Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-03-2010, 20:23   #451
zaford
ford::amateur

Model: Fiesta
Silnik: 1.4
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Fiesta ogólnie fajna pod każdym możliwym względem. Wygląd: fajny, wyróżnia się, fajna paleta kolorów do wyboru itd itp. Silnik: mam 1.4 benzyna do miasta mi wystarcza. Spalanie w mieście: (korki, raczej krótkie dystanse i średnio eko) 7,5-8,2l, w trasie fiesta była jednej i spaliła ok 6,5l. Niestety parę problemów z nią było i pewnie jeszcze będzie...
Ostatnio co mnie zabolało to odchodząca farba(?) z tego plastiku koło wyświetlacza oraz marszcząca się "chromowana" obwódka wlotu z przodu.
Poprzednie wizyty w serwisie:
-słaba klima
- dziwny zapach w kabinie i uczucie wilgoci; okazało się, że coś w klimie się zatkało i woda lała pod fotel pasażera i okolice...
-wibrowanie fiesty gdy stała dłużej w korku i spadanie obrotów
-śruby w drzwiach pasażera przecinające uszczelkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-dziwne odgłosy podczas jazdy dochodzące z tyłu auta
-parę dni temu padły czujniki parkowania
Niektórym z Was może wydawać się, że to są pierdoły ale moje poprzednie auto było 7 razy starsze od fiesty i z awarią było 2 razy w serwisie(stłuczka, padnięta elektryka).
Fiestą ogólnie oceniam pozytywnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

http://img532.imageshack.us/gal.php?g=dsc08134.jpg daję Wam do wglądu foty schodzącej farby... (wiem, że deska brudna i zakurzona ale nie chcę żeby w aso coś pyskowali, że niewłaściwie myte czy coś w tym stylu)

zaford jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2010, 22:25   #452
Ford-fan
ford::average

Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oj jestem i to bardzo. Tylko nie wiem czy żonie go oddam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo to jej auto. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A co do felgi to nowiutką felgę stalową zgiąłem pierwszego dnia roztopów. O kołpaku nawet nie wspomnę. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tylko od razu się przyznam że to trochę moja wina bo opony nie były podpompowane żeby lepiej się trzymały w zimie.

Acha jak ktoś zainteresowany jest tanimi felgami oryginalnymi i nieoryginalnymi do forda to dajcie znać. Ja za felgę 14 " nową oryginalną szerokości 5,5" zapłaciłem 30 zł
Hm.... Za wersję z alusami trzeba dopłacić więcej niż kilka stówek, ale widzę z Twoich doświadczeń, że stalówki powinny dać radę przy w miarę ostrożnej jeździe i ciśnieniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ford-fan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2010, 22:33   #453
Ford-fan

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał mancat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie liczyłbym nawet na 180 km/h. 1.4 w manualu ma v-max 175 km/h. Także w najlepszym przypadku na liczniku będziesz miał jakieś 190 w wyniku przekłamania wskazań.

Zresztą po co ta prędkość? Moja fiesta powyżej 130 km/h staje zwyczajnie nieekonomczna. Chociaż, tu wielka pochwała małego auta, nawet przy 170 km/h (i więcej) na zegarze, jazda jest równa i stabilna.

Okazało się nie wyłączają się przednie (tylko) światła mijania, mimo przełącznika w pozycji 0 i zamkniętego auta. Wróciłem do domu, Poznań - Śląsk, i w Rencarze w Rybniku, wymieniono mi przekaźnik z funkcji "follow me home". Problem zniknął, auto hula, zobaczymy jutro co z aku.

