar , zima

Zasady postowania