![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#461 |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: Ford Mondeo Gold X
Silnik: 2.0 benzyna lpg
Rocznik: 2011
|
Kogo polecicie z okolic Stalowej Woli (podkarpackie) albo z okolic Tomaszowa Maz. (łódzkie) do założenia lpg?
Ostatnio edytowane przez lukaszm ; 16-08-2014 o 22:48 |
|
|
|
|
|
#462 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1.8 benzyna 125KM
Rocznik: 2005
|
Witam, choć nie mam samochodu z gazem, ale wcześniej jeździłem fiatem 1,6 z gazem BRC, bardzo dobra instalacja, zero problemów, wymiana filtra i przegląd a Wawie to koszt 60-70zł więc śmieszne pieniądze, a po regulacji zawsze dobrze silnik pracował, więc przegląd ważna rzecz. Teraz mam Forda C-max z 2005, 1,8 125km przebieg ciężko powiedzieć, czy był oryginalnym bo niby 172600 ale juz miałem remontowany cały silnik, głowica, wymienione pierścienie, rozrząd, choć jest na łańcuchu :-/, EGR, też słyszałem że gaz jest nie zalecany do tych silników, ale każdy samochód jest inny i jednemu wszystko się zgra i jeździ latami innemu co chwile coś siada.
Wracając do tematu, ja jak miałbym wybierać to zapewne BRC. Pozdrawiam
|
|
|
#463 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 125km
Rocznik: 2006
|
Witam wszystkich. Zwracam sie do Was z zapytaniem o instalacje gazowa. Jako ze wczesniej nie bylem zwolennikiem gazu, jednak cena benzyny i fakt robienia coraz wiekszych przebiegow sklonily mnie do zastanowienia sie nad LPG. Wyslalem zapytanie do dwoch firm ktore wg opinii rodziny/znajomych sa kompetentne w temacie. I tak:
1) CZAKRAM (o/ Mysłowice); instalacja BRC z sekwencja; 2600 zl + lubryfikacja 300 zl (manualna) lub 700 zl (elektroniczna); gwarancja 2 lata bez limitu km z assistance; instalacja 1 dzien 2) INTERAUTO; Reduktor ACR01 (do 150 KM); Listwa ACW01 lub wtryskiwacze indywidualne Barracuda (+ 350 zl); Sterownik: STAG 300 Premium lub STAG 4 Qbox; Zbiornik w miejscu kola zapasowego o pojemnosci ok 50 l. Cena za podstawowy zestaw (ACW/ACR/STAG QBox) to 2400 zl. Sterownik Premium wymaga doplaty 250 zl; montaz 2 dni robocze bo niby stawiaja na estetyke i regulacje. Jestem zielony kompletnie w tym temacie dlatego liczę na Waszą pomoc w wyborze i ewentualnych plusach i minusach w/w instalacji. |
|
|
|
|
|
#464 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-11-2012
Model: Focus MK2
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2005
|
interauto ale zmień liste na baracuda lub hana i sterownik na 4 plus, 300 premium jest zbyteczny
|
|
|
|
|
|
#465 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Focus MK2 FL
Silnik: 1.8L Duratec-HE PFI FFV(125PS) MI4
Rocznik: 2009
|
Witam, dorzucę się do tematu.
Chcę założyć gaz do Focusa II FL 2009 właśnie z tym silnikiem (1.8L Duratec-HE PFI FFV(125PS) MI4). Z tego co widziałem w temacie przewijały się różne instalacje. Jestem z Gdyni i z tego co polecali mi znajomi oraz z tego co jest na forum wybrałem 3 warsztaty: 1) Vanos (polecany już na forum z tym że z inną instalacją niż poprzednio) - LPG tech 224 + wtryski dragon lub baracuda + reduktor ac czarny + wlew w klapce + butla w kole = cena 2900zł 2) Stanisław Buczak ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] a) BRC sequent 24 - 3000zł b) Lovato SMART - 2600zł c) LandiRenzo OMEGA - 3600zł 3) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] a) dla sterownika Stella Polare z wtryskiwaczem Rosso - 2.600 zł, z wtryskiwaczem I-Plus Arco - 2.800 zł, b) dla sterownika Stella EOBD z wtryskiwaczem Rosso - 3.100 zł, z wtryskiwaczem I-Plus Arco - 3.300 zł. c) dla sterownika Vela z wtryskiwaczem Arancio - 2.500 zł (nowość - oferta promocyjna dostępna od 20 października). + lubryfikacja sterowana podciśnieniowo 350zł/lubryfikacja sterowana elektrycznie 900zł Co myślicie o powyższych propozycjach? Ostatnio edytowane przez Piratess ; 28-10-2014 o 08:51 |
|
|
|
|
|
#466 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Dominik
Model: Galaxy mk2
Silnik: 2.3+LpgTech516
Rocznik: 2000
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
- wybrałbym Vanosa. Wprawdzie miałem z nim przeboje 5 lat temu, ale jak to ktoś określił - dużo wody upłynęło w Wiśle.
BRC - świetna instalacja - nawet wrzucona pod maskę z 5metrów będzie działać, ale jest droga w serwisowaniu. LandiRenzo - też świetna... ale po co przepłacać? Lovato - ubogi krewny Landi... nie warto (chociaż pewnie będzie działać) Stella - znam tylko jedną osobę która montuje to z głową i bierze pełną odpowiedzialność za działanie (ale instaluje w Koszalinie)... Ad. 3c. Jakiś kosmos - zupełna egzotyka. Lubryfikacje i inne smarowidła sobie odpuść (najważniejsza jest regulacja w trasie). Nie działa na zawory wydechowe!!! także... na prawdę... Vanos to najlepszy wybór - dobry fachowiec, super instalacja i na polskich podzespołach
|
|
|
|
#467 |
|
|
Dzięki deku za podpowiedź.
Dzisiaj byłem się umówić na montaż u Vanosa. Jak będzie gotowe to wstawię fotę z instalacją. |
|
|
|
|
|
#468 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.5 T
Rocznik: 2007
|
Nie wiem czy nie łamie regulaminu ale wrzucam link do galerii montażu mojej instalacji w Fordzie.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] A tak swoją drogą bardzo polecam warsztat "U Nikodema" Chłopak ma nie samowią wiedzę na temat instalacji LPG i wszystko robi dokładnie i z pasją (nazywam takich ludzi artystami). tel 792-518-358 |
|
|
|
|
|
#469 |
|
|
Jeśli byłby ktoś zainteresowany tu jest zdjęcie tej instalacji:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na razie przejechałem około 2000km i nie ma z nią żadnych problemów. |
|
|
|
|
|
#470 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
Obleci, choć wtryski można było dużo estetycznej ułożyć na krótszych wężykach.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|