![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#4871 | |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4872 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-12-2017
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2018
|
Właśnie przetestowałem pilota. Bagażnik nie otwiera się poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku lecz tylko i wyłącznie poprzez dwukrotne naciśnięcie. Może mam jakiś problem z elektryką. Jakiś czas temu pisałem, że wentylacja foteli włączała się sama po krótkim postoju, w sytuacji kiedy zgasiłem samochód z włączonym podgrzewaniem foteli. Na początku tygodnia wymieniłem lampki w obudowie lusterek na ledowe. Jeśli sytuacja z klapą się powtórzy to wracam do oryginału i obserwuję. Martwi mnie tylko, że jeśli klapa otworzy mi się w garażu to uderzy o bramę garażową.
Bump: Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4873 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4874 |
|
ford::average
![]() Imię: Mirek
Model: Mondeo mk5 fl Vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AWD
Rocznik: 2020
|
Ja kiedyś będąc u znajomych sobie tak wszystkie szyby przypadkowo otwarłem - dodatkowo akurat wtedy lało - dobrze że ktoś zauważył to i dużo wody do środka się nie nalało - więc trzeba uważać z pilotem od samochodu w kieszeni.
|
|
|
|
|
|
#4875 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jan
Model: Mondeo mkV
Silnik: 1.5 160km
Rocznik: 2015
|
Przy najechanych 19 tys zauważyłem u siebie (MK5, 2015, 1.5, manual), dziwny dźwięk - tak jakby tarcie metal o metal, piszczenie, podczas intensywniejszego (dodania więcej gazu, szybszego puszczenia sprzęgła) ruszania z miejsca.
Kiedy ruszam powoli, problem nie występuje. Sytuacja nie występuje zawsze, nie jest zależna od nachylenia drogi, rodzaju powierzchni, skręcenia kół itp. p Przy wyłączonym ESP (czytałem poprzednie wątki) również występuje. Ktoś może spotkał się z czymś podobnym? |
|
|
|
|
|
#4876 |
|
ford::beginner
![]() Imię: marek
Model: Mondeo Vignale Magnetic Grey
Silnik: 2.0 BiTDci
Rocznik: 2017
|
Spotkał się ktoś z podobnym problemem?
Masaż samoistnie wyłącza się po kilkunastu sekundach. |
|
|
|
|
|
#4877 |
|
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
U mnie działa bez zarzutu.
|
|
|
|
|
|
#4878 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-07-2010
Model: Mondeo Mk V
Silnik: 2.0 EB
|
Cześć, pytanie z serii dziwne dźwięki.
Czy to normalne, że przy ustawianiu temperatury gdzieś z deski rozdzielczej dochodzą jakieś*dźwięki? Takie jakby telepanie. Przykład: 1. temperatura wyjściowa 23 stopnie 2. redukcja temperatury kierowcy co pół stopnia (przyciskiem) do 21 stopni 3. przy każdym naciśnięciu przycisku z deski dochodzi jakiś dźwięk 4. przy redukcji temperatury poniżej 21 jest cisza 5. przy zwiększaniu temperatury jest cisza Filmik (słychać to dobrze na samym początku filmu): [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jutro jadę na przegląd po 1 roku i zastanawiam się czy to zgłaszać czy TTTM. |
|
|
|
|
|
#4879 |
|
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
|
u mnie nigdy z takim dzwiękiem przy operowaniu temp.się nie spotkałem.
|
|
|
|
|
|
#4880 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 21-03-2015
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2015
|
Ja mam coś podobnego. Przełączają się pewnie klapy sterowania nawiewem. Raz pewnie wieje mocniej na górze, raz na dole. Właśnie te klapy słyszymy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|