Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Tuning
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-06-2010, 23:06   #41
kniejak
ford::beginner

Model: mondeo mk3 5d
Silnik: 2.0 TDCI 130
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Swap 2.0 na 2.2 TDCi

Co do swapa wg mnie zbyt mała różnica w mocy żeby to robić może wystarczy lepszy wirus + jakaś dodatkowa modyfikacja, mówię to z chęcią osoby która miała by tego swapa robić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. długa zabawa + nigdy nie znane komplikacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale jeżeli serce umiera to nie lepiej sprzedać i pomyśleć o innym np z tym 2.2 ? Chyba że ma inna wartość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez kniejak ; 13-06-2010 o 23:08
kniejak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-06-2010, 00:04   #42
Piosza

Imię: Piotr
Model: Focus MK II
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004

Cytat:
Napisał kniejak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale jeżeli serce umiera
Oj tam zaraz umiera. Wtryski mnie juz draznia i dlatego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Piosza jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-06-2010, 15:09   #43
kniejak

Pisałeś wcześniej też że lał wtryskiwacz - zdejmowałeś głowiceGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Są przypadki że jak leje wtryskiwacz to wypala dziure w tłoku stąd może ta mniejsza kompresja albo pierścienie sie zapiekły.
Stary 14-06-2010, 17:20   #44
Piosza

Cytat:
Napisał kniejak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pisałeś wcześniej też że lał wtryskiwacz - zdejmowałeś głowice Są przypadki że jak leje wtryskiwacz to wypala dziure w tłoku stąd może ta mniejsza kompresja albo pierścienie sie zapiekły.
Wiem właśnie że są takie przypadki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. miałem tylko kompreche sprawdzaną i na 1nym cylindrze jest 24 na pozostałych po 30. Niestety nie wiem jak było jak go kupowałem bo nie sprawdziłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Czy tłok cały nie mam pojęcia ale silnik chodzi w miarę równo czasami tylko szarpnie. Drażni mnie tylko to, że teraz jest wysokie spalanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i na 4,5 biegu przy równej jeździe szarpie i nie wiem co to kuźwa jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Czytałem i już kilka osób ma podobne objawy ale nigdzie nie ma co może być przyczyną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 14-06-2010, 19:32   #45
kniejak

Może dodatkowo masz problem z przewodem od turbiny. Podobno gdzieś tam pękają i take sa objawy poprzedni właścicel mojego fordziunia miał to i doszło do tego że turbo sie "spierdzieliło" mówił że syf zaciągneło - chodzi mi o szarpanie nie o kompresje. A słyszałem też że w VW w tdi starych typów na 4 cylindrze jest specjalnie inne ciśnienie robione jako wzornik ale do czego nie pamietam. Tylko że ta róznica u Ciebie jest dosyć spora różnica. Może zawory ? A robiłeś próbe z odrobiną oleju w cylindrze, tylko nie jestem pewien jak z tym jest w dieslu bo denko mają wklęsłe, żeby korbowodu nie zgieło ? Jeszcze możesz wyjąć bagnet, albo spróbować z korkiem wlewowym do oleju- jak jest taki spadek i winne jest coś z zestawu tłok pierścienie albo cylinder powinny być przedmuchy

Ostatnio edytowane przez kniejak ; 14-06-2010 o 19:44
Stary 14-06-2010, 19:42   #46
Piosza

Cytat:
Może dodatkowo masz problem z przewodem od turbiny
Juz kiedys mialem pęknięty to wiem jakie objawy a teraz jednak trochę inne i mniej dymu
Cytat:
A robiłeś próbe z odrobiną oleju w cylindrze
no niestety nie było mnie przy pomiarze to i gościu nie wpadł na ten pomysł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dodatkowo po rozruchu rannym oczywiście biały/siwy (nie znam sie na kolorach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) dym ale tylko chwile.
Stary 08-02-2011, 12:24   #47
Sleeper7

Model: Mondeo Kombi
Silnik: 2.0 TDCI 130 KM
Rocznik: 2005

Witam!

1. Jakie sa koszty dodania chipa?
2. Gdzie to kupic, gdzie zalozyc?
2. Czy ponosze jakies ryzyko "krotsza zywotnosc silnika" przy wrzuceniu chipa?
3. Jak jest ze spalaniem? Pojdzie do gory, zostanie czy spadnie?
Co powinienem rowniez dodatkowo wiedziec?
Pozdrawiam
Sleeper7 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-02-2011, 12:46   #48
Snajper_881

Cytat:
1. Jakie sa koszty dodania chipa?
Różnie, zależy od firmy Tunnerskiej.
Cytat:
2. Gdzie to kupic, gdzie zalozyc?
Założyć można Boxa http://vtech.pl/powerbox
albo wgrać chipa http://vtech.pl/chiptuning Co lepsze? Musisz sam zadecydować. U nas na forum użytkownik HEKO zajmuje się zawodowo CHIP TUNINGIEM, napisz do niego a uzyskasz szczegoły dotyczące np. ceny lub popytaj w wybranej przez siebie firmie tunnerskiej.
Cytat:
3. Czy ponosze jakies ryzyko "krotsza zywotnosc silnika" przy wrzuceniu chipa?
Nie wydaje mi się. Jedyne co można zajechać to sprzęgło i dwumasę zakładając, że umiesz obchodzić się z turbiną. Dwumasę szybko można wykończyć "strzelająć" ze sprzęgła mając duży moment, jazdą na niskich obrotach, tzn. wyciąganie z dołu.
Cytat:
4. Jak jest ze spalaniem? Pojdzie do gory, zostanie czy spadnie?
Spalanie teoretycznie powinno spaść, ponieważ masz większy moment, często dostępny niżej i w większym zakresie, więc nie trzeba już tak wysoko kręcić by kogoś pogonić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Cytat:
Co powinienem rowniez dodatkowo wiedziec?
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=53109
Cytat:
Pozdrawiam
Ja również Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 09-04-2013, 11:02   #49
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011

Podczepię się pod temat.
Czy zamiana tdci 130 2002 na taki sam z 2006 będzie bezproblemowa? Jak to wygląda w praktyce?
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania