![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#481 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
no to masz uwalony kabel, bo z punktu widzenia KOMPUTERA, to przełącznik MS-CAN/HS-CAN jest niewidoczny - dla komputera to wszystko jedno, bo przełączanie odbywa się na wyjściu ELMa, wyjściu do samochodu
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#482 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: focus c-max
Silnik: 2.0 TDCI, 136KM
Rocznik: 2004
|
w mich zegarach dwulinijkowych (c-max z 2004r) spalanie chwilowe nie rabotajet, automatyczne zamykanie drzwi centralne ustawiłem sobie przy prędkości 15km/h i toże niet. Pewnie stare zegary.
Ostatnio edytowane przez pendrive999 ; 22-05-2013 o 11:08 |
|
|
|
|
|
#483 |
|
FCP member
|
nu tawariszcz - kagda wy hoczetie wam pamoszcz, tagda dawajtie skrinszoty kanfigurancji gem i hec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nu i na wierno toże nikakij stakam wodki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#484 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
|
#485 |
|
|
ok spróbuję i dam znać jak wyszło z zamykaniem. Co do spalania chwilowego to rozumiem, że nici? jak wyglądają zegary polifotowe i co daje softowanie do ROM 509?
P.S. wodka bjez piwa djengi na wietjer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#486 | |
|
FCP member
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] rom 509 daje Ford Eco Mode - zbiera się koniczynki za ekonomiczną jazdę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. generalnie, to różnica jest bardzo duża - jeśli się zdecydujesz na wymianę na poliftingowe, to zapraszam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#487 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-04-2013
Model: Focus mkII
Silnik: 1.6 115 KM
Rocznik: 2007
|
Pokombinowałem i teraz wyświetla mi się taki komunikat:
To urządzenie nie pracuje poprawnie, ponieważ system Windows nie może załadować sterowników wymaganych dla tego urządzenia. (Kod 31) Jak wszystkie sterowniki wywaliłem i wgrałem ponownie to przez chwilę menadżer pokazywał, że wszystko jest ok. Odłączyłem więc kabel, podłączyłem jeszcze raz i klops ... taki właśnie jak wyżej komunikat mi wyskoczył. Nie drążyłbym gdyby nie fakt, że przed przerobieniem chodziło wszystko dobrze ... |
|
|
|
|
|
#488 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 09-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Skoro chodziło dobrze, to musiałeś coś źle przelutować, albo upaliłeś układ.
W schemacie jak poniżej http://i1270.photobucket.com/albums/...e67/wire-1.jpg Przy przełączeniu włącznika w "prawe" położenie przeróbka powinna być "przeźroczysta", tzn. elm powinien działać jak przed nią. |
|
|
|
|
|
#489 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 23-08-2008
Model: Focus MK2 / FOCUS MK4 Titanium
Silnik: 1.6 100KM Pb95 / EcoBoost 1.0 125KM
Rocznik: 2005 / 2019
|
Panowie znawcy tematu, dwa pytania:
1. Mam czujnik deszczu, gdy wycieraczki są włączone na tryb czujnika po wyłączeniu auta i odpaleniu ponownie wycieraczki z automatu się włączają nawet gdy jest sucho jak pieprz. Nawet gdy wyłączę wycieraczki to przy załączeniu wstecznego jeszcze też z automatu tylna wycieraczka wykonuje jeden cykl. Można to jakoś zmodyfikować? Chciałbym jeździć na włączonym czujniku ale nie chce, żeby wycieraczki latały każdorazowo po suchym przy odpalaniu. 2. Mam zegary przed FL. Podczas jazdy mam np załączony średnie spalanie/temperatura itp. Po wyłączeniu auta i włączeniu ponownie komputer pokazuje przejechane kilometry i znów trzeba przestawiać na spalanie. Można to jakoś zablokować aby po ponownym rozruchu było to co wcześniej miałem ustawione? |
|
|
|
|
|
#490 |
|
|
jeśli chodzi o automatyczne zamykanie przy zadanej prędkości, u mnie lipa. Podaję namiary na wersje mojego GEMA:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 1) Wklepałem sobie prędkość 30km/h w zakładce GEM->Page1->Autolock if vehicle.... (na zdjęciu to odczynane fabryczne ustawienie) i zapisałem, potem zakładka page 2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 2) w zakładce GEM->Page2 zaznaczyłem 3 ptaszki: - autolocking (main configuration parameter) - autolocking enabling by customer - autolocking with Re-Autolocking fabryczne: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zapisane: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 3) wgrałem do sterownika GEM, zrestartował, Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po czym aby upewnić się czy zaptaszkowane opcje zostały wgrane zrobiłem read from GEM i nie wgrało się ustawienie (odczytałem z GEM jako nieodptaszkowane): - autolocking enabling by customer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 4) odczytałem błędy w GEM - NO DTC i wgrałem jeszcze raz z zaptaszkowaniem: - autolocking enabling by customer 5) odczytałem z GEM i dalej to samo, tzn. zaptaszowane: - autolocking (main configuration parameter) - autolocking with Re-Autolocking i odptaszkowane - autolocking enabling by customer Proszę o proady co nie tak robię, ewentualnie czy może coś z GEM em nie tak? |
|
|
|