Hipoteza jest taka, że po odstawieniu auta na parking poszedł przekaźnik i włączyły się światła "follow me home" co rozładowało akumulator. Ciekawe jest jednak to, że gdy zostawiałem auto to światła nie świeciły, więc przekaźnik zepsuł się, gdy auto po prostu stało... Zobaczymy co dalej...
Wiem, wiem, albo oszczędnie, albo szybko do celu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale dobrze, że przy 170 (w końcu blisko Vmax) jazda jest stabilna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziwne, światła były wyłączone i w wyniku zepsucia się w(y)łącznika same się włączyły ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Brzmi dość nieprawdopodobnie. Mam nadzieję, że mnie to nie spotka kiedyś przed rannym wyjazdem do pracy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A w ogóle po cholerę mi to oświetlanie drogi do domu ?! Nie parkuję na podjeździe do swych drzwi, jak wszyscy prawie, więc ta snobistyczna funkcja co najwyżej może sprawić takie niemiłe niespodzianki, jak opisałeś, a do tego w zimie zwłaszcza eksploatuje aku już po wyłączeniu silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 03-03-2010, 22:45   #454
Ford-fan

Cytat:
Napisał zaford Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio co mnie zabolało to odchodząca farba(?) z tego plastiku koło wyświetlacza oraz marszcząca się "chromowana" obwódka wlotu z przodu.
Poprzednie wizyty w serwisie:
-słaba klima
- dziwny zapach w kabinie i uczucie wilgoci; okazało się, że coś w klimie się zatkało i woda lała pod fotel pasażera i okolice...
-wibrowanie fiesty gdy stała dłużej w korku i spadanie obrotów
-śruby w drzwiach pasażera przecinające uszczelkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-dziwne odgłosy podczas jazdy dochodzące z tyłu auta
-parę dni temu padły czujniki parkowania
Niektórym z Was może wydawać się, że to są pierdoły ale moje poprzednie auto było 7 razy starsze od fiesty i z awarią było 2 razy w serwisie(stłuczka, padnięta elektryka).
Fiestą ogólnie oceniam pozytywnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie pierdoły, bo w sumie trochę się ich uzbierało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ta farba czy folia zapewne nakładana na zasadzie skurczu termicznego coś faktycznie słabo się trzyma, zwłaszcza na obwodzie grilla na zaskakująco dużej powierzchni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A już żałowałem, że nie wziąłem "chromów" w pakiecie Platinium Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Inne usterki też nie takie błahe, szczególnie że dałeś pewnie koło 6 dyszek za autko, więc drobiazgi mogą być gorszej jakości w wyglądzie, ale nie powinny odpadać, szybko się psuć czy się marszczyć !
Jak szybko Ci te usterki naprawiali ?
Było to czasem dłużej niż "od ręki" i dawali wtedy auto zastępcze, jak obiecuje gwarancja ?
Pzdr.
Stary 03-03-2010, 23:22   #455
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał zaford Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://img532.imageshack.us/gal.php?g=dsc08134.jpg daję Wam do wglądu foty schodzącej farby... (wiem, że deska brudna i zakurzona ale nie chcę żeby w aso coś pyskowali, że niewłaściwie myte czy coś w tym stylu)
Co do marszczącej się obwódki grilla, to ewidentne niedbalstwo podczas chromowania. Stal mogła być np. nieodtłuszczona itp. Muszą Ci wymienić na nową. Podobno jej koszt to 800zł, gdzieś tak widziałem.
A co deski to ja to widzę podobnie - też niedbalstwo i niechlujstwo podczas produkcji. Pracuje w firmie produkcyjnej, to wiem jakie rzeczy ludzie na produkcji potrafią robić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Także w Niemczech.
Ale takie rzeczy najbardziej wkurzają.
Choć innych usterek sporo już nazbierałeś. Moje poprzednie auto (nadal je mam) to MK6 i w serwisie była tylko na przeglądach w zasadzie.
Ja jak zobaczyłem listwy chromowane, to wybór wersji zawęził się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2010, 23:29   #456
boncio

