![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#481 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jurek
Model: Focus
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2005
|
Witam, mam od niedawna Focusa 1.8 tdci 115km 2005 rocznik. Przebieg 141000, kola 18, olej 5w 30 castrol. Zauważyłem że średnie spalanie wynosi około 8litra na 100 km/h. Co moze byc powodem tak wysokiego spalania>
|
|
|
|
|
|
#482 | |
|
ford::average
![]() Imię: Leszek
Model: Mondeo MK3
Silnik: TDCi 2.0 115KM
Rocznik: 2006
|
Cytat:
Sonda lambda w Dieslu?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Okey doczytałem, sonda lambda bywa, lecz jak się ma DPF, a Ty go nie masz. W Twoim egzemplarzu jest "zero" sond lambda. |
|
|
|
|
|
|
#483 |
|
ford::average
![]() Imię: Jarosław
Model: FORD MONDEO
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2004
|
No ok to nie wiedziałem to mój pierwszy diesel
TAPNIETE Z SG GT N7000 |
|
|
|
|
|
#484 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomaszek
Model: FORD S-MAX Tytanium SONY PREMIUM
Silnik: 2.0 TDCI 140KM/ 163 mapa by m.soszka
Rocznik: 2011
|
Witam
Miałem nadzieje nie odświeżać więcej tego postu...ale cóz jak mus to mus Ostatnio po wyjeździe od wulkanizatora po zmianie papci...ruszam bieg 1....bieg 2...jakies 60 km/h na zegarku, wyprzedzam tate w mondku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i zoonk zaczyna migać sprężynka...max 50-60 km/h.myślę wtryski, ale nic dojechałem pod blok jakieś 2,5 km auto zaparkowałem i jakie było moje zdziwienia jak sie okazało że cały czas jechałem na ręcznym zaciągniętym na 2-3 ząbki. Ręczny odpuściłem, auto odpaliłem i uffff sprężynka nie miga, rundka kontrolna, ostre ruszenie z piskam i obrotami ponad 3000 rpm dymkiem z tyłu...tak na odmulenie...zrobione około 400 km i spokój nic nie miga Problem polega na tym, że od tego momentu zaczął więcej palić, co prawda nie robiłem testu do pełna 100 km i do pełna ale na oko widać że wskazówka za szybko opada.....ostatnio zatankowane było prawie pod 3 kreskę bez mm może 2 przejechane 100 km i wskazówka jest na środku MASAKRA o co chodzi...jakiś błąd się zapisał ?? czy cuuuu pozwole sobie na małe ogłoszenie - potrzebuje osłony pod silnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#485 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
Cytat:
Tak powinna brzmieć odpowiedz a nie nauki o lambdach, o których można było tylko na końcu wspomnieć |
|
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| mondeo mk3 , spalanie |
|
|