![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#441 | |
ford::average
![]() Imię: marcin
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0
Rocznik: 12.2018
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
![]() Zarejestrowany: 10-11-2010
Model: S-Max
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2008
|
![]()
Menu, Display i wybieramy Day lub Night lub Auto
|
![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-03-2011
Model: S-Max; Fiesta
Silnik: 2.0 TDCi 163KM; 1.4 TDCi
Rocznik: 2011; 2006
|
![]()
Mi się też tak zdarza, z tym że ja mam ustawiony tryb na "auto" i mimo wyłączonych świateł po odpaleniu samochodu mam wciąż tryb nocny (zakładając że dzień wcześniej wyłączając auto był tryb nocny - światła załączone). Z reguły wyłączenie (silnika) i ponowne włączenie problem rozwiązuje - wygląda jakby komunikacja z NX'em nie zawsze działała. Ale generalnie chcę to zgłosić jako usterkę przy najbliższej okazji.
A przy okazji podzielę się moimi doświadczeniami z mapą. Otóż wyczytałem w tym wątku że mapy 2013 do NX'ów już są. Szybki telefon - i owszem, mapy TomTom'a są na 2013, mapy fabryczne jeszcze na 2012. Czas oczekiwania na te z TomTom'a 3 dni robocze. Ponieważ daleki wyjazd miał być na następny dzień, Panowie w Ford Szumilas zgodzili się na, powiedzmy, wypożyczenie karty fabrycznej (czyli 2012) a po powrocie z urlopu dadzą mi TomTom'a. O mapie 2012 w stosunku do tej którą mam, czyli teoretycznie 2011 to mogę powiedzieć "przepaść". Nie będą się wdawał w szczególy, ale poza odcinkiem A1 z Mszany do Gorzyczek na żadne niespodzianki się nie natknąłem. Do tego bogata baza POI. I wydaje mi się że nowy soft (wersja 10) z tymi mapami daje fajniejsze możliwości ręcznego szukania objazdów, wykluczania fragmentów dróg i jakby w ogóle funkcjonalność Traffic lepiej reagowała na komunikaty. Łatwiejsze zarządzanie zapamiętanymi punktami i trasami. Wydaje mi się też że szybciej wyszukuje adres. Dam znać za jakiś czas, czy mapy 2013 dają coś jeszcze nowszego.
![]() |
#444 |
Zablokowany
Imię: mariusz
Model: Mondeo
|
![]()
Ja też czekam z niecierpliwością na opinie dotyczące najnowszych map 2012-2013. A tymczasem przyklejona na szybę Automapa okazuje się niezawodna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
|
![]()
koledzy - to jak jest z tą jasnością wyświetlacza w słoneczny dzień? - czy rzeczywiście jest on aż tak ciemny?, czy tylko u mnie to tak świeci?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
ford::amateur
![]() Imię: radek
Model: ford mondeo mk4
Silnik: 2.2
|
![]()
ja rownierz mam ustawione na AUTO choc w dzien to nieprzeszkadza ze jest wyswietlacz jasny choc widoczny ale wieczorem lub noca jest to niestety uciarzliwe i zarazem meczace dla oczu wiec komfort jazdy noca strasznie maleje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
![]() Imię: marcin
Model: Mondeo mk5
Rocznik: 12.2018
|
![]()
powiedzcie mi jak to w końcu jest z tą funkcją auto z wyświetlaczem. Czy na jasność nx-a wpływają włączone/wyłączone światła mijania czy jakiś czujnik zmierzchu a może trzeba światła nastawić na AUTO (a)?
Mam tę funkcję (wyświetlacz) na AUTO i nie widze różnicy, mam mondka od miesiąca i poznaje je z każdym dniem. Dzis np sterowanie głosem odkryłem po angielsku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-03-2011
Model: S-Max; Fiesta
Silnik: 2.0 TDCi 163KM; 1.4 TDCi
Rocznik: 2011; 2006
|
![]()
Moim zdaniem tryb wyświetlacza "auto" oznacza, że przy wyłączonych światłach daje jasność na maxa, zaś przy włączonych świeci adekwatnie do ustawienia jasności Conversa pokrętłem we włączniku przeciwmgielnych. Aczkolwiek z wyjątkami, bo czasem się coś przycina (ale rzadko).
ulmar: Mapa na 2012 jest ok, na 2013 może być tylko lepsza.
![]() |
#450 |
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
![]()
U mnie , droga 79 krajowa , przebudowane rondo na skrzyżowanie z sygnalizacją w grudniu 2011. Na mapie 2013 nadal jest rondo...
Mapa jest co najmniej rok do tyłu. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio |
|
|