Cytat:
Napisał kuzek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zaleta nowej fiesty jest zawieszenie, ktore jest bardzo wytrzymale. Dzis do prostowania oddałem felge stalową (na szczescie) i musiałem kupic nową opone (stara została przecieta z boku) , okazuje sie ze falgi sa stosunkowo miekie ...
Twoja żona umie dbać o auto jak moja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Też już ma na koncie przeciętą oponę.
Dlatego moja usłyszała, że dopóki nie skończy się zima i nie załatają wszystkich dziur, nowego auta nie dostanie nawet na dzień Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 03-03-2010, 23:33   #457
mancat
ford::advanced

Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...)
Dziwne, światła były wyłączone i w wyniku zepsucia się w(y)łącznika same się włączyły ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Brzmi dość nieprawdopodobnie. Mam nadzieję, że mnie to nie spotka kiedyś przed rannym wyjazdem do pracy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A w ogóle po cholerę mi to oświetlanie drogi do domu ?! Nie parkuję na podjeździe do swych drzwi, jak wszyscy prawie, więc ta snobistyczna funkcja co najwyżej może sprawić takie niemiłe niespodzianki, jak opisałeś, a do tego w zimie zwłaszcza eksploatuje aku już po wyłączeniu silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Światła się włączyły po uszkodzeniu przekaźnika, nie włącznika (to dwie różne rzeczy). Tak przy okazji to chyba ten sam przekaźnik odpowiada za światła mijania, światła dzienne i follow me home. Tę funkcje oświetlania drogi do domu można wyłączyć jeśli nie jest potrzebna. Ja auto trzymam w garażu więc ją wyłączyłem.

Zaford jaki przebieg ma Twoje auto? Kupione w Polsce?

Ostatnio edytowane przez mancat ; 03-03-2010 o 23:37
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2010, 23:35   #458
boncio

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A już żałowałem, że nie wziąłem "chromów" w pakiecie Platinium Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chromowane listwy są w Ghia i Titanium, nie trzeba brać pakietu Platinium. To jaką Ty w końcu wersję masz? Kolor widzę "biskupi" jak mawia moja mama Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 03-03-2010, 23:57   #459
kuzek
ford::advanced

Model: Honda Accord Tourer
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał kuzek
zaleta nowej fiesty jest zawieszenie, ktore jest bardzo wytrzymale. Dzis do prostowania oddałem felge stalową (na szczescie) i musiałem kupic nową opone (stara została przecieta z boku) , okazuje sie ze falgi sa stosunkowo miekie ...

Twoja żona umie dbać o auto jak moja Też już ma na koncie przeciętą oponę.
Dlatego moja usłyszała, że dopóki nie skończy się zima i nie załatają wszystkich dziur, nowego auta nie dostanie nawet na dzień
ja jej swojego accorda nie dam, a czyms jezdzic musi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie moge miec do niej o to pretensji bo teraz to kazdemu moze sie to przydazyc .... jak do tej pory to auto sprawuje sie dobrze..poza przygoda na samym poczatku z grzaniem sie plastku obudowy tunelu srodkowego od strony kierowcy na wysokosci łydki
kuzek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-03-2010, 06:45   #460
zaford
ford::amateur

Silnik: 1.4
Rocznik: 2008

1. Naprawy były szybkie, auto dostawałem z powrotem na następny dzień. Tylko raz się zdarzyło, że musiałem czekać 2 dni i właśnie wtedy powinienem dostać auto zastępcze (wg warunków gwarancji). Jednak Pan z aso szybko powiedział, że nie mam co na to liczyć, bo nie mają i nie będą mieć nic na stanie przez najbliższe 2 tygodnie...
Co do odchodzących fabr to bez problemu uznano mi to na gwarancji. Kazano mi czekać na telefon z aso. Z racji tego, że nie mieli tego u siebie to zamawiali z jakiegoś magazynu. Czekam już miesiąc...
2.Ford-fan- nie masz co żałować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oglądnąłem już troche fiest i niestety tylko w mojej tak się dzieje.
3.Mancat- 10 500 km, auto z polskiego salonu.
zaford jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania