Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-07-2010, 23:23   #41
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: po nabiciu klimy dalej leci cieple powietrze.

Cytat:
Napisał Tom3ek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wiesz co, głupoty piszesz jakich mało, jedyny zwór w pompe jest oznaczony czerwonym kółkiem (co prawda jest to kompresor od jakiegoś peugeota lub citroena ale budowa kompresora jest identyczna).
Jak widać drogi przyjacielu Tom3ek, to dokładnie nie rozbierałeś jeszcze kompresora SD7V16 i nie wiesz co w trawie piszczy! Zaworów jest w nim w sumie aż 9 / słownie; dziewięć /, a nie jeden, wiec twoja wypowiedź nie jest ani merytoryczna, ani też elegancka.
Ale jak widać jestes tutaj na tym Forda nowym userem, to ci trzeba jakoś wybaczyć twoją niewiedzę, a nawet złośliwość. I zdaje się pomyliłeś fora, to jest forum Galaxy /SGA, a nie Mondeo
Jak kompresor nie pompuje, to najprościej wymienić go za duze pieniądzę, co ????
A tak juz na marginesie, to mam wiadomość od radekkacz, ze w sobote zabierze sie do tej 'operacji' wiec poczekaj, coś pewnie napisze.

Ostatnio edytowane przez Stefano ; 06-07-2010 o 23:43
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-07-2010, 14:00   #42
mczubek
ford::average

Imię: Marcin
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 ecoboost 203bhp
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał sp4jkk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja miałem tak że leciało ciepłe powietrze, ale mam climatronic, i okazało się, że za mało nabili. Nabili jeszcze raz i jak ręką odjął. Nie chciałem nic mówić klimiarzom, że się nie znają ile ma być czynnika. Zmieniłem klimiarza :-)
no i to właśnie był problem,poprzedni spec. nie nabil tyle gazu ile trzeba wiec nie miala prawa chodzic(chlodzić) ;-)dwa dni temu przypadkowo natrafilem na mobilny serwis klimatyzacji i sprawa zalatwiona.dzieki wszystkim za pomoc.pozdro.
mczubek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-07-2010, 22:55   #43
Tom3ek
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 1600
Rocznik: 1994

Cytat:
Napisał Stefano Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak widać drogi przyjacielu Tom3ek, to dokładnie nie rozbierałeś jeszcze kompresora SD7V16 i nie wiesz co w trawie piszczy! Zaworów jest w nim w sumie aż 9 / słownie; dziewięć /, a nie jeden, wiec twoja wypowiedź nie jest ani merytoryczna, ani też elegancka.
Ale jak widać jestes tutaj na tym Forda nowym userem, to ci trzeba jakoś wybaczyć twoją niewiedzę, a nawet złośliwość. I zdaje się pomyliłeś fora, to jest forum Galaxy /SGA, a nie Mondeo
Jak kompresor nie pompuje, to najprościej wymienić go za duze pieniądzę, co ????
A tak juz na marginesie, to mam wiadomość od radekkacz, ze w sobote zabierze sie do tej 'operacji' wiec poczekaj, coś pewnie napisze.
no tak, wkońcu osoba która od 7lat co zime przegląda i składa około 150 sztuk 7v16 może zeczywiscie nie ma pojecia, dużo już mnie nie zdziwi codziennie sie w pracy zastanawiam co wymyśli klijent który "czytał na forum" .... koniec mojego wywodu w tym wątku ....
Tom3ek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-07-2010, 13:12   #44
radekkacz

Imię: radek
Model: galaxy
Silnik: 1,9tdi AUY
Rocznik: 2000

no i lipa nabilem klime wszystko niby gra sprezarka staswia opor ale chlodku brak kilmiaz tez stracil koncepcje obie rurki od sprezarki sa tej samej temp.cisnienie na zegarach 6 na obu przy wlaczaniu i wylanczaniu klimy minimalny ruch wskazowki czerwonej.ma ktos jakies pomysly
radekkacz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-07-2010, 22:52   #45
Tom3ek
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 1600
Rocznik: 1994

Cytat:
Napisał mczubek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam,nabijalem klime osatnio no i nie dziala tak jak trzeba,wiec pan mechanik powtorzyl zabieg i dalej nic(cieplo).wentylatory chodza,VAG nie pokazuje zadnych bledow.ma ktos moze jakies wskazowki?dzieki z góry.a i jeszcze-klima manual.
ciśnienia kompresora ?
Tom3ek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2010, 21:02   #46
radekkacz

Imię: radek
Model: galaxy
Silnik: 1,9tdi AUY
Rocznik: 2000

witam kolegow i dziekuje za zainteresowanie problemem szczegolne podziekowania za pomoc i zaangarzowanie dla Stefano ktory naprawde naprawde duzo mi pomogl na forum i poza az dziw bierze ze sa ludzie tak zyczliwi i bezinteresowni chyle czolo.problem rozwiazany w sobote wymienilem sprezarke klimatronik zaczal migac na starej nie migal.dzis nabilem klime i jest chlodek czyli stara sprezara sie wypracowala.dzieki za wszystko dorze ze jestescie pozdro.a i jeszcze trafilem na porzadnego goscia 2razy nabijal uklad i odciagal bo nie dzialalo i kasy nie bral dopiero dzis jak ruszylo.
radekkacz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-07-2010, 22:43   #47
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001

To my też się cieszymy, ze masz już w aucie chłodek.
Będzie ci się przyjemniej jeździło i na pewno bezpieczniej.
Pozdrówka i szerokiej drogi.
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-07-2010, 22:57   #48
devaluator
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Sharan, był Ford Galaxy
Silnik: TDI AUY był AHU @110KM
Rocznik: VW 2000 był Ford 1997

co mnie dziwi... mam 2 strefy, więc 1350 jak nic. Co wiosnę jest 400 i kompresor się włącza i jakośtam ledwie chłodzi. Czy nie powinien się "nie włączyć"?
devaluator jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2010, 07:51   #49
Grzenio

Model: Galaxy
Silnik: 1,9 TDI 130PS
Rocznik: 2003

Cytat:
Napisał devaluator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
co mnie dziwi... mam 2 strefy, więc 1350 jak nic. Co wiosnę jest 400 i kompresor się włącza i jakośtam ledwie chłodzi. Czy nie powinien się "nie włączyć"?
Mam identycznie - ostatnio z układu odciągnęli mi 250 (klima dwustrefowa) a klima do końca chodziła ale z bardzo kiepską wydajnością (praktycznie nie chłodziła).
To 250 zostało po 3 miesiącach po nabiciu i do dzisiaj żaden "szpec" nie może mi znaleźć wycieku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Grzenio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-07-2010, 11:34   #50
devaluator
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Sharan, był Ford Galaxy
Silnik: TDI AUY był AHU @110KM
Rocznik: VW 2000 był Ford 1997

u mnie puszcza na łączeniach węży idących do tyłu. Po nabiciu w kwietniu do końca sezonu letniego klima działa poprawnie i chłodek aż miło, więc nic z tym nie robię. Wolę raz w roku robić przegląd z nabiciem niż kupować te długie przewody w opcji salon. W tym roku za nabicie zapłaciłem 120 brutto. Dlatego nie zabieram się za naprawę.
devaluator jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania