![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#441 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-01-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 115KM
Rocznik: 2004
|
dzisiaj jak moc padła przy 90km/h to wbiłem najpierw 4 , ale nic nie szedł, później dałem 3 i pomaaaaału samochód przyspieszył do ok 100-105km/h, ale silnik aż się prosił/jęczał żebym mu tego nie robił :]
a z tym wtryskiem to nie powinni tego czasem zauważyć w aso? sprawdzane były na kompie itd, później musiałem też wymienić uszczelkę zaworów, więc powinni widzieć, że jest coś nie teges
|
|
|
#442 |
|
|
na kompie Ci pokaże tylko czy działa, lecz nie pokaże co się stanie jak mu depniesz.. odzaluj 20zl i kup srodek do czyszczenia wtryskow wlej cala butelke na 60l paliwa (na 40 litrow wlej cala butelke, lepsze efekt) powinno pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jezeli wina jest zapieczenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#443 |
|
|
Wlałem wczoraj STP do pełnego baku (2 miesiące temu też wlewałem), a dziś był ten zonk. Może muszę pojeździć z tym 200-300km?
|
|
|
#444 |
|
|
najlepiej jakbyś przegazowke zrobił kilka razy. a sprawdzałeś pompę ?
|
|
|
|
#445 |
|
|
Sprawdzany był cały układ paliwowy i nie wykryto żadnych błędów (ani w jednym ani w drugim serwisie).
Jeśli chodzi o jazdę na gazie to właśnie teraz zaczynam go cisnąć do 3500/obr.min, dziś nawet do 4000obr./min
|
|
|
#446 |
|
|
sprawdzałeś ciśnienie na wtryskach ?
|
|
|
|
#447 |
|
|
tak - było/jest w normie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#449 |
|
|
Siema, przesyłam pozdrowienia z Aten Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|