![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#4671 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011
|
Ale Ty zmieniałeś konfigurację BT w elmconfig?
|
|
|
|
|
|
#4672 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-07-2014
Model: Mondeo MK3/ mk4/ Jag XF
Silnik: 2.0, 2.0 Pb/ 4.2SC Pb+LPG
Rocznik: 2002 / 2008 / 2010
|
Jak zakładałem to nie miałem jeszcze kabla. Manetki nie zakładałem chociaż mam. W konfiguracji przestawialem później na rozne opcje ale bez zmian czy błędów było. Z tym ze u mnie to jest w prefl ale nie wiem czy to ma znaczenie. Da się skasować błąd? Jakieś problemy z modulem czy tylko błąd?
|
|
|
|
|
|
#4673 |
|
![]() Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011
|
Nie, tylko błąd, wszystko działa. I jakoś mi to nie przeszkadza. Checka nie wyrzuca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale przy najbliższej okazji zmienię konfigurację.
|
|
|
|
|
|
#4674 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzesiek
Model: Focus mk II
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2007
|
Mam oznaczenie radia VISTEON 7M5T-815-BA, nie wiem jaki moduł mogę do tego dokupić czy musi to być 7M5T-19G488-** czy może też np. 8M5T-19G488-**?
Czytam na forum o tym, ale już się gubię tyle tego jest. Z tego co widziałem w schematach do Fiesty np to się trochę różni niż to co jest na schemacie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Czy lepiej będzie kupić radio SONY i wtedy dokupić moduł? w sumie zależy mi na zestawie głośnomówiącym, streeming może sie obejść bo i tak mam AUX. Co możecie mi doradzić? Macie rozszyfrowane jakie litery oznaczają jakie moduły? Poniżej zdjęcie mojego radia. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez gszalas ; 02-01-2019 o 11:54 |
|
|
|
|
|
#4675 |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondzio
Silnik: 2,0
Rocznik: 2008
|
To jeśli niepotrzebna jest muza poprzez USB ani bezpośrednio z telefonu czyli poprzez BT - to wystarczy moduł 7S7T ... 488 ...
Ostatnie dwie litery po 488 - to język VC i wersja oprogramowania zawarta w module. Przykładowo Ax to angielski, Bx to niemiecki, Cx to francuski a np. Jx to zdaje się turecki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...i całość bez zmiany radia na Sony się obejdzie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#4676 |
|
|
A to radio obsłuży moduł ze stremingiem i USB? Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4677 |
|
|
Radio musiałoby być wtedy minimum Sony (ale też nie każde)... a moduł już nie 7S a minimum 8M ... i NIE 488 - a nowszy.
..więc już zdecydowanie sporo większa inwestycja. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#4678 |
|
|
A co jeśli to zamontuje a nie zmienię pilota z opcja voice?
|
|
|
|
|
#4679 |
|
|
Całość zubożona będzie o taką funkcjonalność jak komunikaty głosowe VC (sterujące telefonem, radiem, CD, klimatyzacją)
...ale poza tym wszystko będzie funkcjonowało ponieważ manetka VC nie jest warunkiem działania modułu BT. Inaczej mówiąc będzie to działało i bez manetki. Zawsze można dołożyć ją w przyszłości... w Focusie to koszty od.. 50 gr. (+ praca własna)... do 50 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#4680 |
|
|
Ok. Pytam, bo nie moge nigdzie dostac z vc i zastanawialem sie czy nie bedzie to problem. W takim razie dokladam i szukam manetki dalej
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|