![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#461 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Andrzeju - nie da się.
To co opisałem to raczej jedyny sposób |
|
|
|
|
|
#462 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Focus 3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi DV6C
Rocznik: 2012
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Nie do końca rozumiem, czy soft zegara posiada już odpowiednie oprogramowanie i ten moduł wysyła tylko dane a soft licznika wyświetla odpowiedni tekst w odpowiedniej pozycji, czy jest tak, ze ramka CAN oprócz danych zawiera także dane z tekstem i pozycją gdzie ma być wyświetlone? I jeszcze jedno, czy te dane sa zawsze wysyłane na magistralę, czy ten moduł musi wysłać zapytanie? Ostatnio edytowane przez Slawko ; 20-12-2021 o 08:38 |
|
|
|
|
|
|
#463 |
|
|
Nie. To nie jest ekran komputera pokładowego. To jest ekran wskazówek nawigacji. A wszystko jest wyświetlane na jednym miejscu: tekście tej wskazówki.
|
|
|
|
|
|
#464 |
|
|
sorry, ale dalej nie rozumiem. wskazówki nawigacji wyświetlana są tam gdzie rysunek samochodu po prawej stronie(otwarte drzwi, światła asystent pasa itp.)
Tu gdzie pokazuje czas na tym rysunkuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a tu ewidentnie widać , ze pozostałe dane są tam gdzie komputer pokładowy 2( na ponizszym zdjęciu) Czy tu tez wyświetlane są wskazówki nawigacji? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nigdy nie miałem nawigacji, wiec nie do końca wiem, gdzie wyświetla wskazówki nawigacji |
|
|
|
|
|
#465 |
|
|
Komputer pokładowy (czy jeden czy dwa bez znaczenia) jak sam wiesz ma wiele różnych "pozycji".
Widać na tych fotkach ewidentnie, że ekran jest przesunięty do ostatniej - czyli wskazówek navi. I dokładnie w tym miejscu są one wyświetlane. Na tej małej części po prawej również wyświetlają się wskazówki - ale mają one również swój dedykowany ekran. Natomiast to akurat jest zależne od softu. Ostatnie softy poliftowe do IPC, NIE MAJĄ już wskazówek wyświetlanych po prawej - tylko na dedykowanym ekranie. Natomiast z tej fotki "ze wskazówkami po prawej" wynika, że prawdopodobnie gość w jakiś sposob informuje licznik, że jest włączona Navi (jedna ramka CAN) i oddzielnie wysyła tam tekst (inna ramka CAN). |
|
|
|
|
|
#466 | ||
|
|
Dzięki, teraz rozumiem.
Bump: Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#467 | |
|
![]() Imię: Adrian
Model: kuga mk3
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2021
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#468 |
|
|
Mam w telefonie bardzo dobrą. Nie widzę potrzeby inwestowania kilku tysięcy złotych w prawie 10 letni samochód dla "takich" rzeczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#469 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Janek
Model: Ford Fokus mk3
Silnik: 1.5 tdci
Rocznik: 2015
|
Czesc
Dołożyłem nagrzewnice PTC i nie mam pewności czy działa, czy pid PTC SW powinien przełączyc sie na On? Czy jest ktoś z działającym PTC, który może sprawdzić, czy PID przełącznika PTC w forscan zmienia się na włączony, gdy PTC działa poprawnie |
|
|
|
|
|
#470 |
|
|
U mnie (mam climatronic) ten pid nie zmienia się - ciągle OFF.
Ale czy PTC działa wątpliwości mieć nie powinieneś - szybko wskakuje temperatura na kratki. U mnie dodatkowo w pierwszych sekundach działania nagrzewnicy czuś taki specyficzny zapach - jak z farelki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
|
|
|